Mp3

“Muza Fest”, o lună de manifestări culturale

expozitie-arta

Expoziţii de artă, concerte clasice şi de jazz, proiecţii de filme, o lansare de carte sunt propunerile celei de-a VIII-a ediţii a Muza Fest, eveniment ce va avea loc în principal la Zalău, dar şi la Cluj-Napoca, în perioada 7 octombrie – 11 noiembrie, în organizarea Centrului de Cultură şi Artă (CCA) Sălaj.

“În acest an, propunem publicului sălăjean o serie de evenimente artistice printre care 4 expoziţii de arte plastice (2 de grup şi 2 personale), 2 evenimente muzicale din domeniul muzicii clasice şi un concert de jazz. De asemenea, va reveni secţiunea de film cu Zilele filmului rus şi cu două filme româneşti contemporane. Totodată, elevii şi profesorii a trei licee din Zalău se vor întâlni cu poeţi sălăjeni. Programul cuprinde şi în acest an o lansare de carte, iar ca şi un element nou, vom avea şi o expoziţie din domeniul artelor populare contemporane”, a declarat luni, 3 octombrie, Daniel Săuca, managerul CCA Sălaj.

Locaţiile evenimentelor vor fi sălile de concert şi de expoziţii ale Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, ca organizator exclusiv al festivalului din acest an, Sala Transilvania a Primăriei Municipiului Zalău, Biserica Reformată din Dumbrava — pentru un concert de orgă, precum şi casa Minerva din Cluj — gazda uneia dintre expoziţii.

În secţiunea de arte vizuale se vor prezenta două grupuri de artişti, cu operele realizate la cele două simpozioane de creaţie vizuală ce au avut loc în acest an în judeţul Sălaj, respectiv expoziţia Simpozionului de arte vizuale “Arta în grădină” de la Jibou — 17 octombrie, la galeria de artă a CCA Sălaj, precum şi expoziţia participanţilor la Simpozionul de creaţie artistic-plastică de la Stana — 11 octombrie, la galeria Casa Minerva din Cluj-Napoca.

Două expoziţii personale sunt semnate de Felicia Andra Predescu, membră a grupului de artişti invitaţi în acest an la simpozionul de la Jibou, iar cea de-a doua, de Keresztes József, grafician din Zalău.

Muzica clasică va deschide festivalul, vineri, 7 octombrie, cu un concert de orgă la Biserica Reformată din Dumbrava, un recital susţinut de organistul Paul Cristian din Braşov, urmând ca şi muzica de cameră să fie prezentă la festival cu formaţia Concerto Spiralis.

Secţiunea de jazz propune în acest an un concert al muzicienilor din SUA, membrii ai quartetului muzicianului român Lucian Ban: Amraham Burton, John Hébert, Eric McPherson, care vor performa cu proiectul Elevation, în 14 octombrie, la Sala Transilvania a Primăriei municipiului Zalău.

Cinemateca, reluată după câţiva ani, va oferi în acest an Zilele filmului rus (1-4 noiembrie) şi două proiecţii de filme româneşti contemporane în regia lui Nicolae Mărgineanu — “Binecuvântată fii închisoare!” şi “Poarta Albă”, în 10 şi 11 noiembrie, la CCA Sălaj.

Lansarea de carte cu titlul “Colecţii şi colecţionari”, ediţia 2016, volumul Asociaţiei Colecţionarilor din Judeţul Sălaj, va avea loc la Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, în 18 octombrie.

Expoziţia de artă populară contemporană cu tematica Meşteri şi discipoli în familie va prezenta obiecte realizate de membrii Asociaţiei Artiştilor Populari din judeţul Hajdu-Bihar din Ungaria, în 17 octombrie, în Sala Dialoguri Europene a CCA Sălaj.

“Este important de menţionat faptul că la toate evenimentele festivalului de artă Muza Fest din 2016 accesul este gratuit. Aşteptăm publicul adult precum şi tineretul consumator de artă şi frumos din judeţ şi în special din Zalău”, a subliniat Daniel Săuca. (Text: Agerpres, Foto: informatedfw.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *