Mp3

Horoscopul lunii mai 2015

horoscopul-luniiBERBEC

Greu de spus dacă e o lună bună în plan sentimental, sau una obositoare. Gelozia sau egoismul îşi mai pot lăsa uneori amprenta în relaţia cu cel drag, ceea ce poate genera, cel puţin la începutul lunii, unele conflicte. Dacă există unele neînţelegeri de natură financiară, e posibil să se işte discuţii aprinse, să se descătuşeze orgolii, să vă spuneţi unul altuia lucruri dure, dar chiar dacă apar animozităţi, fă un efort să ţii sub control tonul! Pot avea acum loc unele aspecte menite să restabilească ordinea şi pacea în viaţa de cuplu, dar pentru aceasta fiecare trebuie să pună serios umărul, ca să nu cadă tot greul doar pe unul dintre voi. Trigonul dintre Venus şi Neptun de pe la mijlocul lunii vă oferă amândurora clipe de intimitate, de tandreţe, de căldură, deci profitaţi de acest moment pentru a vă face declaraţii, destăinuiri, să vă recunoaşteţi sincer greşelile, să vă spuneţi unul altuia dorinţele, temerile, emoţiile.

Cu cât staţi mai mult timp împreună, ca doi porumbei, cu atât şansele de a restabili atmosfera în cuplu sunt mai mari, deci oferiţi-vă aceste daruri unul altuia. Trigonul dintre Uranus şi Jupiter îţi oferă şi suficientă energie, ambiţie, curaj pentru a trece la fapte, în caz că cineva te atrage, ca atare dacă iubeşti şi tot aştepţi momentul să faci primul pas de apropiere, ar fi bine să profiţi de acest moment. Sunt suficiente auspicii bune pentru ca iubirea să sporească, să explodeze, să se aprindă! Discutaţi foarte serios în cuplu despre diverse schimbări de viitor, iar comunicarea vă ajută să puneţi serios ţara la cale împreună, completându-vă unul pe altul, ascultându-vă, ţinând cont de părerile celuilalt.

Dacă te foloseşti de cele mai eficiente programe şi procedee de lucru la serviciu, dacă eşti organizat şi atent la detalii, dacă nu laşi nimic la voia întâmplării sau pe mai târziu, ai şansa de a depăşi cu brio orice situaţie neprevăzută la locul de muncă. Prudenţa, calmul, aşteptarea, maturitatea, argumentarea logică, răbdarea – toate acestea sunt soluţiile tale cheie, ca atare uită, pentru o vreme, de impulsivitatea ta proverbială, de nervozitate, de grabă, de pasiune, şi fă totul cu cap: lent şi bine.

Roadele muncii tale se pot vedea sau poţi găsi soluţii practice de a repera şi ceea ce nu a mers înainte. După ce Mercur va începe să meargă retrograd – după 19 mai – te mai poţi aştepta la revenirea în discuţie a unor vechi sarcini neterminate sau ce care nu le-ai dus cu bine la îndeplinire, deci nu te teme dacă trecutul revine în atenţie cumva, semn că acum poţi privi lucrurile altfel, după ce deja ai mai acumulat ceva informaţii. Discută şi cu alţii, nu încerca să le faci pe toate singur, pentru că multe probleme de serviciu pot fi rezolvate dacă ceri un sfat, apelezi la un specialist, dai un telefon cui trebuie, lucrezi în echipă, studiezi, mai pui mâna pe carte… Primele zile ale lunii aduc roade concrete în ceea ce faci, cariera ta capătă contur şi claritate, de parcă s-ar materializa o serie de eforturi depuse până acum. Luna aceasta poţi descoperi că tot ce ai construit până aici se vede, deci nu are rost să-ţi faci griji. Eşti parcă mult mai sigur pe poziţia ta profesională. Trage tare deci, şi ai răbdare: nimic nu se ridică peste noapte!

Aproape toată luna, sectorul banilor este dinamizat de tranzitul planetelor prin Taur, ca atare poţi spune că mai răsufli şi tu un pic, mai ales la mijlocul lunii, când trigonul Venus-Neptun din zodii de apă te poate ajuta să te mai relaxezi în privinţa datoriilor, a plăţilor lunare, a facturilor la lumină şi întreţinere, a acelor chestiuni administrative fără de care nu poţi avea o viaţă de familie liniştită. Dar spre final de lună atmosfera se mai tensionează, apar dezechilibre financiare, mai apar şi conflicte acasă din cauza banilor, deci pregăteşte-te sufleteşte pentru câteva zile ceva mai obositoare financiar.

Poate apar cheltuieli neprevăzute, sau decizii pripite care îşi arată efectele neplăcute, se strică vreun obiect prin casă şi reparaţia lui necesită sume mari, se aud ceva veşti neplăcute în carieră care pot avea şi unele urmări financiare, deci fii prudent în tot ce ţine de bani în ultima parte a lunii, ca să nu faci vreun gest impulsiv. Stai cu banii la saltea: o să ai nevoie de ei! Cu o situaţie ceva mai fragilă, ar fi bine să abandonezi, pentru o vreme, planurile de viitor ce implică bani. Stai pe loc, sistează tot ce consumă bani mulţi şi aşteaptă vremuri mai calme!

TAUR

Marte se află în zodia ta în prima jumătate a lunii, ceea ce îţi amplifică senzualitatea, dorinţa de a cuceri şi a atrage atenţia asupra ta. Pune accent pe cum arăţi, pe aspectul tău exterior, şi ieşi la vânătoare, pentru că de mult nu ai mai fost atât de dinamic şi de pus pe fapte mari. Ambiţia poate fi canalizată în mod constructiv şi spre iubire, de ce nu? Chiar dacă în zona dedicată iubirii, pe harta ta, stă de ceva vreme Luna Neagră, luna aceasta ea nu-şi face simţită latura întunecată, ci dimpotrivă, apar numai auspicii bune prin care poţi repara aceste puncte sensibile. Apleacă-te cu atenţie şi detaşare asupra umbrelor care planau peste inima ta, şi repară-le de urgenţă!

Că e nevoie de unele schimbări de tactică sau doar de adoptarea unei viziuni noi asupra iubirii, fii sigur că schimbarea unei singure concepţii va genera un întreg şir de schimbări în mintea şi sufletul tău de care va beneficia şi iubirea. Spune ce ai pe suflet cu mai multă încredere şi apoi ascultă-l şi tu pe cel drag, pentru că e nevoie de o comunicare vie şi sinceră. E timpul pentru a găsi soluţii concrete şi a lua decizii pentru o viaţă sentimentală mai clară şi mai aşezată. Poate fi luna multor răspunsuri edificatoare şi pe care poate deja le ştiai, dar nu te-ai gândit la ele. Aruncă o privire şi spre trecut!

Eşti foarte preocupat de sarcinile tale de serviciu şi faci tot posibilul să-ţi îndeplineşti misiunea corect, echilibrat, fără a dezavantaja pe nimeni şi nimic din ceea ce faci. Singurele aspecte care îţi mai pot pune beţe în roate sunt relaţiile oficiale, deci, dacă munca ta depinde de un răspuns legal, de un document pe care nu l-ai obţinut încă, de o aprobare de la vreo instituţie, de soluţionarea în instanţă sau de cine ştie ce alte implicaţii legale, te poţi aştepta la unele hopuri sau amânări. Le vei trece, pentru că şi ele fac parte din probele tale majore de încercare, prin care ţi se testează corectitudinea, capacitatea de a urma doar căile drepte, experienţa acumulată. Pot apărea acum roadele unor eforturi mai vechi, pe care le credeai deja uitate sau încheiate, dar iată că ele mai au un rol şi acum, după luni sau ani de zile, şi ele chiar pot echilibra în mod fericit unele probleme actuale.

Fii atent la semne, la coincidenţe, la informaţii aparent neimportante, la idei ciudate sau soluţii mult prea îndrăzneţe, şi trece tot prin prisma propriei tale intuiţii, pentru că pot veni spre tine o mulţime de aspecte menite să restabilească ordinea sau armonia în unele chestiuni profesionale dezechilibrate în ultima vreme. Poate fi chiar un moment în care, dacă reuşeşti să-ţi depăşeşti timiditatea, nesiguranţa, frica de a spune ce gândeşti sau de a da startul unor planuri ambiţioase, vei repurta adevărate succese demne de toată lauda, ca atare aici ai cel mai mult de lucrat: ia taurul de coarne! Ai muncit mult ca să ajungi aici, deci e vremea să ieşi din umbră şi să profiţi de dramul de tupeu care te cuprinde, pe care nici tu nu ştiai că îl deţii. Venus, planeta ta guvernantă, este pusă la încercare, aşa e, dar totodată şi foarte inspirată şi protejată, deci ajunge doar să ceri ajutor de sus!

Primele zile ale lunii sunt foarte aglomerate în plăţi, cumpărături, investiţii, unele din ele de multă vreme planificate, dar cărora abia acum le-a venit rândul. Altele au fost multă vreme amânate, considerând că nu ai suficienţi bani pentru a le duce la îndeplinire, dar poţi profita de prezenţa lui Venus încă în zona banilor în primele 8 zile, pentru a mai da startul unor achiziţii sau investiţii. Ai curajul să cumperi sau să cheltuieşti, nu ţine banii la saltea, banii sunt făcuţi să circule.

Afacerile tale pot cunoaşte acum o amplificare, o oarecare lejeritate şi flexibilitate, se mişcă mai bine şi mai repede, o amplificare a resurselor sau, şi mai interesant, îţi pot veni o mulţime de idei prin care să dai alt curs afacerilor tale, deci hai, pune-le la treabă, caută furnizori, piaţă de desfacere, clienţi, parteneri. Din relaţii se naşte prosperitatea ta, ca atare caută să-ţi extinzi reţeaua!

GEMENI

De ceva vreme, iei foarte în serios iubirea, şi bine faci, pentru că simţi că aceasta e zona care necesită cea mai mare concentrare de energii pozitive. Poate ai luat foarte multe decizii capitale cu privire la relaţia ta de suflet, poate încă mai cauţi persoana potrivită şi ai mereu impresia că ba una, ba alta sunt potrivite pentru o căsătorie. Încă mai cântăreşti lucrurile, nu ai ajuns la o concluzie, dar e mai bine să ceri timp de gândire, ca să faci cea mai bună alegere.

Prezenţa lui Saturn în zona dedicată vieţii în doi poate fi şi un mare hop de trecut, dar şi un aliat, pentru că Saturn nu te lasă să te grăbeşti, ci te concentrezi asupra vieţii de cuplu cu maturitate şi înţelepciune. Dacă relaţia pe care ai construit-o în ultimii 1-2 ani te satisface şi ai ajuns la concluzia că te vezi alături de cel drag şi peste 20 de ani, pregăteşte-te să faci marele pas. Retrogradarea lui Saturn începând cu această lună, urmând mai apoi ca, între iunie-septembrie, chiar să scapi de sub influenţa lui Saturn în zona căsătoriei, poate să te ajute să treci foarte serios în revistă anii în care s-a clădit relaţia ta, să repari ce se poate şi să te gândeşti profund dacă e momentul potrivit pentru o căsătorie.

Pentru cei deja căsătoriţi, Saturn e acel prieten raţional şi imparţial care te sfătuieşte să te comporţi just şi sincer în relaţia cu jumătatea ta, să-i oferi dovezi de fidelitate şi maturitate, să-i arăţi că ţi-ai asumat responsabilităţi şi eşti pregătit să le respecţi întocmai. De altfel, încă de vreo 2 luni te gândeşti tot mai mult la unele perspective de viitor în care îl implici cu entuziasm şi pe partenerul de viaţă, şi când vezi că şi el participă trup şi suflet, eşti tot mai încântat şi entuziasmat.

Intrarea lui Marte în zodia ta înainte de mijlocul lunii e un mare avantaj pentru a prinde iar curaj, energie, forţă de convingere, deci apucă-te de lucruri noi. Marte nu a mai trecut pe aici de vreo doi ani, deci se poate spune că stăteai în aşteptarea pentru marele salt, care iată, se iveşte chiar acum. Ai deci curajul să dai startul unor noi proiecte profesionale, să-ţi exprimi cu mai mult tupeu ideile, să vorbeşti despre ce ai în cap. Nu te aştepta ca toată lumea să aprecieze din prima ceea ce spui, te poţi aştepta la o serie de contradicţii şi opoziţii, mai ales de la colaboratorii tăi ceva mai în vârstă, care vor spune cu emfază că au mai multă experienţă şi tu să mai înveţi înainte de a vorbi…

Ţine cont şi de părerile lor, pentru că da, pot fi mai bine documentate, având în vedere anii pe care-i poartă pe umeri, dar nu te lăsa nici tu mai prejos, pentru că tu poţi veni cu o viziune nouă, modernă, pozitivă. Interesant că luna aceasta vei reuşi să investeşti, în munca ta, şi resurse intelectuale, punându-ţi mintea la treabă, dar şi resurse afective, pentru că lucrezi cu plăcere, cu pasiune, pui suflet în ceea ce faci, pentru că e vorba de visele tale aici! Speri mult de la proiectele pe care vrei să le porneşti, de aceea nu te sperii de nişte banale dispute, ci ai răbdare ca ceilalţi să înţeleagă mai bine ce ai de gând să faci şi apoi chiar să te susţină. Momentan dau dovadă de o oarecare neîncredere, dar important e să ai tu încredere în ceea ce speri să obţii. Ai deci curajul de a-ţi urma visele, chiar şi pe cele pe care le credeai uitate sau abandonate de mult, scoţându-le iar de la naftalină şi încercând să le pui în practică!

Profită de banii pe care Venus ţi-i poate aduce odată cu intrarea sa în Rac, dar ar fi bine să administrezi acei bani spre chestiuni gospodăreşti, pentru casă, pentru familie, pentru liniştea ta sufletească. Poate fi chiar o lună în care îţi vor veni idei inspirate cu privire la bani, deci lasă-te condus de intuiţie atunci când eşti pus în faţa unor decizii financiare. Posibil ca unele noutăţi profesionale să genereze şi ceva schimbări financiare, deci poţi spera la o creştere de salariu sau o echilibrare a bugetului familiei. Dacă nu intri efectiv în posesia acelor sume acum, măcar auzi promisiuni care îţi inspiră încredere, deci eşti dispus să aştepţi.

RAC

Pentru tine, iubirea are o conotaţie mai ascunsă, mai intimă, poate pentru că preferi să petreci mai mult timp alături de persoana iubită, fără ochii lumii. Orele în doi sunt cele mai de preţ pentru sufletul tău, şi, când vă aşezaţi unul pe altul atât de mult în prim plan, şi comunicarea merge mai bine, şi relaţia se strânge mai mult, şi planurile comune evoluează mai rapid. Totuşi, această atitudine secretoasă poate fi şi un semn că ceea ce simţi e încă ascuns în suflet, nu ai curajul să expui public, să recunoşti, să declari, sau poate e vorba de o a doua iubire, în paralel cu una deja existentă, ceea ce te derutează şi mai tare, neştiind cum să gestionezi situaţia, mai ales dacă ar fi tradusă ca joc pe două fronturi.

Întâlnirea dintre Soare-Mercur-Marte de la finalul lunii este foarte bună pentru a vă aduna mai mult pe acasă, împreună, ochi în ochi, şi a discuta cu mai mult curaj despre ce nu merge bine, despre eventuale abateri, despre lucruri rămase nerezolvate. E momentul să aruncaţi amândoi o privire în urmă să vedeţi ce aţi scăpat din vedere, pentru că aveţi toate instrumentele potrivite pentru a redresa situaţia şi a reinstala liniştea în relaţie. Intrarea planetei Venus în zodia ta după 8 mai e ca o poartă deschisă spre romantism, tandreţe, intimitate, căldură sufletească, dar iubirea poate trece şi printr-un moment mai dificil, când nu-l mai simţi pe cel drag pe aceeaşi lungime de undă.

Gestionează cu prudenţă şi înţelepciune momentul fragil, ca să nu se ajungă la conflicte nedorite. Opoziţia Venus-Pluto poate fi vinovată de unul din cele mai tensionate momente în cpsnicie, tocmai de aceea trebuie să pui preţ pe experienţele voastre anterioare: adu-ţi aminte cum ai depăşit momente similare din trecut şi nu repeta vechile greşeli. Taci când e nevoie, tolerează ce nu-ţi convine, ţine sub control manifestările care nu te reprezintă (dorinţa de control, atitudinea rece şi distantă, orgoliul). Abţine-te şi de la gesturi drastice în relaţia cu partenerul, şi de la lacrimi şi suspine inutile, şi de la frământări intense… Tensiunea trece!

Ca şi Peştii, tu eşti una din zodiile care au cel mai mult de câştigat de pe urma tranzitelor simultane ale lui Uranus, Saturn şi Jupiter prin zodii de foc. Cum minunatul trigon dintre Jupiter şi Uranus se menţine şi luna aceasta, hai, vezi-ţi serios de treabă, implică-te în tot felul de acţiuni, care mai de care mai complicate şi mai solicitante, pentru că le vei face faţă cu brio. Roadele vor fi mai mult decât lăudabile, şi vor deveni startul către un nivel superior. Succesele tale vin acum în valuri: unul îl naşte pe celălalt, ca atare hai, profită din plin de vântul prielnic ce te împinge tot înainte şi tot mai sus. Propune-ţi fapte măreţe, alege-ţi scopuri înalte, ţinteşte cât mai sus, pentru că tu eşti printre cei norocoşi care fac paşi mari spre reuşită!

Sigur că vor mai apărea şi tensiuni la serviciu, sigur că te vei trezi şi cu hopuri sau amânări, sigur că şefii sau colaboratorii mai au şi ceva de comentat sau de criticat, uneori cu un ton pe care chiar nu-l meriţi, dar nu trebuie să le pui la suflet. Opoziţia Marte-Saturn poate fi, spre final de lună, cel mai dificil moment în care trebuie să te înarmezi cu argumente logice, cu ton amabil, cu diplomaţie şi răbdare, ca să demonstrezi practic că ai dreptate, dar nu trebuie să te laşi dominat de ceilalţi mai nervoşi sau mai agresivi. Voi Racii sunteţi acum în colimatorul multor săgeţi ascuţite, dar aveţi totodată şi o mulţime de instrumente pentru a le contracara. Insistă, concentrează-te, îndrăzneşte, pentru că poţi ajunge la rezultate excelente!

Cu Jupiter bine susţinut de un Uranus energic şi curajos, şi banii ar trebui să se afle pe un teren foarte bun, pe un curs ascendent. Trigonul Jupiter-Uranus care se menţine încă vreo 3 luni de acum încolo te ajută să cheltui cu mai mult curaj, fără să te temi de vremuri mai grele, fără să ţii banul la ciorap, şi să-ţi extinzi afacerile. Dacă banii tăi depind de reclamă, publicitate, de extinderea renumelui tău din om în om, de atragerea unei clientele mai numeroase, insistă acum mai mult, căutând o variantă pentru a te remarca mai mult, pentru a atrage atenţia asupra produselor sau serviciilor tale, pentru că poate fi un moment excelent pentru a se auzi de tine la nivel mai larg.

Ai curaj să-ţi lauzi marfa, cum s-ar spune, lasă modestia la o parte şi vorbeşte despre ceea ce vinzi cu emfază, scoate în evidenţă ce e unic, preţios, special, original în munca ta care generează bani. Nu aştepta ca lumea să te descopere de la sine, ci ieşi tu cumva, mai mult, în ochii lumii prin acţiuni mai curajoase, chiar mai agresive!

LEU

Nu te speria de faptul că Saturn s-a mutat acum câteva luni în zona dedicată iubirii, pentru că el poate fi şi un foarte bun profesor. Imaginează-ţi că el e sfătuitorul tău înţelept, e cel care te trage de mânecă la momentul cel mai potrivit, e piedica ce nu te lasă să te aprinzi prea tare, e resursa de înţelepciune şi maturitate în tot ce e legat de iubire, care nu te va lăsa să faci greşeli, sub impulsul focului aprins de celelalte planete.

Orice foc la inimioară poate fi întreţinut cu cap, fără să pârjolească şi fără să te ardă, ca atare bucură-te că ai asemenea aliat în curtea ta, pentru că, datorită lui, vei învăţa, de acum şi până prin… 2017, cum e cu iubirea asta, cu ce se mănâncă, îţi arată cum să te porţi, cum să clădeşti o relaţie solidă şi de perspectivă. Luna aceasta Saturn bate în retragere, intrând în mers retrograd, urmând ca de luna viitoare să se mai întoarcă un pic în Scorpion, unde a rămas cu unele restanţe, ca atare poţi resimţi această retrogradare ca o necesitate de a o lăsa mai moale, de a privi înapoi, de a mai analiza retroactiv unele fapte, decizii, gesturi, vise, chestiuni legate de iubire.

Tu oricum pui mare preţ pe iubire de ceva vreme, de când Jupiter a intrat în zodia ta (în vara 2014) şi eşti printre acele zodii care au cele mai mari şanse să se îndrăgostească, să găsească persoana cea mai potrivită pentru o relaţie de cursă lungă, doar că iubirea mai trece şi prin câteva hopuri. Ajungi acolo unde vrei, dar mai mergi uneori şi pe căi ocolitoare, nu direct la ţintă, aşa cum ţi-ai dori, ca să mai înveţi câte ceva! Trigonul Jupiter-Uranus pe tine te ajută cel mai mult să clădeşti acum relaţia care poate duce cândva la căsătorie, iar cei căsătoriţi, pot scoate din nou la lumină pasiunea, sentimentele aprinse, flăcările amorului, deci hai, devino iar pasional, seducător, aventuros, entuziast, pentru a aduce un pic de noutate şi de acţiune în viaţa de cuplu. Iubirea poate renaşte acum la intensitate maximă, dar tu eşti cel care suflă în flacără ca să se înteţească!

Ai toate motivele să te simţi bine, pentru că Soarele, patronul tău, se află sus pe cer, la apogeu, şi de acolo aprinde ambiţiile tale, dorinţa de a munci şi de a arăta roadele concrete ale muncii tale, plăcerea de a aduna laude şi aprecieri, bine meritate de altfel! Cu asemenea motivaţie la purtător, e normal să vină şi succesul, pentru că eşti conştient de faptul că reuşita vine la cei care muncesc! Tu nu te bazezi pe noroc, ci pe tine însuţi, iar acel minunat trigon de foc dintre Jupiter (care e în zodia ta) şi Uranus, ţie îţi dă un chef sporit de a ieşi în evidenţă şi a arăta ce ştii.

Acest trigon se menţine încă vreo 3 luni, deci nu sta în banca ta – oricum nu faci tu asta! – ci fă un pas înainte şi spune tuturor: eu ştiu, eu pot, eu sunt cel mai bun, eu sunt cel mai potrivit pentru această sarcină, accentuând cuvântul EU! Marte stă încă în zona carierei până pe la mijlocul lunii, ceea ce te susţine excelent, fizic mai ales, să faci faţă oricăror provocări profesionale, dar tot el e cel care îţi amplifică voinţa, ambiţia, dorinţa de supremaţie. Pluto îşi varsă şi el în continuare resursele sale de rezistenţă, tenacitate, concentrare, Jupiter îţi dă optimism, entuziasm, tupeu şi stimă de sine ridicată, deci ce mai, ai toate instrumentele la purtător pentru a trage succesul pe turta ta! Fă-o cu încredere în tine, spunând în permanenţă: sunt cel mai bun, merit, pot, ştiu… Chiar aşa şi este!

Fii mai prudent cu banii, numără totul la bani mărunţi, pentru că numai atenţia sporită te va ajuta să iei cele mai înţelepte decizii cu banii tăi. Nu înseamnă că nu ai, ci doar că trebuie să-i organizezi mai bine, cu mai multă precauţie şi cu rigoare matematică, pentru a nu scăpa ceva din vedere. Te bazezi doar pe veniturile obişnuite, pe salariul lunar, şi tocmai pentru că nu se aud veşti despre bani în plus, trebuie să-i aşezi pe aceştia pe căprării şi să achiţi totul ca la carte, după un program destul de strict. Încearcă să nu te abaţi de la reguli, să nu te laşi furat de tentaţii (Jupiter în zodia ta poate fiu un mare risipitor!), să respecţi lista de cumpărături sau de plăţi lunare, deci fii cât se poate de strict în tot ce e legat de plăţi. Nu visa bani în plus, că n-au de unde să vină, dar cei pe care-i ai trebuie administraţi grijuliu după urgenţe şi priorităţi.

FECIOARĂ

Tu oricum priveşti iubirea printr-o prismă riguroasă, raţională, pur mentală, nu neapărat furat de pasiune sau senzaţii, şi parcă luna aceasta devii şi mai strict, cerând de la persoana iubită disciplină, ordine, loialitate, fidelitate, acele legi scrise sau nescrise ale iubirii. Eşti convins că numai aşa poţi repara o serie de aspecte care te deranjează, unele erori, unele abateri de la norme, pentru că vrei ca lucrurile să fie aşezate la locul lor, şi să îţi inspire securitate.

Discuţi foarte serios cu persoana iubită despre ceea ce nu merge perfect, despre visele voastre de odinioară, îi aminteşti ce frumos era la început… şi apoi tot împreună puneţi umărul la rezolvarea acelor aspecte care nu sunt exact aşa cum le trebuie. Această tendinţă spre perfecţiune poate fi bună, pentru a readuce relaţia pe un făgaş normal, dar şi iritantă, dacă partenerul s nu apreciază dorinţa ta de construi totul matematic, inginereşte! Pot reveni în discuţie unele principii de la care ori tu, ori cel drag, v-aţi abătut, şi revine şi obligaţia de a face lumină.

Mai bine discutaţi sincer, deschis, cu cărţile pe masă, decât să continuaţi să trăiţi într-o iluzie sau într-o minciună frumoasă, ca atare partenerul ar trebui să aprecieze curajul cu care pui pe tapet adevărurile comune. Fiţi sinceri şi recunoaşteţi ce nu merge aşa cum trebuie, depunând apoi, amândoi, eforturi să le redresaţi balanţa şi armonia. Puneţi accent pe încredere, căci, dacă aceasta s-a ştirbit, greu mai puteţi reveni pe un teren sigur…

Ar fi bine să munceşti, cumva, mai ascuns de ochii lumii, adică ai nevoie de ceva mai multă discreţie şi linişte, ba chiar să te şi retragi din iureşul unor evenimente, pentru că devii mai eficient dacă eşti lăsat în pace, cu ale tale. Nu e momentul să atragi prea mult atenţia asupra ta (ba chiar ai tendinţa eronată de a te privi pe tine însuţi într-o lumină defavorabilă, de parcă ţi-ai găsi numai defecte) şi această atitudine te face să te retragi în umbră, în planul doi, în anonimat, până când vei fi din nou sigur pe tine. Culmea e că, în ciuda acestei dorinţe de a te retrage din lumina reflectoarelor, tu nu stai degeaba, ci pregăteşti minuţios un plan pe care-l vei face cunoscut curând, dar nu acum.

Eşti la faza de studiu, de analiză, de adunare a datelor, şi e mai bine să păstrezi o oarecare notă de mister peste planurile tale. Nu neapărat din teama că ţi-ar putea fura alţii ideile, dar te iei după principiul: taci şi faci, şi când totul va fi la nivelul optim, vei deschide uşile să vadă şi alţii ce ai clădit. Intrarea mult aşteptată a lui Marte în zona carierei, în Gemeni, pe la mijlocul lunii, unde va rămâne apoi mai bine de o lună, e un eveniment binefăcător pentru poziţia ta profesională, pentru planurile tale intelectuale, pentru examene importante, pentru întrevederi decisive, pentru a găsi informaţiile potrivite, cunoştinţele de care te poţi folosi, relaţiile de care poţi profita. Cauţi un job? Mergi la interviuri, şansele de succes sunt mari!

Banii sunt motiv de eliberare, pentru că reuşeşti să-i drămuieşti bine, fără să te mai temi de datorii, de restanţe, de sărăcie etc. Ai încredere că banii vor veni de fiecare dată la timp şi în cantitatea potrivită pentru un trai decent. Banii care ar putea apărea acum din diverse contracte sau colaborări mai vechi sau banii pe care îi aduce partenerul de viaţă acasă pot fi folosiţi cu succes pentru a achita o serie de datorii, dar şi pentru a cumpăra diverse lucruri necesare acasă. Banii se duc mai ales pe chestiuni domestice, administrative, dar te simţi bine că poţi să mai ştergi câteva puncte de pe lista de cheltuieli obligatorii. De exemplu poţi achita nişte taxe locale care te stresau sau o amendă lăsată în aşteptare sau o factură pe care ai tot amânat-o, deci banii care vin nu prea se duc pe lucruri drăguţe, ci pe obligaţii financiare de care oricum nu scapi.

BALANŢĂ

Viaţa de cuplu e animată, tonică, optimistă, ceea ce vă inspiră amândurora cheful de a face planuri de viitor. Aveţi amândoi curajul de a visa la lucruri pe care aţi dori să le obţineţi împreună – o casă nouă sau copii – şi această atmosferă atât de animată e benefică multor schimbări pentru voi doi, în cuplu. Dacă lucrurile au mers mai sinuos în ultima vreme, se pare că aveţi acum toate resursele pozitive pentru a redresa balanţa, pentru a lega din nou relaţia, pentru a colabora mai eficient, pentru a comunica mai dinamic, deci ce mai, este exact acel aer proaspăt şi curat pe care îl trageţi în piept pentru a trece într-o etapă superioară în relaţia voastră. Iubirea renaşte, capătă alt ritm, mai alert, mai viu, deci menţineţi amândoi această atitudine cât mai mult timp posibil, pentru că e exact ceea ce aveaţi nevoie. Vă simţiţi bine împreună, petreceţi mai mult timp în doi, şi, dacă nu aţi făcut deja pasul acesta, aveţi chiar curajul de a vorbi despre căsătorie!

Animozităţile dintre voi scad după jumătatea lunii, dispar egoismul, geloziile sau posesivitatea, şi puneţi iar accent pe valoarea cuvântului: noi! Viaţa de familie intră, de asemenea, în centrul atenţiei, oferind mai mult din energia şi timpul tău celor pe care îi iubeşti: copii, partener, părinţi, rude… Este o lună în care tandreţea, emotivitatea, bunătatea, sentimentele frumoase şi calde revin în prim plan şi, dacă le dedici celor dragi, dacă le aşezi pe tavă, pentru bucuria lor, vei avea şi tu o lună de vis!

Munceşti cu seriozitate la serviciu, dar, cel puţin în prima parte a lunii, ar fi bine să fii un pic mai egoist, mai retras, ca să nu atragi prea mult atenţia asupra ta. Consideri că e bine să-ţi vezi de treaba ta cu un dram de discreţie, ca să nu afle toată lumea ce ai tu de gând. Eşti eficient la serviciu, reuşeşti să-ţi duci la îndeplinire multe sarcini asumate şi să pui în practică multe idei, dar nu sunt neapărat idei proaspăt apărute, ci unele mai vechi, la care deja ai adunat ceva date, care acum pot fi transformate din idee în proiect, din temelie în construcţie, deci hai, treci la fapte, clădeşte pas cu pas, cu răbdare şi concentrare deplină. Intrarea lui Venus în Rac pe 8 mai e startul unei perioade aproximativ o lună în care munca ta prinde rădăcini, de aici se pot naşte unele din viitoarele tale succese, dar fii conştient că eşti încă pe drum, nu ai ajuns la destinaţie.

Pui mult suflet în ceea ce faci şi plăcerea de a munci se vede în roadele la care ajungi, încetul cu încetul. În a doua jumătate a lunii se nasc vise noi în plan profesional… de fapt nici măcar nu sunt noi, sunt mai degrabă e revenire la suprafaţă a unor vechi obiective sau scopuri profesionale, pe care le-ai mai atins şi altădată cu brio, şi tocmai pentru că ştii că sunt posibile şi realizabile, nu te opreşte nimeni să le mai iei odată de la capăt, să reeditezi succesul de demult cu aceeaşi plăcere de a munci şi a te afirma.

Banii se adună mai greu, pentru că apar tot felul de plăţi mărunte. La prima vedere, ai spune că sunt mici şi neînsemnate, dar dacă sunt multe, e normal să se acumuleze o sumă mai mare care nu mai e chiar atât de uşor de acoperit. Marte părăseşte Taurul, ceea ce se va resimţi şi asupra veniturilor tale, banii venind mult mai greoi, ca atare perioada mai prosperă sau mai stabilă financiar se încheie pe 12 mai, când Marte intră în Gemeni. Dar şi acest tranzit poate avea efecte bune: de exemplu începi o afacere, găseşti noi sau soluţii iei de a face rost de bani, încheia tranzacţii sau colaborări rodnice, îţi pui ideile mai vechi la treabă pentru a scoate profit, ca atare pune-ţi serios mintea la contribuţie, căci de acolo vin şi banii!

SCORPION

Relaţia de cuplu merge de minune la începutul lunii, cât timp Soarele se mai află în zona dedicată căsniciei, dar tot acolo stă o vreme guvernatorul tău Marte, semn că de tine depind reuşitele acestei perioade. Pe 12 mai, Marte pleacă din acest sector al cerului, dar se presupune că toată energia pe care ai investit-o recent în relaţia de cuplu, iniţiativele pornite, deciziile luate, toate îşi vor arăta de acum efectele benefice. Nu la fel de simplă e partea a doua a lunii, deoarece se mai ivesc conflicte între tine şi persoana iubită, probabil de la unele dezechilibre materiale. Dacă unul din voi are ceva probleme la serviciu sau cu banii, tensiunile de acolo se vor elibera acasă, ceea ce face de multe ori atmosfera obositoare.

Totuşi, frumosul trigon din zodii de apă dintre Venus şi Neptun poate fi indiciul găsirii unor soluţii bune, plăcute, armonioase în relaţia de cuplu, ca atare ascultă ce-ţi transmite persoana iubită, nu-ţi impune doar tu punctul de vedere. Acest aspect poate fi garanţia liniştirii apelor în amor, dar trebuie să priviţi amândoi înapoi cu blândeţe, să scoateţi la iveală cele mai paşnice şi calde emoţii, să puneţi în prim plan doar ceea ce inima vă transmite. Aici nu e loc nici de orgolii, nici de gelozii, nici de critici, ci doar de suflet curat, plin de iubire necondiţionată! Pe perioada opoziţiei dintre Venus şi Pluto din a doua decadă a lunii te mai poţi trezi în faţa unor manifestări negative ale iubirii, de parcă v-aţi pune prea dur la index vechi vorbe aruncate în vânt, foste gesturi care au lăsat urme, ca atare trecutul poate fi zgândărit într-un mod care nu face nimănui plăcere, ca atare ce-ar fi să nu deschizi cutia Pandorei luna aceasta? Cine ştie ce iese din ea?

De comentarii, critico, predici sau note proaste nu scapă nimeni la serviciu, ca atare te poţi aştepta, trecător, la unele astfel de atacuri din partea unor colegi sau şefi, mai ales dacă sunt mai vechi în domeniu decât tine sau mai în vârstă, dar pe tine nu te sperie asta. Dimpotrivă, eşti cuprins de o ambiţie de invidiat, tu fiind una din acele zodii de apă atât de bine susţinute de trigonul de foc ce vizează planul profesional. Ca şi Racul sau Peştii, şi tu îţi poţi pune acum în aplicare marile vise profesionale, poţi să depui eforturi susţinute pentru a atinge succesul, ca atare ce mai aştepţi?

Pune mâna pe unelte şi apucă-te de treabă, deoarece acum sunt favorizate noile iniţiative, competiţiile, luptele pentru supremaţie cu mijloace corecte, afirmarea şi lansarea, de parcă ai aprinde toate motoarele la turaţie maximă. Ajunge doar o scânteie ca să ţâşneşti direct la ţinta cea mai înaltă! Că mai e nevoie şi de unele examene sau studii, da, e posibil, deci nu refuza dacă se iveşte ocazia de a participa la vreun curs de perfecţionare sau a-ţi măsura forţele alături de concurenţi, dar intri în competiţie cu un puternic sentiment că… tu eşti cel mai bun!

Foarte bine, păstrează acest tonus de învingător, şi succesul îţi aparţine! Vrei din ce în ce mai mult în carieră, ca atare trebuie să profiţi de auspiciile de foc ale acestei luni – ca şi de ale următoarelor două – pentru a atinge cele mai înalte dar şi mai solicitante obiective. Fiind mândru şi stăpân pe tine, încrezător în valoarea şi forţele tale, nu te opreşti până nu ajungi la ţinta supremă. Trage tare, deci, acum e momentul, cât timp mai este Jupiter în Leu, în zona carierei, deci propune-ţi cele mai înalte scopuri profesionale pentru că poţi!

Nu te avânta prea tare în afaceri noi, în promisiuni financiare, în credite sau împrumuturi tentante, ci chibzuieşte cu atenţie orice decizie de natură financiară, ca să nu regreţi mai târziu. Poate ai şansa de a lua de la cineva nişte bani, de exemplu un împrumut pe termen scurt, şi deşi te tentează enorm, mai devreme sau mai târziu, s-ar putea să regreţi uşurinţa cu care ai acceptat, deoarece condiţiile de rambursare a acelor bani s-ar putea să cam usture, ca atare nu mai bine te bazezi tu doar pe ceea ce poţi obţine cu mâinile tale? Nu s-ar zice că o duci chiar rău cu banii, aceştia vin mereu din tot felul de direcţii, dar sunt doar acele direcţii în care tu îţi pui în joc valoarea, capacităţile, talentele, eforturile, şi nicidecum variante facile de a lua bani din altă parte. Bazează-te doar pe ce ai sau poţi obţine cu propriile tale forţe, fără intervenţii de la alţii.

SĂGETĂTOR

Iubirea te face mult mai agitat, mai alert, nu stai locului nicio clipă şi eşti pus pe cuceriri, pe schimbări, pe iniţiative curajoase în doi. Vrei să ajungi repede la inima celui pe care vrei să-l seduci, dar uiţi că Saturn e în zodia ta şi nu te sfătuieşte deloc să te grăbeşti. Tot ce faci în aceşti ani – şi vorbim aici cam de tot intervalul până la final de 2017 – inclusiv în iubire, nu trebuie să se bazeze pe imboldul: mai repede! Altfel tot tu vei culege roadele vitezei, şi ştii prea bine că doar lucrurile care se ridică lent sunt şi cele care durează, ca atare iubirea pe care o clădeşti repede riscă să se consume la fel de repede, deci ia stai tu cuminte şi apucă-te să sapi la edificiul pe care îl vei construi sau consolida timp de câţiva ani de acum înainte.

Important e că, în tot acest timp, flacăra este întreţinută de Uranus, dar în acelaşi timp Saturn domoleşte focul. Cele două planete dozează perfect gazul care alimentează focul, ca nici să nu se aprindă pălălaia, dar nici să se stingă. Nu e exact ce trebuie? Ba da, deci bucură-te de iubire cu înţelepciune, cu încredere, cu răbdare! Marte intră în Gemeni, ceea ce face ca undeva spre final de lună lucrurile să devină ceva mai tensionate în cuplu. Se pot ascunde adevăruri, se pot face declaraţii apăsătoare, se aud critici şi dispute, deci trebuie să te porţi cu mănuşi cu jumătatea ta, ţinând în frâu tendinţa spre agresivitate, impulsivitate, nervozitate care e permanent pe deasupra ta.

Uneori, o fire impulsivă ca tine mai are nevoie de câte un bobârnac pentru a se trezi la realitate şi a lua măsuri urgente de a repara dezechilibrele, ca atare tu ai enorm de învăţat de pe urma tranzitului Lunii Negre prin zona carierei şi a lui Saturn prin propria zodie. Criticile sau reclamaţiile, micile cutremure care fragilizează imaginea, reputaţia sau poziţia ta profesională, nimicurile care te tot ţin pe loc, au un rol, la urma urmei, deci nu le privi ca pe nişte ghinioane. Nu te mai gândi cu frică: cine-ţi vrea răul, cine te pândeşte, cine te vorbeşte pe la spate? Dacă toate ar merge ca unse, te-ai culca pe laurii victoriei şi nu ai mai fi atent la detalii, deci spune mersi că mai apar şi astfel de hopuri.

După ce trec, îţi vei da seama că au fost total neînsemnate, nişte fleacuri, dar acum, când dai piept cu ele, ţi se par adevărate dezastre. Saturn te ajută să primeşti din toate aceste lecţii exact ce este mai util pentru tine, pentru formarea şi maturizarea ta, deci nu te teme nici că te mai trage şeful de urechi, nici că mai dai singur cu oiştea-n gard, nici că mai iei o notă proastă la un examen al vieţii. Peste o vreme, privind înapoi, vei fi recunoscător destinului că nu a făcut ca urcuşul tău spre ţinta cea mai înaltă să fie facil, fără efort, ci că ţi-a mai pus în cale şi astfel de obstacole, deoarece din ele înveţi tu cel mai bine!

Se nasc noi proiecte în mintea ta şi te cuprinde o pasiune greu de controlat, pentru că tu ai vrea rezultate imediate, dacă s-ar putea, dar fii sigur că, pe parcursul tranzitului lui Saturn prin zodia ta, nimic nu se clădeşte peste noapte! Ritmul e enervant pentru o fire nervoasă ca tine, iar de luna aceasta, când Saturn va avea mers retrograd, parcă şi mai încet evoluează toate, dar nu crezi că e un semnal de alarmă şi pentru tine, s-o laşi mai moale, să te relaxezi, să îţi educi răbdarea, să aştepţi timpul potrivit pentru toate. Eşti pe drumul cel bun, asta contează, şi merită să aştepţi roadele visate, oricât de departe sunt încă.

Banii nu au prea multe surprize plăcute pentru tine în plan, ci mai degrabă un sentiment de împovărare, apăsare, stres, mai ales dacă aceşti bani sunt în strânsă legătură cu alte persoane sau îi aştepţi de la alţii: clienţi, asociaţi, colaboratori… Există un moment sensibil în materie de bani, luna aceasta, pentru că te poţi trezi cu o întârziere frustrantă în obţinerea sau gestionarea unor sume de bani care ţi se cuvin. Ai semnat un contract mai demult, ai avut o înţelegere cu cineva, ai vândut sau cumpărat un obiect ceva mai scump, dar a doua jumătate a lunii aduce tot felul de piedici legate de acei bani, ca atare trebuie să ai mai mare răbdare ca oricând. Nu înseamnă că nu primeşti banii, ci doar că nu vin aşa cum ar fi trebuit în mod corect – în ce priveşte condiţiile, termenele de timp, cantitatea promisă etc – ceea ce generează nervi şi griji suplimentare.

CAPRICORN

Cu Soarele şi cu Marte prin zona iubirii, ar trebui să te bucuri de emoţii intense, de senzualitate şi pasiune, de senzaţii speciale… dar şi de gelozii sau un oarecare sentiment că cel faţă de care nutreşti aceste sentimente îţi aparţine… Nu exagera, lasă doar partea frumoasă a pasiunii să te cuprindă şi transpune-o în emoţii aprinse, declaraţii înflăcărate şi convingătoare. Seducţia merge ca pe roate, în prima jumătate a lunii, deci, dacă inima ta bate pentru cineva anume, dar încă nu aţi început o idilă, fă acum ceva, ia taurul de coarne şi treci la acţiune. Orice iniţiativă sentimentală poate fi de succes, dacă e făcută cu cap şi răbdare, nu doar sub impulsul nebun al atracţiei fizice.

Viaţa de cuplu poate trece printr-un moment ceva mai dificil, deoarece opoziţia Venus-Pluto care se va forma în ultima parte a lunii, poate genera o atmosferă apăsătoare. Simţi că ceva lipseşte sau nu mai e ca altădată, şi nici raţiunea nici inima nu pot umple acel gol. Mai bine taci şi stai pe loc, aşteptând pasiv ca norul să treacă şi să se însenineze iar cerul deasupra voastră. Prezenţa lui Venus în zona dedicată căsniciei e şi un avantaj, dar şi un dezavantaj, mai ales pentru cuplurile în care deja planează unele tensiuni care, până acum, nu s-a descătuşat, pentru că şi cea mai mică suspiciune poate arunca în aer bomba cu ceas care ticăie undeva în casa ta. Mare grijă la tonul nervos, la agresivitatea verbală, la gesturile violente, la deciziile pripite, pentru că luna aceasta unul din cei doi parteneri poate suferi major de pe urma descătuşării acelor energii care nu au ce căuta în iubire. Calm, calm, cât mai calm, aşadar!

Pregăteşte-te pentru o lună plină la serviciu, în care atenţia ta trebuie să fie mult mai sporită la cifre, la date, la condiţii. Umbli cu multe acte, şi spre final de lună, există chiar riscul unor decizii pripite sau a unor erori în documentele cu care lucrezi, tocmai de aceea concentrează-te mai mult ca oricând la tot ce trece prin faţa ta. Poate fi momentul în care trebuie să cântăreşti atent o serie de informaţii acumulate în ultima vreme. Le-ai pus pe toate acolo, într-un sertar, aşteptând momentul analizei finale: acum poate fi momentul în care pui în balanţă tot ce ai acumulat, adunat, aflat, învăţat, cu scopul de a extrage o concluzie. Priveşti cumva înapoi, spre trecut, spre etapele parcurse anterior, cu scopul de a trasa o nouă direcţie.

Poate fi şi vremea examenelor, a prezentării tale în faţa unei comisii, a predării unor lucrări, a expunerii ideilor tale într-un spaţiu public, deci atenţia ta creşte cu privire la tot ce ştii, emiţi, declari. Dacă nu pui auto-cenzura la treabă, care nu te lasă să spui lucruri nepotrivite, fii sigur că apar alţii care te vor pune la punct cu critici argumentate, cu dovezi incontestabile, cu date certe şi corecte, scrise negru pe alb, deci nu mai bine eşti tu însuşi atent la produsul minţii pe care îl faci cunoscut prin cuvinte? Ai grijă deci: ce spui, cum spui, când spui, cui spui? Cam greu, dar tu eşti suficient de organizat şi disciplinat, încât să nu faci erori de această natură.

Banii ar trebui să cunoască un progres simţitor, dar încearcă să ţii sub control pasiunea cumpărăturilor sau a investiţiilor, chiar dacă te atrag! Dacă tot vin ceva mai mulţi bani, ar fi bine să-i pui cumva să crească, într-un cont de economii, deci să te gândeşti cum să-i faci să sporească, nu-i canaliza deja spre risipă, spre consum. Sigur că ar fi nevoie de o mulţime de cheltuieli pentru confortul familiei tale, dar gândeşte-te de fiecare dată la ce cumperi. Nu te aventura le primul preţ, ci încearcă să consulţi mai multe oferte. S-ar putea să găseşti unele avantajoase, care să-ţi ofere şi satisfacţia că ai şi economisit ceva. Poate cumperi casă, poate faci credit pentru casă, deci în general banii sunt direct legaţi de buna funcţionare a vieţii de familie.

VĂRSĂTOR

Venus e deja de luna trecută în zona iubirii, pe harta ta, deci poate ai profitat deja de razele ei calde şi frumoase pentru a trăi momente lejere alături de cel drag. Deşi Venus în Gemeni dă o oarecare atracţie spre libertate, spre joacă, poate ai ştiut să foloseşti cum trebuie acest spirit jucăuş, şi nu te-ai jucat… de-a iubirea. Atmosfera mai este încă lejeră în primele 8 zile ale lunii, după care draga de Venus te părăseşte, dar se presupune că ţi-a umplut deja rezervele de iubire pentru un an de acum înainte.

Ea a fost şi cea care te-a susţinut să torni un plus de energie pozitivă în viaţa sentimentală, te-a ajutat să comunici lejer cu sexul opus, să cucereşti mai uşor, să seduci cu cele mai meşteşugite cuvinte, să-l faci pe cel drag să se simtă bine alături de tine. E o atmosferă relaxantă, totul e să nu laşi latura uşuratică a iubirii să conducă, pentru că ea ar putea genera şi idile fără consistenţă, declaraţii de iubire false, doar de dragul cuvintelor frumoase, şi jocul pe două fronturi, ca să vezi cine merită… Dar hai să luăm partea frumoasă a acestui tranzit şi să spunem că a adus doar relaxarea în inimi. În schimb vine aici Marte, care animă şi el, iar, spiritele, dar uneori le şi complică…

Viaţa oficială de cuplu merge ca pe roate, de vreme ce acel minunat trigon de foc dintre Jupiter şi Uranus pe tine te ajută cel mai mult! Profită de acest elan fantastic şi vino cu idei noi, cu soluţii creative, cu planuri măreţe în faţa celui drag, pentru că se simte de ceva vreme nevoia unei schimbări în cuplu. Sub acest imbold astral, nu e exclus să renască relaţii care treceau prin momente dificile, să te implici mai mult pentru a-l face pe cel drag să se simtă bine cu tine, să relansaţi căsnicia pe un teren mult mai bun, să staţi mai intens de vorbă şi să aduceţi ajustări benefice acolo unde nu e totul perfect. Profită de acest minunat aspect, de care, în această configuraţie de foc, nu ai mai avut parte niciodată de când eşti pe lume iar norocul e că ţine câteva luni, nu trece repede.

El poate fi exact vântul favorabil care să te împingă în direcţia fericită în viaţa de cuplu. Porneşte la drum cu ardoare, cu pasiune, cu ambiţie, cu dorinţă de nou, cu multă iubire, pentru că nu vei mai avea parte curând de o atmosferă atât de stimulativă pentru viaţa de cuplu. Dacă te bate gândul să te căsătoreşti, s-ar putea s-o faci acum, sub impulsul acestui tranzit pe care îl vei resimţi între februarie-iulie. Ţi-ai programat nunta în aceste luni? Perfect: casă de piatră!

Venus în schimb îşi mută sfera de influenţă asupra jobului, deci acolo vor începe să se ivească veştile bune şi chiar o binefăcătoare stare de linişte. Vei munci cu mai multă plăcere şi pasiune, pui suflet în sarcinile de zi cu zi, ba chiar ai putea să-ţi mai iei de lucru şi pe acasă, nu neapărat pentru că eşti obligat, ci pentru că-ţi place ceea ce faci. Cei care nu au încă un loc de muncă, ar fi bine să insiste mai mult acum, poate chiar spre domenii la care au visat multă vreme şi multă lumea le spunea că sunt simple iluzii: să-şi urmeze deci visele! Alţii pot să se gândească la o activitate la domiciliu, pentru că sunt mari şanse ca acum să se nască o afacere de familie, de exemplu, o preocupare cu iz artistic (croşetezi, pictezi, scrii) din care ar putea apărea şi bani, mai devreme sau mai târziu. Liniştea e cea care pune stăpânire pe multe aspecte profesionale, ceea ce poate suna chiar a vacanţă, a detaşare, a aşezare a apelor înfuriate anterior.

Totuşi, a doua decadă vine cu o tensionare a atmosferei la serviciu, poate nu neapărat din cauza unui motiv anume, ci e mai degrabă o senzaţie de stres, de frică, de nesiguranţă, ceva lipseşte pentru a lucra pe teren mai sigur, şi de aceea ţi se citeşte permanent tensiunea pe chip. Ai impresia că cineva îţi vrea răul, te pândeşte, te sapă pe la spate, şi toate aceste scenarii negativiste e şi normal să te afecteze la un moment dat, alunecând într-o zonă mai pesimistă şi mai obositoare. La cât suflet pui tu în munca de zi cu zi la serviciu, ai pretenţia să fii şi apreciat, dar culmea, nu vin doar vorbe bune şi laude de la cei cărora te dedici. Mijlocul lunii e tensionat în plan profesional, deci ai grijă ce spui, ce declari, ce decizii iei: nu fi impulsiv, agresiv, exagerat de critic!

Atmosfera sună bine şi în plan financiar, deoarece eventualele idei pe care începi să le pui în practică la serviciu sau într-o muncă de acasă ce îţi aduce satisfacţie ar putea avea efecte şi asupra bugetului familiei. Poate fi un moment bun pentru a face investiţii imobiliare, de exemplu să cumperi o casă nouă, să decorezi sau remobilezi locuinţa, dar totodată banii care, eventual, vin, se pot duce şi pe plăţi strict administrative: taxe, impozite, dări la stat… dar faptul că le achiţi, te face să te simţi dintr-o dată mult mai relaxat, de parcă ai scăpa de o mare povară de pe umeri. Pe la mijlocul lunii, fă un efort să scapi de aceste plăţi curente care te stresează. Nu regreta că i-ai dat, ci bucură-te că ai putut să mai ştergi o serie de plăţi de pe lista de datorii de anul acesta… Se pot auzi veşti bune şi cu privire la salariu (o creştere salarială, de exemplu) sau intri în posesia unor sume de mult promise, dar care, din diverse motive, tot întârziau să ajungă la tine.

PEŞTI

În primele zile ale lunii, iubirea, pentru tine, e relaxantă şi adolescentină, cu şansa de a te îndrăgosti de cineva apărut ca o surpriză în calea ta, sau de a readuce la lumină emoţii şi sentimente frumoase de odinioară în cazul unei relaţii deja începute. Resimţi un aer proaspăt şi blând în amor, deci păstrează cât mai mult timp această atmosferă luminoasă, libertină, veselă, pentru a-ţi reîncărca bateriile de energie pozitivă. După ce Venus va intra în Rac, după 8 mai, lucrurile sună şi mai bine, totul culminând cu frumosul trigon pe care Venus îl va forma cu Neptun din zodia ta pe la mijlocul lunii, care îţi oferă mai ales ţie toate auspiciile potrivite unei poveşti de iubire superbe, unor momente de tandreţe şi senzualitate aparte, unei idile ca-n filme.

Rareori ai parte de o atmosferă atât de romantică, de caldă, de intimă, deci profită din plin de momentele superbe în doi. Visaţi şi faceţi planuri împreună, comunicaţi permanent, călătoriţi în doi, luaţi decizii optimiste, cu încredere deplină că până şi lucrurile cele mai mărunte îşi vor găsi rezolvarea. Nu te crampona de nimicuri inerente în cuplu, ci mai trece-le cu vederea. Toleranţa, răbdarea, încercarea de a-l înţelege pe celălalt fără să cauţi nod în papură se vor dovedi a fi atitudini perfecte pentru a reechilibra micile animozităţi din căsnicie.

Lucrurile ar trebui să meargă ca unse la serviciu, animate de o fantastică energie, de vreme ce tu ai locul de muncă sub influenţa frumosului şi rarisimului – trigon de foc dintre Jupiter şi Uranus. Ele îţi dau chef de muncă, idei, curaj, ambiţie, dorinţă de a a-ţi demonstra talentele, iniţiativă, creativitate şi inventivitate, oportunităţi grozave de a te afirma şi a atrage laudele celor din jur. De altfel, ştii deja că, sub jurisdicţia unui Saturn în Săgetător şi a unui Jupiter în Leu, ambele în zone dedicate muncii şi carierei, tu eşti cel mai favorizat, singurul dezavantaj al acestei luni e că Saturn îşi începe mersul retrograd ceea ce înseamnă, că pentru câteva luni eşti nevoit să baţi un pic în retragere – mai precis între iunie-septembrie, dar mai e până atunci! – deci ori să te întorci la nişte planuri neterminate cândva, ori mai ai ceva de învăţat înainte de a ţinti mai sus în carieră.

Retrogradarea lui Saturn care începe luna aceasta te obligă s-o laşi un pic mai moale, să-ţi aduni forţele o vreme, ca să te apuci din nou, cu ambiţie şi energie, de muncă de la toamnă. Ca atare consideră această retrogradare a lui Saturn în zona carierei ca un moment de respiro, de detaşare de tot stresul şi oboseala din ultima vreme. Pentru că da, Saturn va cere mult de la tine ani de zile de acum înainte – până la final de 2017 – deci profită de repausul pe care ţi-l dă planeta-profesor. De trigonul Uranus-Jupiter vei beneficia multe luni – deja eşti sub influenţa sa de câteva luni! – ca atare poţi porni cu încredere proiecte noi, de anvergură, ambiţioase la serviciu, pentru că ai un vânt prielnic în spate. Ar fi păcat să-l risipeşti, deci fă ceva care contează pentru poziţia ta la locul de muncă: extinde-ţi clientela, fă-ţi reclamă, vorbeşte despre realizările tale, laudă-te chiar, bate la uşa şefului şi spune-i ce idei interesante ai, fă un pas înainte şi spune cu încredere: eu sunt cel mai bun! Eşti pe val, foloseşte porţia aceasta fantastică de energie!

Dacă ai tupeul de a atrage atenţia asupra ta, e clar că efectele se vor resimţi şi asupra veniturilor, care da, pot cunoaşte în continuare o amplificare, o dinamizare. Trebuie să profiţi de acele minunate şanse pe care trigonul de foc ţi le aduce în cale – încă de vreo 2 luni în urmă – deci munceşte, spune ce ştii să faci, cere ce ţi se cuvine, de vreme ce ţi se recunoaşte valoarea, deci succesul financiar depinde enorm de felul cum şi tu ridici ştacheta cu privire la calitatea muncii tale.

Cu cât eşti mai apreciat, cu atât creşte şi valoarea ta în bani, deci lasă modestia la o parte şi ridică tarifele serviciilor tale, cere ce meriţi de drept: un salariu mai bun, un onorariu mai motivant, un standard de viaţă mai ridicat. Evident că nu trebuie să te aprinzi prea tare şi să arunci banii pe fereastră dacă vin în cantităţi ceva mai însemnate, deci continuă să fii moderat, cumpărat, prudent. Mai bine mai pui ceva deoparte, în cont sau la saltea, deoarece vântul acesta benefic nu va bate o veşnicie!

Horoscopul va este oferit de acvaria.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *