Mp3

Horoscopul lunii noiembrie 2016

horoscopul-lunii-03-wBERBEC

Agitaţie mare în viaţa ta în prima parte a lunii, pentru că guvernatorul tău Marte intră în conflict deschis cu Uranus, aflat în zodia ta de ceva vreme. De mult nu ai mai fost atât de nervos, de bătăios, de stresat, de dornic de schimbare, chiar dacă cineva te tot trage de mânecă şi-ţi spune s-o laşi mai moale. Şi finalul de lună e animat, dar de data aceasta într-un sens mai constructiv, pentru că Marte va primi aspecte excelente de la Jupiter şi Uranus – două planete foarte energice – dar acum numai de tine depinde în ce direcţie canalizezi această fantastică energie. Priveşte doar spre viitor, doar spre ceea ce îţi doreşti să atingi, ambiţionează-te, motivează-te pentru ce vrei să obţii cu orice preţ, pentru că sunt întrunite condiţiile unor începuturi în forţă.

O astfel de configuraţie astrală probabil nu ai mai trăit niciodată, deci se poate vorbi de nişte auspicii astrale cu iz de unicat care s-ar traduce pe scurt cu zicala: cum îţi aşterni, aşa vei dormi. Deci ce decizi acum, ce începi acum, ce faci acum, poate avea efecte mai departe pe ani de zile, de aceea e bine să faci pasul cu optimism, cu un sentiment de bucurie, cu dorinţă maximă de reuşită, conştient însă că drumul nu e nici scurt, nici simplu.

Eşti una din zodiile agitate şi încercate luna aceasta, pentru că cele două planete care vor intra acum în conflict (şi gândeşte-te că e un aspect astral unicat în viaţa ta, fiind vorba de opoziţia dintre Jupiter şi Uranus care nu s-a mai format de prin… 1934 pe axa zodiei tale – şi agitaţia aceasta s-ar putea resimţi mai ales în ce ţine de relaţia ta cu lumea, în colaborări, parteneriate, căsnicie, pentru că ai tendinţa de a-ţi impune doar punctul tău de vedere şi a nu-l asculta de celălalt. Culmea e că s-ar putea să ai dreptate, deci chiar dacă partenerul se opune, ar fi bine să apelezi la armele tale de convingere, pentru că tu iei decizii bune pentru amândoi, totul e să nu laşi războiul orgoliilor să strice tot.

În carieră, mai poţi insista un pic în prima decadă, cât timp Marte se mai află încă în Capricorn, pentru că te poate ajuta să dai startul unor proiecte de zile mari, cu bătaie lungă, să-ţi arăţi valoarea, să convingi prin ceea ce ştii. După ce Marte va părăsi Capricornul (pe 9), nu înseamnă că nu mai eşti la fel de motivat şi de dornic de afirmare, dar interesul tău se îndreaptă spre altceva, dorind mai multă independenţă decât stricteţe, mai multe vise de viitor decât reguli impuse. Dacă ai un mare hop profesional de trecut luna aceasta, adună-ţi forţele – mai ales în primele 9 zile – pentru că sunt şanse de reuşită! Mai mult, poate chiar ai acum şansa de a găsi un job la care visezi de o viaţă întreagă dar pentru care nu erau întrunite condiţiile unui succes deplin. Acum sunt, deci ai curaj să-ţi transpui visele în realitate. Instrumentele sunt la tine, dar fă totul cu mult calm, cu diplomaţie, cu spirit paşnic, nu lăsa nervii – încinşi la maximum acum – să preia conducerea!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BERBEC

TAUR

Ai multe gânduri măreţe în mintea, dar simţi nevoia să le mai dezvolţi în taină, să nu le spui la nimeni, şi bine faci. Mai bine pregăteşte totul în secret, fără a face prea mult tam-tam pe seama proiectelor tale, aşteptând momentul potrivit pentru a le da startul şi a le face cunoscute. De fapt, chiar ai o atitudine secretoasă o mare parte din lună, căci sunt momente când e mai bine să taci şi să faci, decât să spui tuturor şi să nu-ţi iasă.

Dar dacă tot s-au născut nişte idei mari în primele zile ale lunii, profită de cealaltă parte a lunii pentru a mai aduna ceva informaţie, pentru a aşeza cărămidă după cărămidă la construcţia ta, conştient că e un demers care nu se poate ridica peste noapte – recunoaşte că mai ai de învăţat pe parcurs şi apucă-te de studiu!

Intrarea lui Marte în Vărsător te va ajuta să faci planuri frumoase, bune, optimiste, să-ţi canalizezi energia constructivă spre tot ce visezi să atingi, deci nu te lăsa doborât de nimic! Nici de criticile altora, nici de propriile dubii sau temeri, nici de hopurile multiple care te aşteaptă pe parcurs. Opoziţia pe care Jupiter o va face cu Uranus luna aceasta – prima din viaţa ta – te va mai opri din elan, aşa e, te va face să mai pierzi din curaj, te va face mai indecis şi nesigur pe tine, dar nu renunţa! Pune-ţi toată voinţa în joc, dar cântăreşte-ţi bine resursele: nici prea mult, nici prea puţin!

Şi iubirea e în prim plan, pentru că în zona dedicată căsniciei mai stă o vreme Soarele, până se va muta în Săgetător. Momentul cel mai sensibil poate fi undeva în decada a doua, când Soarele şi Luna Neagră se vor întâlni – rar momentul, nu s-a mai produs de vreo 9 ani – din nou în Scorpion, ceea ce poate pune la încercare soliditatea cuplului. Ispita e pe acolo, dar dacă ţii sub control situaţia, poţi depăşi cu bine orice impas, chiar dacă atmosfera nu e deloc simplă. Unii Tauri sunt – iar! – puşi în faţa unei aventuri, a unei şanse de idilă, ba chiar, pentru unii poate fi şansa întâlnirii jumătăţii sortite, pe care au căutat-o toată viaţa, deci depinde în ce situaţie te afli.

Dacă eşti liber, te poţi avânta în noua iubire cu toată inima, dar dacă eşti căsătorit… cam greu, pentru că eşti mai secretos luna aceasta şi cine ştie ce simţi, ce trăieşti, ce ascunzi în particular, fără să ştie nimeni? Descurcă-te, dar nu strica totul din cauza unor fluturi în stomac, încearcă să cântăreşti bine situaţia. Iubirea are o lecţie majoră de oferit, dar numai de tine depinde cum ţi-o asumi. Atmosfera e prielnică doar pentru cuplurile ajunse de mult în impas, pentru care singura soluţie ar fi eliberarea. Atunci n-ar strica să o luaţi pe drumuri diferite, regăsindu-vă fiecare liniştea.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia TAURGEMENI

Nu eşti în apele tale în prima parte a lunii, eşti oscilant, dificil, nu reuşeşti să ţii sub control ideile şi gândurile, fiind tras de la o extremă la alta foarte uşor,. sunt capricii, sunt nazuri, sunt toane, ci care tu oricum eşti obişnuit, dar de data aceasta le laşi să se manifeste în treburile tale de zi cu zi de la serviciu, ceea ce nu te pune într-o lumină prea bună. Există chiar un moment riscant în primele zile ale lunii când întâlnirea dintre guvernatorul tău Mercur cu Luna Neagră din Scorpion poate coincide cu o mare probă de încercare ce se poate traduce printr-o situaţie riscantă la serviciu, o decizie greu de luat, o alegere capitală. Ai grijă, deci, la deciziile tranşante, la afirmaţiile definitive pe care le spui, la cine ştie ce verdict pe care îl dai un pic cam dur, fără a lăsa loc de întoarcere.

Poate mai târziu te răzgândeşti şi, dacă tu ai dat deja un răspuns ferm, cam greu să mai schimbi ceva, deci nu te arunca spre decizii definitive! Ai multe de făcut în plan profesional aşa e, ai vise mari, planuri măreţe, dar momentan parcă nu eşti foarte concentrat pe carieră şi job – deşi e o perioadă agitată şi acolo – de parcă preocuparea ta se îndreaptă mai mult spre viaţa personală, spre casă, spre familie, spre liniştea ta domestică.

Şi dacă aceasta e atât de importantă, chiar se petrec aici evenimente deosebite. Unii ar putea deveni părinţi, alţii ar putea alege să se mute în casă nouă sau să-şi întemeieze o familie, deci poate fi vorba de momente cu iz de unicat care nu se produc decât arareori în viaţă şi care vor deschide o nouă etapă de acum încolo. Inima ta bate mai tare şi simţi că porţi pe umeri decizii majore, cu care nu ai voie să te joci.

Întâlnirea dintre Venus şi Saturn din zona căsniciei – nu e prima de acest gen, ai mai avut parte de ceva similar şi la începutul anului, acum fiind o reluare sau o reeditare a unor emoţii de atunci – poate fi sursa unor discuţii foarte serioase cu jumătatea ta, privind amândoi foarte serios şi foarte optimist spre viitor, cu scopul de a instala o binefăcătoare stare de armonie în cuplu. Cum există acolo şi mâna destinului, deciziile pe care le iei acum pentru inima ta pot avea efecte pe termen lung, capitale, decisive, deci… ai grijă ce alegi! Iubirea oricum e în prim plan, deci pentru unii Gemeni şi luna aceasta se poate vorbi de evenimente majore legate de cuplu: căsătorie, întâlnire de destin, mutare împreună, copii. Sună bine!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia GEMENI

RAC

La agitaţia de planete prin zodii de apă de luna trecută şi de luna aceasta, e şi normal să fii foarte sensibil la tot ce se petrece în jurul tău. Ai presimţiri ciudate, ai trăiri intense, o luptă de emoţii în adâncul sufletului pe care nu ştii cum să le linişteşti. Poate e vorba de evenimente marcante în plan sentimental, pentru că, în zona dedicată iubirilor, pe harta ta, are loc o întâlnire rarisimă dintre Soare şi Luna Neagră.

Se petrece odată la aproximativ 9 ani distanţă, deci merită să mai priveşti înapoi acum 9, 18 etc de ani ca să vezi ce trăiri speciale ţi-au fost date şi atunci. Sunt speciale pentru că poate fi vorba de trăiri profunde, poate iubiri imposibile, poate ispite periculoase pentru inima ta, poate decizii cu impact major pentru inima ta, tocmai de aceea simţi că nu te poţi opune. Ai vrea să controlezi situaţia, dar te cam controlează ea pe tine şi tu nu poţi face decât să i te supui.

Cum e şi Marte acolo în zona cuplului, care tocmai a avut o discuţie de taină, luna trecută, cu Pluto din Capricorn, parcă se pregăteşte ceva pentru inima ta, parcă e vremea unor decizii capitale, cu efecte pe termen lung, tocmai de aceea eşti atât de sensibil, pentru că ţie nu-ţi prea plac evenimentele cu asemenea conotaţii. Venus intră şi ea în Capricorn ca, în a doua parte a lunii, să aibă şi ea discuţii faţă în faţă cu severul şi maturul Pluto, deci tu eşti printre acele zodii care privesc viaţa în doi cu un ochi matur, detaşat, conştient că vin şi momente în viaţă când nu inima e cea mai justă, ci raţiunea. Ai grijă, deci, ce alegeri faci, pentru că pot fi capitale pentru tine şi persoana iubită. Riscul e prin preajmă, deci nu te grăbi, nu te arunca aşa la primul impuls, ci chibzuieşte tot ce vizează lupta dintre inimă şi minte, dintre raţiune şi simţire.

Şi la serviciu se simte un aer sobru, de parcă şeful are pretenţii mai mari de la tine, dar norocul tău e că faci totul cu plăcere, nu de parcă ar fi o povară. Te duci la serviciu cu plăcere, intrarea Soarelui în Săgetător fiind un avantaj pentru a-ţi duce sarcinile profesionale cu brio la capăt, punând în joc toată creativitatea, talentul, optimismul de care ai parte. Mai dificil va fi finalul de lună – cu trecere apoi şi în luna decembrie – pentru că se va forma o opoziţie extrem de rară între Jupiter şi Uranus, ce va dezechilibra major viaţa ta, de parcă ar trebui să alegi cui dai acum prioritate: vieţii de familie sau carierei, liniştii tale sufleteşti sau ambiţiilor tale sociale? Ambele sunt importante, dar de data aceasta va trebui să tragi o linie clară şi să te concentrezi mai mult doar asupra uneia din ele. Pe amândouă odată nu le poţi clădi cu aceeaşi energie.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia RAC

LEU

Intrarea Soarelui în Săgetător te îndeamnă să pui suflet în tot felul de proiecte noi, creative, să te dedici cu entuziasm, deci ar fi bine să alegi ceva care să merite tot acest consum imens de bună dispoziţie şi energie pozitivă, indiferent din ce plan al vieţii ar fi.

De exemplu iubirea e şi ea una din sferele care pot cunoaşte acum o intensificare. Au loc în Săgetător, acum, aspecte care îţi deschid sufletul, te ajută să te exprimi mai entuziast, mai dinamic, să iei taurul de coarne şi să treci la fapte. Deşi eşti conştient că nicio relaţie nu se clădeşte peste noapte, măcar ai o viziune de ansamblu destul de matură cu privire la direcţia în care evoluează iubirea şi ai mari speranţe că totul va fi bine.

Ai şansa de a începe acum o relaţie nouă şi frumoasă, cu posibilitatea de a se clădi lent, în timp, spre ceva care să-ţi dea şi mai multă încredere, dar fii conştient că ţi se cere mult pentru a o face să meargă ca la carte. Pune accent pe timpul petrecut împreună, pe dialog, pe comunicare, şi totul va fi bine! Învaţă din mers şi respectă libertatea celuilalt, timpul lui liber, nevoia de spaţiu personal, şi aşa iubirea se va dezvolta pe un teren sigur.

Munceşti serios la serviciu, mai ales în primele zile ale lunii, cât timp Marte se mai află încă în Capricorn. Şefii cer mult de la tine, iar tu îi asumi toate sarcinile cu simţ de răspundere, conştient că roadele finale depind de modul foarte serios cu care îţi vezi de treabă. Se vede că şi aici pui multă pasiune, lucrezi cu plăcere, şi când pui în prim plan bucuria de a munci, e clar că şi roadele vor fi demne de toată lauda. Dacă ai ocazia de a-ţi pune în joc talentele native, simţul artistic, iubirea pe care o investeşti în ceea ce faci, eşti cel mai fericit, deci da, poate fi un moment cu roade dintre cele mai frumoase, cu aprecieri la nivel înalt, cu şanse de promovare, cu satisfacţii de top!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia LEU

FECIOARĂ

Eşti una din zodiile care privesc viaţa cu ochi foarte maturi, cu simţ de răspundere, cu seriozitate, conştient că e vremea unora dintre cele mai grele decizii din viaţa ta în ultimii 10 ani.

Simţi că apasă pe umerii tăi poveri, dar le poţi duce, le poţi gestiona cu brio. Nu te baza pe nimeni altcineva decât pe tine însuţi. Nu crede promisiunile altora, nu te baza pe cei care spun că sunt alături de tine, dar când ai nevoie de ei, dispar cu tot felul de scuze. Nu prea ai cu cine colabora, ca atare cele mai importante evenimente din viaţa ta depind numai şi numai de forţele proprii.

Totuşi, tocmai pentru că e o perioadă a marilor decizii dificile, fii sigur că ai analizat problema şi pe o parte şi pe alta, nu te opri doar la ce se vede la suprafaţă, pentru că o decizie greşită acum va da peste cap multe planuri mai târziu. Vine un moment, în prima parte a acestei luni, când impulsivitatea te poate costa mult: o decizie pripită, o relaţie eşuată, o alegere nepotrivită, tocmai de aceea adu-ţi aminte de marele tău talent nativ: acela de a analiza lucrurile de-a fir a păr cu multă atenţie.

Şi iubirea poate fi vizată de mari alegeri, parcă simţi că se pregăteşte ceva. Ai vise mari, dar, raţional din fire cum eşti, parcă nu te laşi păcălit de ele, ci încerci să cauţi argumente logice, dovezi palpabile, fapte, nu vorbe. Vorbele acestei luni pot păcăli uşor, şi, dacă te laşi convins de ele, peste o vreme treci dintr-o extremă în alta. Iubirea cere seriozitate, maturitate, rigoare, chiar şi o doză ceva mai mare de raţiune decât de obicei, deşi ştii că mintea nu prea are căuta în chestiuni de suflet, dar totuşi tu eşti genul eminamente raţional care nu poate să nu pună în balanţă totul. Poate fi o perioadă a deciziilor matrimoniale, de exemplu de a te căsători – sau nu – în curând, ceea ce pare a fi un vis împlinit, dar există cumva şi riscul de a te lăsa furat de o iluzie, deci deschide bine ochii.

Munceşti mult la serviciu cu un sentiment deplin de libertate. Mai bine faci totul pe cont propriu, pentru că, nu uita, ceilalţi te pot dezamăgi sau păcăli. Deşi încerci să faci echipă cu cei pe care îi simţi pe aceeaşi lungime de undă, vor fi câteva momente, luna aceasta, cu o continuare şi în decembrie, în care vei avea impresia că nu te mai înţelegi cu nimeni, că unii judecă opiniile tale, îţi pun beţe în roate, dau peste cap tot ce ai început tu, de aceea mult mai bine te-ai descurca fără!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia FECIOARĂBALANŢĂ

Se aşează pe umerii tăi o mare responsabilitate, luna aceasta. Se formează, pe fondul zodiei tale, un aspect rarisim – ultimul de acest gen a avut loc prin 1934 – care te pune în dificultate, pentru că nu ştii ce să alegi. Cel puţin finalul de lună te face să te simţi prins în corzi, nu te mai poţi mişca în voie, ci trebuie să faci unele lucruri doar aşa cum ţi se spune sau ţi se cere, ceea ce poate fi frustrant. Planeta Venus, guvernatoarea ta, la finalul lunii va fi încorsetată de opoziţia Jupiter-Uranus la care participă cu un ton sever şi Pluto din Capricorn, ca atare nu sună tocmai relaxant momentul.

Te vei simţi blocat, ai vrea să faci o grămadă de lucruri, dar nu poţi, nu ai libertatea de a te mişca, nu deţii resursele necesare, deci să nu te mire, spre final de lună, că ţi se va spune din ce în ce mai des: nu! Chiar şi tu vei spune de multe ori nu pot, şi această stare negativă nu e tocmai pe placul tău, tu, o fire eminamente tonică şi veselă. Dar trece!
Iubirea poate fi unul din planurile acelea în care se dă o luptă între a-ţi manifesta tu propriile dorinţe şi necesitatea de a ţine cont şi de părerile partenerului, de a sta la cheremul lui, de a face ce ţi se spune. Ceva lipseşte, dar această atmosferă te determină să iei unele decizii majore. Pentru unii poate fi momentul unor decizii cu efecte pe termen lung, dintre cele mai serioase, cu care nu se mai poate glumi, dar peste toate componenta “datorie” pare să primeze. Faci ceva doar pentru că trebuie, nu pentru că ţi-ar plăcea.

La serviciu e destul de bine, de linişte, dar parcă nu e chiar atmosfera aceea care îţi place ţie. Încep să-ţi dea ghes nişte întrebări existenţiale, de parcă, pentru prima oară în ultimii 15 ani, începi să te întrebi: este aceasta meseria care îmi place? Mă văd făcând asta până la pensie? Mă împlineşte pe mine acest job? Nu te teme să dai răspunsuri ferme şi clare şi să iei decizii cu viaţa ta, pentru că, pentru unii, poate veni şansa unei schimbări majore de macaz, pentru a o porni spre ceva ce, mai devreme sau mai târziu, va aduce acea satisfacţie a muncii împlinire, ceva foarte asemănător descoperirii vocaţiei. Multe Balanţe au şansa acum să-şi găsească drumul, rostul lor pe lume, şi totul porneşte de la un vis care merită construit etapă cu etapă.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BALANŢĂ

SCORPION

Cât timp Soarele se mai află în zodia ta, e clar că tu eşti printre vedetele acestei luni, dar din păcate îl mai ai acolo, în ograda ta, pe micul inamic pe nume Lilith care – rar, ce-i drept, dar suficient de puternic – te are în vizor! Lilith e puternic în Scorpion, deci tu poţi fi actorul principal al multor probe de încercare, mai ales între 7-15 noiembrie, cât timp Soarele îl va arde un pic pe Lilith şi-l va face să se manifeste mai mult ca oricând. Odată la 9 ani, Soarele şi Lilith se întâlnesc în zodia ta şi efectele nu sunt dintre cele mai vesele. Te poţi aştepta la stări neplăcute, la emoţii extreme, la unele riscuri, la situaţii neprevăzute care cad în calea ta ca un trăsnet şi cer de la tine reacţii rapide.

Chiar dacă, în primele zile ale lunii, eşti bine susţinut emoţional de Neptun, totuşi starea de bine cu care porneşti luna se mai risipeşte după ce Lilith începe să-şi facă simţită prezenţa prin mintea ta, prin inima ta, prin viaţa ta, iar el nu prea vine cu surprize plăcute.
Iubirea cere multă maturitate din partea ta, dar îţi cere şi curajul de a visa, de a lăsa imaginaţia să zboare, deci rupe-te de tiparele stricte în care eşti obligat să te mişti, şi treci dincolo de bariere.

Iubirea trebuie să fie o căutare, o călătorie frumoasă, nu doar un regulament strict de respectat ca la carte, dar atenţie: libertatea în iubire poate fi şi riscantă pentru că ea te poate face să ieşi şi în afara cercului impus de o relaţie oficială, serioasă, închegată, dându-ţi ghes să te laşi furat şi de… ispită! Finalul de lună e un pic riscant pentru cuplurile căsătorite, pentru că se pot încinge discuţii aprinse, în contradictoriu, în care se va vorbi despre fidelitate, despre libertatea fiecăruia, despre responsabilităţi asumate sau nu, despre legile vieţii în doi, care nu întotdeauna sunt respectate ca atare, dar ar fi bine să te abţii de la comentarii foarte dure, pentru că pot strica multe!

Şi la serviciu se resimte o stare de lucruri ceva mai greu de tolerat. Auzi critici, bârfe, vorbe negative despre tine şi munca ta – dar şi tu poţi emite astfel de afirmaţii care nu-ţi fac cinste – ca atare, ca să nu fii judecat şi criticat, ce-ar fi să nu faci nici tu exact acelaşi lucru? Învaţă să-ţi argumentezi părerile, să le însoţeşti de raţionamente logice şi bine prezentate, ca nu cumva să fii acuzat că doar ataci de dragul atacului. Ai tendinţa de a fi cam impulsiv, cam agitat, şi să nu ţii cont de multiplele momente în care ceva acolo, în spate, te trage de mânecă. Poate intuiţia îţi spune să te mai calmezi, poate dorinţa ta de linişte, poate inima te sfătuieşte s-o laşi mai moale, pentru că eşti cam agresiv! Uneori, agresivitatea e bună, dar de data aceasta se pare că nu, pentru că poţi crea multe animozităţi fără rost cu o singură vorbă, cu un singur refuz, cu un singur reproş, chiar dacă e întemeiat, deci aminteşte-ţi totuşi de amabilitate, politeţe, bunătate…
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SCORPION

SĂGETĂTOR

Noiembrie vine cu începutul zodiei tale! Ura, ai motive să te bucuri, de vreme ce aici se aglomerează mai multe planete. Venus intră prima aici, şi trece prin Săgetător până pe 12, interval în care se va întâlni – a doua oară în acest an, prima oară a fost prin ianuarie – cu Saturn, mai demult instalat în ograda ta. Momentul sună interesant, pentru că Venus îl mai îmbunează un pic pe severul Saturn – care uneori e greu de tolerat cu regulile şi restricţiile sale.

Primele zile ale lunii, cât timp cele două planete merg umăr la umăr, te simţi bine, pentru că ai la purtător şi ambiţie, şi răbdare, şi noroc, şi optimism, practic orice ai nevoie pentru a turna aceste ingrediente în toate planurile vieţii tale: şi în iubire, şi în carieră! N-ar fi rău să profiţi de acest moment pentru a da startul unor acţiuni de anvergură, în care vei investi plăcere, energie, timp… Cele două planete de fapt pregătesc terenul intrării Soarelui în zodia ta, care vine aici pe un covor deja întins de cele două planete care aşează lucrurile aşa cum trebuie pentru a te simţi bine.

Dragostea poate fi unul din planurile cele mai activate la început de lună, ca atare, acel start de care tocmai ai citit mai sus – de ce nu? – poate fi resimţit în iubire! Ai şansa de a te îndrăgosti, şi nu e doar o vălvătaie de emoţii în suflet, ci chiar poate fi ceva serios, de durată, care te poate împlini. Investeşte serios ce ai mai bun în şansa aceasta de iubire, dar priveşte-o cât se poate de matur, nu doar ca pe o joacă, nu doar ca pe o aventură. Totuşi, dacă tot se întrevede o iubire nouă la orizont, nu te gândi deja foarte departe, ci învaţă să clădeşti totul pas cu pas, cu răbdare, lent, oricât ar dura. Nu sunt deloc favorizate relaţiile în care te grăbeşti la cine ştie ce ţel… de exemplu la căsătorie, deci bucură-te de toate emoţiile pas cu pas, fără grabă! Tot ce arde repede, rămâne repede fără combustibil, deci… de ce atâta grabă?

Şi în plan profesional poţi visa la un nou început! Chiar poate fi ceva definitoriu pentru tine, ca om, ceva în care depui pasiune, bucurie de a munci, poate şi ceva talent, răbdare şi seriozitate, în care arăţi toată investiţia ta de energie, de informaţii acumulate, de experienţă de viaţă.

Pentru unii, poate fi chiar vorba de jobul vieţii lor, de acel loc de muncă în care se visau de mulţi ani, acel job care îi pune cel mai bine în valoare şi în care sunt dispuşi să-şi clădească viitorul. Poate fi un serviciu în care te vei simţi bine multă vreme de acum înainte, pentru că voi, Săgetătorii, treceţi printr-o perioadă în care sunteţi foarte susţinuţi să vă găsiţi drumul în viaţă. Nu e vorba doar de un job, aşa, ca să fie, ci de ACEL job care va sta la temelia carierei voastre, la temelia viitorului vostru, la baza marilor împliniri profesionale, deci ai curajul de a-i da startul acum cu bucurie, optimism, încredere, dar şi cu răbdare şi realism. Să visezi este frumos, dar ai grijă la ce visezi, totuşi! Alege-ţi ţeluri pe care le poţi atinge şi care îţi inspiră acel frumos sentiment de bucurie, de a face ceva care să-ţi placă!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SĂGETĂTOR

CAPRICORN

Cel mai important aspect al lunii e acel sentiment pe care îl resimţi ca un suport permanent din umbră. Ceva îţi spune în ureche: hai că poţi, mergi mai departe, crede cu optimism în tine, şi ar fi bine să te încarci de această energie care te susţine di umbră. Intrarea planetei Venus în zodia ta pe 12 e un eveniment mult aşteptat, nu pentru că ar fi ceva rar – nu este, are loc în fiecare an – ci pentru că Venus intră în zodia ta după ce, în primele zile ale lunii, a primit de la guvernatorul tău Saturn un bagaj imens de energie pozitivă, de optimism, de forţă, ceea ce schimbă major atmosfera acestei luni. În zodia ta, se schimbă ştafeta: Marte stă aici de la final de septembrie, iar pe 9 se pregăteşte să plece, dar pe 12 vine aici Venus, ceea ce poate fi un beneficiu, semn că toată luna ceva te susţine, te încurajează, te împinge de la spate.

Ce-i drept, e vorba de energii foarte diferite, care fac atmosfera foarte animată, deloc banală sau ternă, pentru că, aproape un an, te-ai cam plâns că nu se întâmplă nimic nou. Iată: acum se întâmplă! Finalul lunii e totuşi mai dificil, pentru că Venus şi Pluto, care îşi dau mâna pentru a doua oară anul acesta, sunt prinşi în corzi de două careuri de la Uranus şi Jupiter. Acest aspect te va destabiliza un pic, de parcă se va da o luptă între viaţa ta privată şi viaţa ta socială, neştiind cui să dai prioritate. Ambele te solicită la fel de mult, tu eşti unul singur, şi nu te poţi împărţi echitabil, decât sacrificând pe una dintre ele.

În prima parte a lunii iubirea are o conotaţie pozitivă, de parcă ai fi mai atras de flirt, de aventură, de adulter, decât de ceva serios, la lumina zilei. Parcă te ascunzi, parcă ţi-e frică să recunoşti ce simţi, şi preferi să păstrezi totul doar în adâncul inimii. După 12 începi să ai mai mult curaj să-ţi exprimi sentimentele, dar de data aceasta o faci cu un ton ceva mai grav, de parcă ai îmbrăca o haină rigidă şi încerci să te comporţi aşa cum se aşteaptă alţii de la tine. Finalul lunii poate fi dificil pentru inima ta, deci să nu te mire că nu mai simţi bucurie în iubire… Poate te simţi mai singur, neînţeles, neglijat, poate eşti nemulţumit de ceea ce se petrece în viaţa ta sentimentală, poate partenerul nu mai ştie să vină cu ceva nou, instalându-se rutina, deci pregăteşte-te pentru un hop în iubire.

Cariera are şi ea un moment mai obositor. Jupiter e de ceva vreme instalat în zona dedicată carierei, ceea ce e un avantaj, şi cere mult de la tine, dar cel mai greu va fi să te împarţi între ce ţi-ai asumat în carieră – dacă ai o funcţie de răspundere, dacă ai două joburi, dacă tocmai ai pornit un job nou, toate aceste cerând enorm de la tine – şi ce te aşteaptă acasă, aici fiind cea mai grea alegere pentru tine, pentru că şi acasă ai destule de cap! Vii de la serviciu deja plin de nervi şi stres, şi nici acasă nu e mai linişte… Numai de tine depinde să gestionezi situaţia fără a te epuiza şi mai tare. Există acest risc: să tragi de tine mai mult decât te poţi întinde şi la un moment dat să clachezi, ca atare ai mai multă grijă de tine. Gestionează-ţi bine forţele, nu cere de la tine mai mult decât poţi duce!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia CAPRICORNVĂRSĂTOR

Tot anul te-ai plâns că nicio planetă nu vine în vizită pe la tine, că la tine nu se întâmplă nimic nou… Bucură-te, începe aventura şi pentru tine! Pe 9 noiembrie, Marte revine aici, în zodia ta – şi-l aştepţi de ceva vreme – şi animă din plin spiritele. Fă ceva nou, apucă-te de treabă, eliberează-te de ceea ce te ţinea captiv în banal şi monotonie, descătuşează-te şi simte-te bine! Ai curaj să-ţi faci planuri noi, să priveşti departe, spre viitor, pentru că rareori ai parte de un trigon atât de bun ca cel care se formează la mijlocul lunii între Marte şi Jupiter în zodii de aer. Îţi vin idei pe bandă rulantă, poţi găsi soluţii dintre cele mai originale şi mai bune, poţi porni la un drum nou prin alegerea unui nou domeniu de studiu, deci ai curaj să iei startul acum spre ceva ce îţi doreai demult, ceva ce îţi poate schimba modul de a gândi, de a relaţiona, de a fi!

Planul sentimental poate căpăta şi el un dram de energie, se activează ceva, de fapt tu devii mai implicat, mai viu, mai dornic de nou şi de schimbare, ca atare ce-ar fi să torni acest spirit şi în relaţia cu persoana iubită. E nevoie de o gură de aer proaspăt şi aici, prea se instalase liniştea şi în cuplu. Pentru unii poate fi şansa unei noi iubiri, dar în care primează mai mult prietenia, dialogul, timpul petrecut în doi, nu neapărat iubirea pasională (care e şi ea un ingredient de bază, dar nu primul).

Totuşi, există un moment mai riscant luna aceasta în iubire, pentru că ai putea face un gest greşit, la nervi, din impulsivitate, într-un moment critic în care laşi energia ta mult prea mare să se manifeste liber. Prea liber, se pare, şi acest lucru poate răni, ba chiar poate strica totul, dacă nu te trezeşti la timp, înainte de a pierde tot ce ai câştigat.

Acelaşi impuls distructiv îl poţi resimţi şi în carieră. O fi Soarele în zona carierei în primele 2 decade ale lunii, dar acolo e şi Luna Neagră – şi va mai sta o vreme, ca un ghimpe în coaste – suficient cât să-ţi pună la încercare răbdarea, rezistenţa, ambiţia, capacitatea de a ţine sub control pornirile impulsive, agresive, nervoase.

Ai grijă deci la orice gest necugetat, care conţine o doză riscantă, pentru că nici nu ştii cum scapi un cuvânt nepotrivit ce poate strica tot ce ai reuşit să aduni! Norocul tău e prezenţa lui Marte în zodia ta ce te ajută să canalizezi energia debordantă spre ceva bun, dar nu uita totuşi că ai acel inamic în preajmă, ce te poate împinge şi într-o direcţie care nu te avantajează şi greu vei repara efectele. Munceşte cu sârg, dar nu te lăsa ispitit de situaţii riscante, aparent incitante.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia VĂRSĂTOR

PEŞTI

Ceva se petrece interesant în viaţa ta, pentru că – încă de luna trecută – se formează pe fondul zodiei tale un aspect care îl include şi pe Neptun, guvernatorul tău, şi care te îndeamnă la decizii capitale, poate chiar decizii de destin. Poate e vorba de alegeri legate de viaţa în doi, poate e vorba de şansa de a găsi oameni care te pot ajuta să-ţi transpui în realitate marile vise, ca atare priveşte la oamenii din jur cu încredere, chiar dacă tu, din fire, eşti mai credul.

De data aceasta îţi poate trece prin cale un om care ar putea juca un rol marcant în viaţa ta de acum înainte, îţi oferă o soluţie, o idee, o informaţie, o mână de ajutor, un umăr de susţinere, ceva cât se poate de concret, care te poate propulsa spre atingerea unui mare ţel. Nu mai e doar un vis, chiar începe să se contureze, dar desigur, e nevoie şi de eforturi susţinute din partea ta.

Poate e vorba de un vis de iubire, cum ar fi găsirea persoanei care se potriveşte cel mai mult şablonului de partener ideal căutat de tine toată viaţa. Unii Peşti chiar pot lua acum decizia de a se căsători, şi poate fi o decizie bună, iar cei care chiar au acum programată nunta, au sentimentul foarte puternic că trăiesc un eveniment major pentru soarta lor. Da, mâna destinului e mai puternică acum, deci fii sigur că faci pasul cel bun. Nu te îndoi nici de tine, nici de celălalt, partenerul e de încredere!

Şi cariera intră acum în colimatorul astrelor, deoarece Venus şi Saturn se întâlnesc în Săgetător şi îţi insuflă un bagaj excelent de plăcere de a munci, de inspiraţie, de creativitate şi putere de muncă, încât poate fi o perioadă plină de satisfacţii în plan profesional, de laude, de realizări, de succese care te fac să fii mândru de tine. Laudă-te, că ai cu ce! După ce şi Soarele va intra în Săgetător, în ultima decadă a lunii, pregăteşte-te pentru un maraton al succeselor, dar şi al provocărilor în plan profesional, al sarcinilor care cer de la tine tot ce ai mai bun, dar fii sigur că vei face faţă cu brio, astfel încât vei termina anul pe val!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia PEŞTI

Horoscopul va este oferit de acvaria.com

Horoscopul va este oferit de acvaria.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *