Mp3

Horoscopul lunii iunie 2015

BERBEC

Tu eşti printre norocoşii zodiacului, pentru că ai de partea ta acel trigon de foc ce îţi aprinde iar inima, dorinţa, cheful, pasiunea, îţi deschide direcţii noi de explorat. Ai în bagaj o mulţime de resurse de care vei şti să te foloseşti cu isteţime pentru a cuceri pe oricine, pentru a-i arăta celui drag ce simţi, pentru a lua decizii importante pentru tine şi jumătatea ta. Finalul de lună, cel puţin, poate veni cu reale surprize sentimentale, cum ar fi decizia de a te căsători, o întâlnire ce îţi poate aprinde călcâiele, un eveniment foarte intens cu impact emoţional maxim.

Bucură-te de aceste momente excelente, când în zona dedicată iubirii, pe harta ta, se adună şi Venus şi Jupiter, combinaţie de planete norocoase ce pot deveni un mare atu pentru cei care aşteaptă iubirea. Poate totul debutează timid, cuminte, fără prea mult tam-tam, dar dacă reuşeşti să prinzi un pic de curaj şi să-ţi exprimi sentimentele mai clar, ai putea face cuceriri incredibile sau paşi mari spre un succes sentimental de răsunet. Se cere un dram de tupeu, aşadar, ca atare luptă cu tendinţa de a iubi platonic, de a sta în banca ta, de a aştepta de la celălalt primul pas. Acum câştigă cei care iau taurul de coarne. Ai cuvintele la tine, ai inima plină de dorinţă, ce mai aştepţi?

Iei foarte în serios munca, sarcinile de serviciu, imaginea ta profesională, dar există riscul unor mici erori făcute din grabă, din neatenţie, din impulsivitate, ca atare ai grijă în ce te bagi. Cere mai mult timp de gândire, pentru că există riscul ca un fleac minor să strice lucruri importante. Sunt în prim plan acum examenele, întrevederile, studiile, lucrările prezentate în faţa unui juriu sau a unei comisii, ca atare pregăteşte-te atent.

Un moment de timiditate sau de emotivitate poate avea efecte nedorite asupra carierei tale sau asupra proiectelor în care eşti implicat. Nu e chiar momentul cel mai indicat să porneşti ceva nou, ci mai degrabă să arunci o privire în urmă, să redresezi nişte dezechilibre, să repari nişte erori deja comise, să dai nişte explicaţii clarificatoare. Intuiţia îţi atrage atenţia asupra unor aspecte ascunse, nevăzute, dar mintea ta ascuţită le poate găsi mult mai uşor, pentru că presimţi tu că ceva nu e în regulă, deci caută dincolo de ce se vede la suprafaţă.

Adevărul poate fi mai ascuns, dar trebuie să-l scoţi la iveală! E posibil ca unele aspecte să nu se fi rezolvat de tot anul trecut în ce priveşte poziţia ta profesională şi să apară acum efecte tardive sau întoarceri înapoi pentru a mai schimba unele lucruri. Nu e un pas înapoi, nu e un regres, ci doar un ocol pentru a repara ceva ce ori n-a mers bine cândva, ori ai trecut peste fără să-i dai atenţie, ca atare priveşte un pic la ce nu ai reuşit să duci la bun sfârşit anii trecuţi. Acum revine ceva în actualitate.

E o lună norocoasă în privinţa banilor, da, norocul având şi el un cuvânt de spus în orice reuşită financiară. Poate e vorba chiar un noroc chior la loto sau faci tu cine ştie ce magie că-ţi ies pasienţele în afaceri atât de bine, că te trezeşti cu o sumă importantă de bani. De fapt, aşa cum vin, tot aşa se şi duc, pentru că banii iau calea unor cheltuieli nu neapărat foarte urgente sau foarte utile, ispita cumpărăturilor fiind mai mare acum. Atenţie deci la abuzuri financiare, deoarece pluteşte acest risc peste portofelul tău, te atrage ceva atât de mult, că nu-i poţi rezista, dar cine ştie dacă tu chiar ai nevoie de acel lucru. Îţi face cu ochiul, dar nu cumva e cam scump? Mai chibzuieşte!

TAUR

Dacă puneţi amândoi mai mult preţ pe cooperare, pe reciprocitate, pe completare, pe comunicare, pe discuţii cât se poate de sincere, pe dialog, pe puterea cifrei doi, atunci toate vor merge excelent în cuplu. Între tine şi persoana iubită se pare că au intervenit aspecte incomplet soluţionate şi care, mai devreme sau mai târziu, vor strica ceva din buna înţelegere. Dacă te simţi cu musca pe căciulă cu ceva sau bănuieşti că cel drag ascunde ceva în spatele unor declaraţii pompoase, n-ar fi mai bine să vă aşezaţi amândoi frumos faţă în faţă la discuţii?

Se vor redresa o mulţime de aspecte dezechilibrate între voi. Mai mult decât atât, poate fi şi un moment foarte inspirat de retrospectivă a unor evenimente, decizii, schimbări survenite chiar şi în ultimii 2-3 ani în relaţia de cuplu şi care acum pot scoate la iveală o cu totul altă imagine decât aveai înainte. A trebuit să mai treacă ceva timp, să mai înveţi ceva despre viaţă ca să poţi privi lucrurile dintr-o perspectivă superioară. Nu te teme să scoţi de la naftalină secrete, lucruri tăinuite, ascunse sub preţ, minciuni sau iluzii, pentru că e un moment bun pentru ca adevărul să se instaleze pe mai multe planuri. Recunoaşte unde ai greşit. Iartă dacă celălalt a minţit. Nu suferi pentru un adevăr spus verde în faţă. E mai bine să le discutaţi cu maturitate, dar nu le luaţi chiar la bani mărunţi. A te crampona de fleacuri poate genera alte furtuni inutile.

Discută sincer cu cei care din jur: colegii de serviciu, colegii de generaţie, fraţii, prietenii apropiaţi despre preocupările tale actuale de la serviciu, pentru că ai putea primi de la ei o mulţime de sfaturi utile. Poate tu nu vezi lucrurile din toate unghiurile, şi o discuţie cu oameni atât de variaţi, care văd lucrurile din altă perspectivă, te-ar ajuta să clarifici, să înţelegi, să echilibrezi o serie de aspecte momentan incerte. Chiar dacă primeşti de multe ori sfaturi diametral opuse, chiar dacă tu te gândeai că e albă şi celălalt îţi spune că e neagră, chiar dacă la un da aşteptat tu primeşti un nu, nu te împacienta. Chir şi extremele au rolul lor, pentru că aşa priveşti o situaţie din toate direcţiile.

Argumentele pro şi contra se vor bate cap în cap, dar vine momentul când se va reinstala consensul. Spre final de lună chiar simţi o emoţie cu totul specială legată de locul de muncă, dar care poate fi strâns legată de mutarea într-un nou loc de muncă, preluarea unei noi atribuţii de serviciu, schimbarea unor persoane din anturaj, o stare nouă de lucruri. Cariera e plină de noutăţi, dar ar fi bine ca mai întâi să le dai curs, şi abia după aceea să începi să te lauzi cu ele. Parcă aştepţi mai întâi nişte confirmări, dar acestea întârzie să apară.

Banii sunt un punct central al preocupării tale luna aceasta. Pe de o parte te preocupă datoriile tale la alţii, şi te cam mustră conştiinţa că nu te poţi ţine de cuvânt în returnarea unor sume împrumutate, dar pe de altă parte, te poţi aştepta şi tu la unele decepţii cu privire la sume care ţi se cuvin, şi dintr-un motiv sau altul, nu ajung la tine aşa cum ţi s-a promis. Învaţă să ceri ce ţi se cuvine, deci dacă cineva tot uită să-ţi dea bani, aminteşte-i politicos.

Te poţi trezi totuşi şi cu o serie de plăţi restante, de exemplu ai amânat cândva să achiţi o taxă şi acum te trezeşti şi cu penalizări sau alte astfel de plăţi amânate, uitate, date la o parte, dar de care tot nu poţi scăpa, ca atare aruncă o privire şi înapoi, atât la ce ţi se cuvine, cât şi la ce ai tu de achitat la alţii. Prezenţa lui Marte în zona dedicată banilor e un avantaj – şi nu a mai fost pe aici de vreo 2 ani – deoarece el poate veni cu idei, cu noutăţi, cu iniţiative, cu schimbări, cu soluţii şi decizii, cu tranzacţii de vânzare-cumpărare.

GEMENI

Se ştie că eşti un specialist în arta conversaţiei şi asta vei face şi luna aceasta: vorbeşti cu talent despre orice, în orice împrejurare, în orice anturaj. Printre discuţiile tale preferate se vor afla şi subiectele cu tentă sentimentală, de parcă ai un chef nebun să stai de vorbă cu persoana iubită, chiar şi cu riscul de a ţi se reproşa ceva de genul: fapte, nu vorbe! Dacă apare o persoană complet nouă în peisaj, tot cu arta conversaţiei o vei cuceri, ca atare foloseşte-te de arsenalul tău de seducţie care are ca armă forte cuvântul! Vorbeşte, cucereşte prin vorbe, spune-i celui drag ce ai de spus, deci nu te mulţumi cu discuţii de rutină.

Filozofează prin cuvinte, scrie vorbe meşteşugite şi dedică-i-le, arată-i cât de priceput eşti în mânuirea vorbelor, atunci când ai interesul de a ajunge la inima cuiva. Mai ales la final de lună, vei fi un adevărat artist, un scriitor talentat, un orator priceput, pentru că ajunge să deschizi gura şi gata, ai făcut deja victime în jur! Scrisorile tale de amor nu dau greş luna aceasta, mesajele tale sunt pline de metafore şi vorbe frumoase, deci, dacă vrei succes în plan sentimental, valorifică la maxim acest talent al tău, în orice formă de comunicare.

În cuplu, ai noroc de ieşirea, pentru câteva luni, a lui Saturn din Săgetător, pentru că retrogradarea lui Saturn e ca un fel de respiro, ca o vacanţă înainte de a te înhăma la căruţa, de a-ţi asuma angajamente şi mai serioase… Nu răsufla de tot uşurat, deoarece Saturn va reveni aici în septembrie şi te va lua la rost ca pe un elev la o şcoală cui pretenţii. Dacă mai ai ceva de rezolvat care nu ţine de viaţa în doi, profită de retrogradarea lui Saturn, pentru că, de la toamnă, responsabilităţile de cuplu vor creşte.

E ca şi cum ţi se oferă şansa de a mai copilări un pic înainte de a ajunge la majorat, căci instalarea lui Saturn în Săgetător, de la toamnă şi până la final de 2017, va fi ca primii ani de maturitate, când te trezeşti dintr-o dată cu o agendă mult mai plină şi mai grea de responsabilităţi de cuplu. Finalul de lună poate veni la pachet cu un moment frumos, pasional, cu şansa unei iubiri pătimaşe, cu o decizie de zile mari, de căsătorie de exemplu, cu o întâlnire romantică ce te face fericit, cu un eveniment de cuplu ce te poate propulsa direct în al nouălea cer. Mai rar aşa ceva!

E timpul tău de glorie ta, ca în orice an pe vremea aceasta, când planetele dau buzna în zodia ta. Noutatea acestei luni e că se află aici şi Marte, în acelaşi timp cu Soarele şi Mercur, ceea ce te face mult mai dinamic, mai plin de viaţă, mai alert, mai grăbit, dar şi mai neglijent sau impulsiv, ceea ce poate genera de multe ori si gafe. Norocul tău e că vei reuşi să le repari cu un dram de umor de fiecare dată. E un moment bun, la început de lună, să redresezi situaţii eronate în trecut, asupra cărora ai starea şi bagajul de cunoştinţe necesar să te apleci cu dorinţa de a restabili echilibrul.

Saturn revine, între iunie-septembrie, în Scorpion, adică în zona legată de sarcinile tale profesionale, în tot ce ţine de obligaţiile sumate la serviciu, de parcă au rămas lucruri nerezolvate anul trecut şi, pentru că acum priveşti lucrurile dintr-un alt unghi, ai şansa de a le rezolva mult mai bine. E ca şi cum ai fost, timp de câteva luni, plecat la un curs de specializare la care ai învăţat o mulţime de lucruri interesante, iar acum revii la serviciu şi începi să aplici tot ce ai acumulat.

Se vede că te-ai maturizat, că îţi îndeplineşti altfel obligaţiile acum, şi chiar te comporţi altfel. Recunoaşte însă că întotdeauna ai lucruri noi de aflat, ca atare fii atent la informaţiile care ajung la tine, la oamenii cu care ai ocazia să te întâlneşti, la deciziile pe care trebuie să le iei, la conversaţiile profesionale care se leagă la tot pasul, pentru că nu sunt deloc întâmplătoare, ci au rolul de a te ajuta să găseşti soluţii şi alternative. Cine ştie, poate chiar acum îţi vine ideea de a schimba jobul sau de a te întoarce la un loc de muncă unde ai mai fost şi altă dată, dar din diverse motive, ai fost nevoit să îl părăseşti. Ia în considerare şi acest aspect: de a te întoarce la proiecte, atribuţii, obligaţii, sarcini de mai demult pe care le-ai abandonat pentru o vreme. Acum le vezi altfel şi, pentru că ai mai multe informaţii la dispoziţie, iei şi decizii mai bune!

Preocuparea ta legată de bani creşte major începând cu ultima săptămână, când Marte revine, după vreo 2 ani, în Rac, în zona dedicată bugetului personal. Sună bine, pentru că ai ocazia de a te apleca, de exemplu, asupra unor investiţii imobiliare, asupra cheltuielilor administrative legate de viaţa de familie. Marte şi Soarele intră mână în mână în Rac la final de lună, deci poţi profita de acest moment pentru a lua decizii cu privire la banii tăi. Poate te tenta să cumperi o casă, sau să investeşti într-o afacere de familie, sau să renovezi locuinţa sau cine ştie ce alte proiecte cu iz casnic. Banii pot veni din diverse surse, dar totuşi gândeşte-te la familie înainte de orice: ei au nevoie de investiţii masive, chiar dacă eşti tentat să spui că tu treci pe plan secund. Nu contează, important e ca cei dragi ţie să aibă tot ce au nevoie!

RAC

Venus nu mai stă mult în zodia ta, te părăseşte în primele zile ale lunii, dar se presupune că te-a încărcat încă din luna mai cu suficientă emoţie, sensibilitate, bucurie, tandreţe, cam tot arsenalul de care ai nevoie pentru o viaţă în doi frumoasă şi intimă. Spre final de lună pui accent pe cu totul alte valori, ieşind din zona intimă şi dorind să te afişezi mai mult cu jumătatea ta, să afle toate lumea cât de mult vă iubiţi şi vă preţuiţi. Intră Marte în zodia ta, în schimb, ceea ce animă şi mai mult spiritele, ca atare, dacă luna trecută ai apreciat mai mult momentele în doi, doar voi ochi în ochi şi mână-n mănă, de data aceasta devii ceva mai curajos, mai dornic de schimbare, de acţiune, ieşind dintre limitele cuplului vostru, dorind puţină aventură.

N-ar strica să arunci o privire înapoi la eventuale foste probleme în plan sentimental, deoarece Saturn revine în Scorpion începând cu această lună şi îţi cere o viziune mai amplă asupra iubirii. Dacă ai greşit, dacă ai fost egoist sau gelos, dacă ai luat decizii impulsive sau ai apelat la gesturi agresive, e momentul să dregi cumva busuiocul, şi cea mai bună soluţie ar fi să-i arăţi celui drag că ai glumit, că nu ai ştiut să te faci înţeles şi că eşti pregătit să-ţi asumi responsabilităţi serioase. E chiar un moment bun pentru ca şi cele mai agitate sau dezechilibrate poveşti de iubire să se redreseze, deci fii deschis spre împăcări, iertare, uitare, ca să reparaţi amândoi ceea ce a generat tensiuni înainte. Lasă supărarea, ura, resentimentele, gelozia şi tot arsenalul de emoţii negative şi primeşte şansa care ţi se oferă de a recupera ceva ce se pierduse între voi.

Dacă scapi, câteva luni, de Saturn de pe capul tău nu înseamnă că se restabileşte liniştea în plan profesional, dar măcar pentru o vreme parcă mai respiri şi tu aer curat, că prea intrasei direct în miezul celor mai dificile sarcini. Practic, e exact ca o perioadă de vacanţă, pentru că abia în septembrie Saturn se mai întoarce în Scorpion, în zona care se ocupă de modul tău de a-ţi vedea de treabă la serviciu, deci mai las-o şi tu un pic mai moale, nu te mai stresa atâta.

Vei avea timp din septembrie încolo să-ţi asumi sarcini dificile şi să munceşti din greu, dar acum bucură-te că ai parte de o mică pauză de relaxare. Oricum tu eşti pe un val ascendent în carieră, succesele pot veni şi acum de unde nici nu te aştepţi, pentru că eşti pus pe fapte mari şi vrei mai mult şi mai bine. Ambiţiile tale cresc şi dacă mai eşti şi apreciat, stimulat, împins de la spate, motivat financiar, cu atât mai bine! Odată cu intrarea lui Marte în zodia ta, la final de lună, te poţi aştepta la noutăţi deosebite în carieră, dar parcă simţi nevoia, deocamdată, să păstrezi discreţia, să te remarce alţii, dar nu e chiar atitudinea potrivită. Uneori e bine să te şi lauzi, mai ales când eşti conştient de valoarea ta!

Tu eşti printre norocoşii acestui an când vine vorba de bani, dar faptul că spre final de lună în zona banilor tăi se vor întâlni cele două planete norocoase într-o zodie care şi ea are o relaţie mai specială cu norocul, în Leu, te poţi aştepta la surprize dintre cele mai plăcute, poate fi un moment bun să faci cumpărături scumpe, investiţii masive, să afli veşti excelente cu privire la salariul tău sau la bani care ţi se cuvin din diverse activităţi în care reuşeşti să-ţi pui bine în valoare talentele. Prima parte a lunii poate aduce şi unele surse suplimentare de venit, dar e bine să păstrezi o oarecare notă de discreţie asupra lor, ca să nu naşti cine ştie ce comentarii invidioase. De exemplu un al doilea job, deci al doilea salariu, dar încearcă să nu vorbeşti nimănui despre asta!

LEU

Ce lună superbă la orizont pentru tine, de vreme ce Jupiter se află bine mersi instalat, încă, în zodia ta, şi i se alătură frumos şi Venus, ceea ce îţi face inima să bată din ce în ce mai tare. Dacă aşteptai miracolul iubirii în viaţa ta, profită din plin de auspiciile norocoase ale acestei perioade, pentru că ar fi păcat să le ratezi. Venus şi Jupiter sunt cele două planete norocoase şi ele îşi dau întâlnire aici după 12 ani de pelerinaj prin alte zone ale zodiacului, ca atare îţi dai seama de când le aştepţi tu pe cele două, deodată, prin curtea ta?

Da, de 12 ani! Ia taurul de coarne, îmbracă-te frumos, aranjează-te, ai încredere în şarmul tău şi ieşi la cucerit. Ai de partea ta tot arsenalul necesar seducţiei! Mai scapi un pic şi de Saturn, care se instalase, la începutul anului, în zona dedicată iubirii, unde oricum se va întoarce la toamnă, dar până la toamnă ai timp destul să faci cucerire după cucerire, ba chiar să faci şi o cerere în căsătorie. Nu înseamnă că te pripeşti, dar poţi profita totuşi de flacăra care te cuprinde pentru a da un alt ritm vieţii de cuplu. Era nevoie de un dram de curaj, de o schimbare de registru, de ceva nou şi acestea sunt în calea ta chiar luna aceasta. O nouă relaţie, o etapă superioară în relaţia deja existentă, unele angajamente şi vise comune, toate îţi dau chef de viaţă alături de persoana iubită sau, dacă nu ai încă pe cineva la suflet, fii pregătit s-o întâlneşti chiar luna aceasta şi poate apărea atât de brusc, încât să nici nu ştii cum să reacţionezi.

La cât de multă energie ai, ar fi păcat s-o laşi să se consume pe proiecte neimportante. Ai şi dinamism, şi optimism, şi încredere în tine, şi chef de muncă, deci le poţi pune pe toate la treabă, ajutat fiind şi de un noroc chior! Practic, pe ce pui mâna, ar trebui să fie de succes şi să se transforme în aur! Dă startul unui mare proiect profesional în momentul când Venus şi Jupiter îţi vor da întâlnire în zodia ta, la final de lună, pentru că poate fi exact startul pe care îl aşteptai, stimulentul excelent de a ajunge repede pe un nivel superior. Eşti apreciat, lăudat, stimulat de multe evenimente de top, deoarece eşti printre cei mai favorizaţi în plan profesional. Evident, succesul cere şi eforturi, deci, dacă tot ai atins un nivel atât de bun, fă tot posibilul să îl şi păstrezi! Nu te culca pe laurii victoriei. Mari planuri măreţe se nasc acum în mintea ta, dar aştepţi doar scânteia care să le dea drumul.

Dacă te bate gândul de ceva vreme să te înscrii la un curs de specializare sau o facultate, să începi studiul unui domeniu captivant în care te regăseşti şi care te pasionează, ar fi bine să tragi sforile potrivite pentru a porni pe acest drum, deoarece absolvirea acestui nou curs poate fi startul spre o etapă şi mai bună în carieră, în viitor. Afirmă-te, laudă-te, arată ce ştii, pentru că sigur ai un as în mânecă de care e bine să te foloseşti cu tupeu, lasă modestia la o parte şi fă un pas în faţă ca să demonstrezi că tu eşti cel mai potrivit pentru succes!

Deşi norocul e de partea ta şi te poţi folosi de el de multe ori, totuşi banii par a fi cel mai sensibil plan al acestei perioade, deci fii cu ochii în patru, chiar exagerat de atent în analiza celor mai mici cheltuieli, leu cu leu, ca să fii sigur că nu scapi nimic de sub control. Gândeşte-te şi la datorii, restanţe, plăţi uitate sau amânate, pentru că ele ar putea fi în centrul atenţiei la început de lună. O eroare comisă acum poate avea efecte neplăcute, tocmai de aceea e bine să fii mai prudent şi mai chibzuit ca oricând. Dacă îţi trec documente prin faţă, citeşte fiecare rând al contractelor ca să fii sigur că nu ai ratat vreo cifră, vreo clauză, vreo condişie. O banală eroare poate fi motiv de dezechilibru mai apoi, ca atare e mai bine să diseci firul în patru.

FECIOARĂ

O persoană atât de raţională şi intuitivă, ca tine, nu lasă doar inima să-ţi dea cu părerea în situaţiile cheie, ca atare pune accent pe dialog ori de câte ori simţi că ceva nu este în regulă. Presimţi că animozităţile care au mai apărut între tine şi persoana iubită au la bază greşeli de interpretare, lipsa unui dialog sincer şi profund, răbdarea de a asculta şi părerea celuilalt, ca atare, tocmai pentru că ştii că sunteţi amândoi captivi într-o zonă marcată de un blocaj de comunicare, fă un efort, calcă-ţi pe orgoliu şi stai de vorbă cu partenerul. Se pot clarifica o mulţime de lucruri pe care le credeai imposibil de corectat, tocmai pentru că vă oferiţi unul altuia timpul necesar unor lămuriri.

E vremea explicaţiilor, a scuzelor şi împăcărilor, a argumentelor, a informaţiilor suplimentare, a confesiunilor, pentru că vă daţi seama că nu aţi reparat la timp problemele şi acestea s-au agravata. Aruncă o privire înapoi să vezi ce puteţi echilibra acum doar stând de vorbă ca doi oameni cu scaun la cap! Reiese că aţi mai apelat amândoi, uneori, la minciună, la trădare, la secrete, aţi fugit de răspundere, aţi jucat pe două fronturi, v-aţi mai jucat cu iubirea, aţi spus lucruri în dodii, fără consistenţă, dar acum vă daţi seama unde aţi greşit şi vă arătaţi amândoi dispuşi să restabiliţi normalitatea. Nu exagera cu analiza, pentru că unele lucruri e bine totuşi să rămână îngropate, nu le mai lua şi pe ele la puricat, dar măcar faceţi ordine!

Ai o grămadă de idei în minte şi multă energie de consumat în beneficiul lor, dar ceva îţi spune totuşi să stai pe loc, ca nu cumva să fie un moment nepotrivit. Prudenţa ta caracteristică e şi bună şi rea. Bună pentru că te poate opri dintr-o acţiune riscantă, în care să-ţi investeşti toate resursele, dar rea pentru că vin şi câteva momente în care ţi s-ar cere mai mult curaj, dar… cam lipseşte. Poate faci totul mai în secret, cu un dram de discreţie, mai bine zis taci şi faci, şi când vei fi pe deplin convins de rezultatele tale, vei începe să vorbeşti lumii despre ele.

Planul profesional e în prim plan în prima parte a lunii, aşa e, dar eşti şi ceva mai neglijent sau superficial, de parcă ai vrea să lucrezi pe mai multe planuri simultan şi, ştii cum se spune: când fugi după doi iepuri s-ar putea să nu prinzi niciunul. Poate eşti nevoit să faci faţă în două proiecte, două locuri de muncă, două atribuţii, dar nu întotdeauna reuşeşti să te concentrezi, pentru că singur îţi găseşti defecte şi erori. Dacă stai şi analizezi totul în detaliu, e şi normal să găseşti chichiţe, or situaţia aceasta în care eşti nevoit să lucrezi pe mai multe planuri simultan, nu prea îţi oferă timpul şi starea potrivite pentru a le lua la bani mărunţi. E chiar nevoie de puţină indiferenţă şi superficialitate!

E un moment bun să te gândeşti la investiţii, dar nu să le şi dai statul acum. Păstrează-le în minte sau în inimă pentru vremuri mai bune, dar nu uita că nu te opreşte nimeni să faci planuri măreţe şi să visezi. Visele pot fi de-a dreptul fulminante şi duc cu gândul la prosperitate, la noroc, la abundenţă, dar din cauza propriilor tale temeri şi precauţii, preferi să aştepţi ca acestea să se materializeze, înainte de a spune că există. Nu este exclus să auzi acum veşti îmbucurătoare despre o eventuală creştere a bugetului, doar că tu nu crezi până nu vezi!

BALANŢĂ

Sub influenţa trigonului dintre Uranus şi Jupiter care se menţine şi luna aceasta, poţi spune că viaţa sentimentală capătă strălucire, energie pozitivă, elan, ca atare trebuie să profiţi din plin de ocaziile bune. Dacă nu s-a întâmplat deja de curând, te mai poţi aştepta la surprize plăcute legate de inima ta şi luna aceasta, poate mai ales în ultima decadă a lunii, auspiciile norocoase menţinându-se mai apoi şi luna viitoare. Ai curaj să faci planuri de viitor cu persoana iubită, sau abia acum începi o relaţie care evoluează foarte repede spre o etapă superioară şi promiţătoare. Nu este deloc exclus acum să se audă şi clopote de nuntă, din cauza unor decizii foarte bruşte, dar care pot avea efecte dintre cele mai bune. În general, relaţiile proaspăt începute, cele în care pasiunea e vie, sunt şi cele care pot ajunge foarte repede la un trai în comun, la o mutare împreună, la o căsătorie rapidă.

Nu la fel de fericite sunt cuplurile deja bine închegate, cele care au deja un trecut solid în spate, cele care au copii şi o viaţă de familie bine stabilită, pentru că aici se pot ivi unele neînţelegeri provenind din modul foarte diferit de a privi lucrurile. Parcă s-ar da o luptă între vechi şi nou, între schimbare şi stagnare, între a face ceva şi a nu face nimic. La câtă energie planează acum în aer, ar fi de preferat acţiunea, schimbarea, iniţiativa, curajul de a porni pe alte căi, de a aduce un aer proaspăt. Luptă cu obişnuinţa şi rigiditatea, pentru că multe se pot ameliora printr-un efort de voinţă din partea ta sau a partenerului.

Nu eşti foarte atent la informaţiile care îţi parvin de parcă ai încerca să faci mai multe lucruri simultan şi de fapt să nu iasă bine niciunul. Se resimte un aer superficial în plan profesional, chiar dacă ai idei cu nemiluita, încearcă să te concentrezi într-o singură direcţie, altfel consumi timp şi energie pe prea multe etaje, cu rezultate mediocre. Aglomeraţia de planete din Gemeni, dintre care şi un Mercur retrograd acolo, poate că animă spiritele în plan mental, dorinţa de a şti, de a învăţa, de a-ţi extinde cât mai mult orizonturile, dar ele te fac şi mult mai oscilant, trecând de la o idee la alta foarte rapid, ceea ce nu prea oferă consistenţă şi constanţă în ceea ce vrei să faci.

E un aspect bun pentru cursuri, studii, examene, dar trebuie să ai deja în bagaj experienţe acumulate. Memoria îţi mai joacă feste uneori sau eşti atât de sigur pe unele informaţii, când ele s-ar putea să fie eronate sau superficiale. Există riscul să alergi după nişte himere acum, poate după nişte planuri alimentate de oameni care vor să te manipuleze, ca atare deschide bine ochii ori de câte ori ţi se fac propuneri, oferte de job, promisiuni despre o carieră de vis.

Mai bine te bazezi pe forţele proprii, pentru că riscul de a merge pe piste false sau iluzorii e mult mai mare. Intrarea planetei tale guvernante, Venus, în Leu, unde se întâlneşte şi cu Jupiter, e un avantaj pentru a da startul oricăror activităţi noi, îndrăzneţe, ca atare, dacă printre marile tale scopuri de acum se află şi carieră, hai, fă ceva în direcţia unei vieţi mai bune, unei ascensiuni rapide, atingerii unui sentiment de împlinire. Momentul e excelent, pentru că nu ai mai avut parte de asemenea auspicii astrale poate niciodată, dar ţi se cere curaj, creativitate, încredere în tine şi pasiune!

Luna aceasta, Saturn, după ce s-a încărcat un pic de energia Săgetătorul, revine pentru câteva luni în Scorpion, care, în cazul tău, corespunde zonei dedicate banilor. L-ai avut pe Saturn aici în ultimii 2 ani şi ceva, deci îţi este deja cunoscută senzaţia sa un pic sumbră şi dificilă, dar de data aceasta se poate vorbi de un alt registru. Saturn se întoarce aici încărcat de energia justă, legală, optimistă captată în cele câteva luni de tranzit prin Săgetător, ca atare te poţi folosi de cele câteva luni de retrogradare a lui Saturn aici (între iunie-septembrie) pentru a repara ce n-a mers bine, pentru a face ordine şi lumină în afacerile dezechilibrate, pentru a recunoaşte erorile şi a lua măsurile corecte pentru îndreptarea situaţiei.

Nu mai e vorba de risc aici, ci de claritate şi curaj pentru a face schimbările ce se cer în bugetul personal. Marte în Gemeni nu e tocmai cea mai fericită poziţie pentru banii tăi, dar ai noroc de Saturn care ţine sub control eventualele informaţii greşite care îţi parvin. Deschide bine ochii, caută şi cele mai ascunse şi obscure unghere ale afacerilor şi tranzacţiilor decise, ca să nu scapi din vedere nicio eroare sau intenţie negativă.

SCORPION

Intuiţia îţi cam atrage atenţia asupra unor lucruri ascunse în viaţa sentimentală. Bănuieşti minciuni, trădări, aspecte ţinute secrete de ochii tăi, dar dacă nu se văd, nu înseamnă că nu le simţi, tu, cu simţul tău foarte ascuţit de a descoperi chiar şi cele mai ascunse aspecte. Totuşi, nu te pripi în a începe discuţii aprinse cu persoana iubită, în a-l acuza de cine ştie ce fapte, ci mai bine staţi un pic de vorbă. Dialogul scârţâie, aici e problema, şi s-ar cere o discuţie faţă în faţă cu mult curaj, ca să vedeţi ce trebuie reparat.

Nici tu nu ai fost cinstea întruchipată, şi tu ai mai apelat de câteva ori la tertipuri incorecte, deci pune-te în pielea celuilalt să vezi că nimeni nu e perfect! În schimb, pentru cei căsătoriţi, luna poate aduce un moment de vârf, un eveniment fericit, încărcat de energie pozitivă, pe care îl trăieşti cu intensitate şi pasiune: naşterea unui copil, o realizare comună, o decizie majoră de destin, o schimbare de proporţii, un nou început cu un drum mult mai bun înaintea voastră! Conjuncţia Venus-Jupiter din Leu de la finalul lunii, susţinută excelent şi de Uranus – noroc că va continua şi luna viitoare! – este un moment perfect pentru mari realizări şi în carieră, dar şi în cuplu. Ba chiar poate fi şi momentul excelent al unei căsătorii!

Credeai că Saturn te-a părăsit anul trecut? Ei bine nu, i-a fost dor de tine şi îţi mai face o vizită, chiar dacă o vreme a fost departe. Saturn revine în zodia ta pentru câteva luni – iunie-septembrie – de parcă ar mai avea ceva de făcut pe aici, ca atare profită de revenirea lui, pentru că el bine acum încărcat de o cu totul altă energie decât pe parcursul vizitei sale prin zodia ta, în anii anteriori. El a primit ceva din înţelepciunea Săgetătorului, ceva din modul lui mai optimist de a trata lucrurile, ca atare e momentul ideal să repari o mulţime de aspecte care au mers mai greoi în ultima vreme.

Trigonul dintre Jupiter şi Uranus care se menţine şi luna aceasta te avantajează pe tine în special, deci ar fi păcat să stai şi să aştepţi de undeva o minune, când totul stă în mâna ta. Apucă-te de treabă, ţinteşte sus, începe ceva, fă un prim pas către o direcţie şi mai grozavă, deoarece ai de partea ta o mulţime de beneficii astrale ce te împinge spre progres, succes, afirmare, relansare! Ai curaj să dai startul acum celor mai grele şi îndrăzneţe proiecte.

Gândeşte-te că un astfel de trigon energic nu era valabil anul trecut, când Saturn era în zodia ta, ca atare acum e momentul ideal pentru a porni într-o călătorie care nu poate duce decât tot mai sus şi înainte. Deţii toate informaţiile necesare unei ascensiuni de milioane, dar încearcă să fii un pic discret, după principiul: mai bine taci şi faci, şi abia după aceea arăţi lumii ce ai realizat. Conjuncţia Venus-Jupiter din Leu din ultimele zile ale lunii te avantajează din plin pentru a repurta reale succese, pentru a fi apreciat la justa valoare, pentru a ieşi primul din orice confruntare, pentru a câştiga admiraţia celor din jur, deci fă tot ce-ţi stă în putinţă, cu mijloacele cele mai corecte şi mai frumoase, pentru a pune mâna pe victorie. Poate fi a ta, tu eşti printre norocoşi!

Retrogradarea lui Saturn în zodia ta este un semnal de alarmă pentru bugetul propriu, semn că ceva nu s-a aşezat pe făgaşul normal, că mai e nevoie de unele modificări, sau poate ai reparat o serie de aspecte şi acum, cu banii pe care îi ai la dispoziţie, mai poţi duce la îndeplinire unele proiecte pe care, anul trecut nu ai reuşit să le termini din lipsă de fonduri. Poate, cine ştie prin ce minune, ai obţinut acei bani, şi acum ai câteva luni la dispoziţie pentru a rezolva aceste datorii.

Este un moment bun pentru banii tăi, ba chiar poate fi o perioadă de vârf care se va menţine şi luna viitoare, ca atare profită de finalul acestei luni pentru a culege roade dintre cele mai bune, că… cine ştie când vei mai fi aşa pe val? Dar atenţie: un ban în plus te îndeamnă şi la decizii pripite, excese financiare şi cumpărături pe care, de obicei, nu ţi le poţi permite, dar poate nu chiar atât de urgente! Dar, dacă visai la un obiect scump, modern, de lux, pe care nu-l cumperi chiar în orice zi, gândeşte-te la această lună ca la o mare şansă de a-l avea! Ceva ce face plăcere inimii tale şi te face să te simţi bine!

SĂGETĂTOR

Inima ta e ca o flacără ce arde intens, dar atenţie să nu te frigi! Posibil să apară unele semnale care îţi transmit s-o iei mai încet, să nu te grăbeşti, să nu investeşti totul într-o singură direcţie, dar tu eşti o fire pătimaşă de felul tău şi nu te poţi abţine. Joci totul pe o carte, furat de magia iubirii. Există un moment excelent către finalul lunii în care discuţi cu entuziasm cu persoana iubită despre viitor, despre relaţia voastră, despre speranţele şi aşteptările fiecăruia, şi eşti de-a dreptul fericit să descoperi că şi celălalt are aşteptări imense de la voi doi, vrea să iasă ceva frumos din întâlnirea voastră şi investeşte tot ce are mai bun pentru succesul relaţiei voastre. O iubire începută acum poate evolua foarte repede şi frumos spre un nivel promiţător! Aici e vorba de idile, de poveşti de amor, pentru că, totuşi, în viaţa oficială de cuplu, pentru cei căsătoriţi, se aud unele discuţii ceva mai complicate: acuze, critici, discuţii în contradictoriu, ce generează o oarecare senzaţie de instabilitate în căsnicie.

Parcă nu reuşiţi să fiţi pe aceeaşi lungime de undă, ci fiecare trage căruţa în felul său, fără să reuşiţi să vă canalizaţi eforturile în aceeaşi direcţie. Dar e şi aici un moment bun pentru discuţii serioase, cu cărţile pe masă, cu argumente pro şi contra, ca să extrageţi nişte concluzii ce pot genera mai apoi soluţii excelente. În fond, nu sunteţi identici, deci lucrurile bune se clădesc şi din resurse total diferite, totul e să aveţi măcar un punct comun. Din astfel de discuţii ba sus ba jos, foarte oscilante, se pot ivi acum nişte concluzii benefice pentru viitorul căsniciei voastre, pentru că ar fi şi culmea să gândiţi amândoi la fel. Poate fi momentul unor decizii majore pentru tine şi jumătatea ta, chiar dacă, la prima vedere, par simple glume, dar chiar şi din joacă se poate ajunge la soluţii capitale! Schimbă opinii, relaţionează, informează-te, întreabă ce nu ştii, sfătuieşte-te cu omul drag!

Saturn bate un pic în retragere începând cu luna aceasta ca, până prin septembrie – să se mai întoarcă un pic în Scorpion. E bine, într-un fel, pentru că aceste câteva luni care au trecut de la începutul anului – luni în care Saturn s-a acomodat în zodia ta pe care nu a mai traversat-o de aproape 30 de ani! – nu au fost deloc simple pentru tine. Parcă s-au aglomerat responsabilităţile, parcă toate greutăţile au picat pe umerii tăi, parcă toată lumea a cerut ceva de la tine… dar toate cu scopul de a te maturiza, de a-ţi contura şi mai bine personalitatea. Acum însă, fără Saturn pe capul tău – doar pentru o vreme, căci se va întoarce aici la toamnă! – parcă mai răsufli şi tu un pic uşurat, e o gură de aer prin care te pregăteşti pentru ce va urma. E un moment bun să arunci o privire înapoi, la lucruri încheiate, dar care acum oferă şansa de a le remedia sau de a le schimba radical. E un moment să priveşti peste umăr la erori comise pe care trebuie să le recunoşti şi să extragi concluzii din cele întâmplate.

E un moment să priveşti la tine însuţi, la cel care ai fost şi cel care eşti acum, ca să vezi ce mai poate fi îmbunătăţit, pe ici, pe colo… Ai întotdeauna ceva util de învăţat de la trecut, iar luna aceasta – ca şi luna viitoare de altfel – ţi se oferă ocazia rară de a mai absolvi un curs la şcoala vieţii. Nota finală s-ar putea să fie foarte bună acum, la momentul “examenelor” finale, în care arăţi tot ce ai acumulat în ultimii ani, ceea ce poate fi punctul de plecare spre un nivel superior. O schimbare de direcţie în carieră, o funcţie nou asumată, o altă profesie sau ocupaţie, sunt câteva din posibilităţile acestei perioade. Poate e ceva ce revine din trecut, de parcă ai mai avut parte de ele odată, dar din diverse motive, atunci nu au dus la ceva palpabil. Acum, dacă vrei altceva în plan profesional, trebuie să profiţi de ocazie pentru a lua o decizie capitală de care vei fi mândru. Nu-i uşoară, nu spune nimeni că ţi se oferă pe tavă, dar ajungi singur la concluzia că trebuie să faci ceva concret cu viaţa ta pentru a face ordine în carieră. Momentan, e un pic e haos, nimic nu pare aşezat acolo unde trebuie, dar poţi reorganiza totul, punct cu punct. Fii deci ordonat, prudent, cumpătat, organizat, atent la detalii, documentat, analitic, profund, raţional, logic, dar profită şi de energia din motoarele care turează, gata să te propulseze acolo unde doreşti!

Ai lăsat unele aspecte financiare nerezolvate în urma ta, poate pentru că nu ai avut banii necesari să le duci la capăt sau ai uitat de ele şi acum apar în prim plan. Vrei – nu vrei, trebuie să te ocupi de ele ca să scapi de griji. Se resimte o oarecare nesiguranţă în chestiuni financiare, acum descoperi efectele propriilor tale erori, comise din grabă, din neglijenţă, din impulsivitate sau din risipă, dar chiar dacă ceva mai târziu, acum ai ocazia de a privi în urmă să înveţi din erorile tale. Ce-i drept, te cam ustură efectele, dar nu e târziu să le remediezi, pentru a reinstala o oarecare senzaţia de linişte. Cheltuielile domestice, administrative, de care depinde buna funcţionare a vieţii de familie, rămân presante şi luna aceasta, dar trebuie să mai închizi robinetul. Dacă nu de bună voie, atunci măcar obligat de unele restricţii financiare majore. Nu prea sunt bani, şi dacă nu ai, nu poţi nici cheltui aiurea, ceea ce e în beneficiul tău, fii sigur de asta. Dacă ai avea bani la dispoziţie, ai da iama în ei, pentru că Jupiter în Leu te cam, împinge spre lucruri scumpe, luxoase, dar nu neapărat utile, de exemplu să pleci într-o călătorie când tu ai o listă întreagă de alte plăţi pe rol. Aşa că uneori e mai bine să ai portofelul gol, pentru o vreme, ca să înveţi să-ţi administrezi cu mai multă prudenţă resursele.

CAPRICORN

Prima parte a lunii e tandră şi romantică în cuplu, doar după ce Venus se întâlneşte cu Jupiter într-o zonă senzuală şi plină de pasiune te poţi aştepta la surprize. S-ar putea să ţi se aprindă călcâiele aşa cum nu ţi s-a mai întâmplat demult, eşti gata să-ţi pierzi minţile din cauza pasiunii, dar norocul tău e că eşti o fire raţională şi prudentă care gândeşte bine înainte de a acţiona. Da, poate marea ispită, marea aventură amoroasă bate la poarta ta, dar e greu de crezut că eşti tu atât de nebun încât să-i cazi pradă fără să gândeşti. Sigur, ispita poate lua minţile oricui dacă dă năvală într-un moment de slăbiciune emoţională, dar numai de tine depinde cum lupţi cu aceste slăbiciuni. Dacă vrei tu neapărat această aventură, îi vei da curs, dar dacă vine pe nepusă masă, vei încerca să i te opui cu toată fiinţa. Greu de crezut că vei şi reuşi, dar măcar încerci!

E agitaţie mare la serviciu în prima parte a lunii, multă lume, multe discuţii, multe întâlniri, unele cu rolul de a echilibra nişte aspecte mai vechi, altele pentru a primi nişte informaţii utile de acum înainte, dar şi place această atmosferă atât de vie. Nu ai timp de nimic, aceasta e senzaţia generală, cum că eşti prins într-un vârtej de evenimente, minore în fond, dar care se schimbă cu repeziciune şi cer de la tine reacţii iuţi. Nu prea ai timp de gândire, e nevoie de răspunsuri prompte, reacţii spontane, decizii imediate, dar poţi să faci faţă acestui iureş.

Ba chiar s-ar putea să ţi se pună o întrebare foarte grea la un moment dat, ca şi cum ai avea de ales între două opţiuni şi trebuie să dai răspunsul foarte repede, chiar pe loc, ceea ce, pentru o fire mai lentă, ca tine, care are nevoie de timp de gândire, pare prea din scurt, de aceea ar fi bine să nu lungeşti lucrurile şi să mai iei şi decizii la primul impuls, că nu se ştie dacă vine a doua oară propunerea. Pregăteşti ceva în mare taină, cu discreţie absolută, sau poate mai ai un job departe de ochii lumii, ceva pentru plăcerea ta, un hobby ce poate deveni o sursă de venit, dar preferi să nu spui deocamdată nimănui ce faci, aşteptând poate să ajungi la un nivel care să inspire stabilitate şi abia după aceea să scoţi la lumină. Oricum, ceea ce simţi în adâncul sufletului e o pasiune devoratoare încât ţi-e foarte greu să taci.

Te poţi baza, la nevoie, şi pe ajutorul celor dragi, pe banii celor din familie, pe participarea soţului la cheltuielile comune, pentru că nu le poţi duce singur pe toate în spate. Dacă aşteptai de undeva un credit, un împrumut, o finanţare, o moştenire, şansele de a le obţine acum sunt mari, mai ales dacă au scopul de a cumpăra o locuinţă. Pot apărea surprize plăcute în plan financiar, dar încearcă să nu te aprinzi prea tare la auzul lor, ci să aştepţi mai întâi să prindă contur.

Nişte eventuale probleme legate de salariu sau de onorarii care ţi se cuvin dar tot întârziau să apară ar putea cunoaşte acum o normalizare, deci bugetul poate reveni pe un nivel cât de cât promiţător. Nu este exclus ca vechi contracte, vechi promisiuni, vechi activităţi neremunerate corect altădată să revină acum în discuţie cu şansa de a renegocia condiţiile. Dar la fel de posibil e să găseşti, numai tu ştii cum, o a doua sursă de venit, prin faptul că îţi valorifici mai bine calităţile, poate chiar talentele artistice.

VĂRSĂTOR

Nimeni nu te întrece la meşteşugit cuvinte de amor şi declaraţii de dragoste, pentru că ai la tine tot arsenalul necesar seducţiei. Prima ta armă forte e cuvântul, de care vei şti să te foloseşti de fiecare dată cu mult şarm. Nici nu ai nevoie de eforturi prea multe, de vreme ce tu ai vorbele potrivite la tine de fiecare dată. Pe perioada trecerii lui Marte prin Gemeni, te poţi aştepta la surprize plăcute în plan sentimental, la o amplificare a numărului de admiratori, de invitaţii la o cafea, de scrisori de amor – deh, la modul în care se mai scriu astăzi astfel de mesaje! – la flori şi bileţele şi tot felul de gesturi drăguţe, cu iz adolescentin, menite să fure inima.

Dacă tu eşti cel care generează aceste semnale de simpatie, sigur vei ajunge rapid la inima celui vizat, dar dacă alţii sunt cei care îşi îndreaptă săgeata spre inima ta folosindu-se de asemenea instrumente, hm, nu prea le merge, de parcă ai şti că sunt simple… abureli. Dar dacă vrei un flirt, o distracţie, o aventură de-o vară, de ce nu? Viaţa oficială de cuplu e şi ea în centrul atenţiei, vizată de evenimente la fel de intense şi de frumoase, momente speciale menite să reaprindă pasiunea în cuplu, să vă apropie din nou, să vă pună iar inima pe jăratec.

Orice eveniment cu o încărcătură emoţională majoră e posibil acum, pe perioada întâlnirii atât de rare dintre Venus şi Jupiter în Leu: o cerere în căsătorie, o nuntă, o întâlnire de destin ce va duce, cândva, la astfel de pas, un moment de reală fericire în doi, o vacanţă superbă mână în mână… Ce mai, tot ce poate fi mai frumos pentru inimioara ta încât vei putea spune că da, eşti fericit!

Se schimbă un pic registrul în ceea ce priveşte munca la serviciu, în sensul că pui mai mult suflet în ceea ce faci, uneori atât de mult suflet, încât acasă, când revii de la muncă, tot acolo te gândeşti, ceea ce amplifică starea de stres şi de oboseală. Aproape că-i înnebuneşti pe cei dragi cu problemele şi preocupările tale profesionale, dar partenerul sau părinţii au şi ei pentru tine sfaturi bune în acest sens. Munceşti mult, ba chiar îţi iei de lucru şi pe acasă, poate tocmai pentru că-ţi place mult ceea ce faci şi nu te poţi gândi la altceva.

Revenirea lui Saturn, prin mers retrograd, în zodia Scorpionului, care la tine acoperă zona poziţiei profesionale, poate fi un atu, de parcă ai stat o vreme pe margine, acumulând nişte informaţii noi, şi acum ai curajul de a face un pas în faţă ca să spui tuturor: ştiu! Da, ai mai învăţat ceva, ai mai acumulat experienţă, ai privit lucrurile dintr-o perspectivă ceva mai relaxată, încât acum ştii mult mai bine ce e de făcut, reparând multe aspecte dezechilibrate anul trecut.

Nu strică, uneori, să arunci o privire în urmă, după ce, o vreme, ai stat departe de acea problemă, pentru că între timp ai găsit soluţii şi abordări complet noi. Merită deci să reiei proiectele care nu au mers aşa cum trebuie înainte, pentru că acum vii cu altă viziune. Plăcere e cuvântul de ordine când vine vorba de muncă, de parcă tot ce faci vine din pasiune, din bucuria de a munci, şi când pui suflet, cu siguranţă apar şi satisfacţiile pe măsură.

Nu s-ar zice însă că banii sunt una din acele satisfacţii, cel puţin nu luna aceasta, de parcă ai trăi mai mult din iluzii şi promisiuni. Mulţi îţi promit marea cu sarea, că vei trăi mai bine, că vei câştiga mai mult, că vei intra în posesia unor sume mai mari, dar nu te baza pe asta! Spun vrute şi nevrute, fără să-şi dea seama că tu chiar iei în serios poveştile lor, ca atare nu crede tot ce ajunge la urechile tale luna aceasta, nu fără dovezi, nu fără acte de susţinere, nu fără concretizări palpabile, mai ales dacă sună mult prea pompos ca să fie adevărate! Dar deschide bine ochii şi când vine vorba să dai, nu numai să iei, pentru că riscul unor gafe financiare creşte, pentru că nu eşti atent la detalii. Dai cât nu merită, nu cauţi şi variante mai bune sau eşti indus în eroare cu bună ştiinţă de alţii mult mai versaţi în afaceri.

PEŞTI

Pui mare preţ pe momentele de tandreţe şi intimitate de care ai parte la începutul lunii şi preferi să stai cât mai mult timp doar tu şi persoana iubită, acasă, fără să vă deranjeze nimeni. Spre finalul lunii, lucrurile devin ceva mai animate în plan sentimental, liniştea cu care te obişnuisei dispare, şi se agită spiritele în jurul tău. Nu mai e atâta linişte, nu mai sunteţi doar voi doi, dar probabil e nevoie de ceva nou care să vă scoată din monotonie şi rutină. Acceptă provocarea, pentru că Marte nu a mai venit prin zona dedicată iubirii de vreo doi ani, ca atare aştepţi de ceva vreme această schimbare de registru.

Momentul e bun pentru a începe noi relaţii romantice, pentru a te muta împreună cu cel pe care-l iubeşti, să discutaţi la modul cel mai serios despre eventualitatea întemeierii unei familii, deci vă asumaţi amândoi responsabilităţi cu iz domestic ce inspiră securitate emoţională. Eşti mai sigur pe intenţiile celuilalt şi sunteţi pregătiţi să treceţi la o etapă mult mai importantă în relaţia voastră: traiul în comun, căsătoria, copiii. Căsniciile mai vechi nu sunt în cea mai bună postură, pentru că aici planează unele animozităţi, generate de critici, reproşuri, acuze mai mult sau mai puţin întemeiate, ca atare aşteaptă-te la un tir de comentarii la adresa ta de la cele mai banale motive, dar nici tu nu-ţi poţi ţine gura, te legi de nimicuri care chiar nu ar merita scoase în evidenţă, dar aşa e omul: niciodată nu e mulţumit. Gândeşte-te la viaţa în doi cu un dram de superficialitate, de indiferenţă, de lejeritate, de umor chiar, fără a le mai lua pe toate la bani mărunţi şi a le pune la index.

Lucrurile merg bine în plan profesional, deoarece combinaţia celor 3 planete puternice în zodii de foc îţi oferă tot arsenalul de care ai nevoie pentru a reuşi ce-ţi propui. Ai încredere în resursele tale, ai chef de muncă, spui prezent oricărei provocări, eşti conştient de valoarea ta, şi în plus Saturn te şi lasă un pic în pace şi detensionează atmosfera în carieră. Întoarcerea lui Saturn în Scorpion e ca o gură de aer proaspăt, de parcă nu mai eşti atât de stresat şi de solicitat ca în primele luni ale anului când îţi luasei foarte în serios cariera.

Nu înseamnă că nu rămâne în centrul atenţiei – ba da, mai ales din toamnă când Saturn va reveni în Săgetător – dar simţi nevoia unei replieri de forţe, a unui pas înapoi, a unui refugiu din calea marilor provocări. Poate vrei să studiezi ceva, sau doar să priveşti lucrurile dintr-o altă perspectivă o perioadă, sau să te întorci la o perioadă de început, pentru că ai uitat unele amănunte… E ca o perioadă de vacanţă, de izolare de iureşul profesional, dar efectele acestui pas uşor înapoi pot fi benefice, pentru că te ajută să înţelegi lucrurile de pe margine. Implicat în miezul acţiunii, eşti părtinitor şi stresat, or aşa, făcând acest pas în spate, înţelegi mai bine ce ai de făcut, unde greşeşti, ce trebuie schimbat, ce merită folosit din experienţa deja acumulată.

Finalul de lună sună excelent la serviciu, pentru că poate fi perioada unor mari succese, a unor şanse excelente de lansare, afirmare, de recunoaştere şi apreciere a calităţilor tale, când tu poţi intra în lumina reflectoarelor în cel mai fericit mod. Profită deci de ocazie, admiraţia şi respectul lumii se îndreaptă pe merit către tine!

Dacă bate succesul la uşa ta în carieră, e normal să se simtă schimbările pozitive şi în privinţa banilor. Pentru că o eventuală promovare la serviciu poate veni la pachet şi cu beneficii salariale. Ce-i drept, banii sunt deja promişi acasă, programaţi pentru binele familiei, ca atare te vei gândi numai la cei dragi ori de câte ori vei veni acasă cu un ban în plus. Fii totuşi atent cu banii, ca nu cumva să fii păcălit de unii, care ţi se plâng de probleme inexistente sau mult exagerate pentru a-ţi câştiga compasiunea şi ajutorul, or ei nu caută altceva decât să-ţi ia banii! Nu-i crede pe cei care bat la uşa ta cu mâna întinsă, cerând milă. Dar dacă tu ai un mare gând în minte, un proiect, ceva de vânzare, o idee de afaceri sau ai un talent ce merită valorificat şi din punct de vedere bănesc, apucă-te de treabă: eşti inspirat şi ai tot ce-ţi trebuie pentru a-ţi vinde bine munca!

Horoscopul va este oferit de acvaria.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *