Mp3

Vedete care au născut după 45 de ani

Cântăreaţa americană Janet Jackson îşi reface forţele şi se simte bine, după ce a născut la 3 ianuarie primul său copil, la vârsta de 50 de ani.

”Se simte foarte norocoasă că totul a mers bine şi că bebeluşul este sănătos. Sarcina ei nu a fost uşoară”, a declarat o sursă din anturajul artistei la 11 ianuarie pentru eonline.com, descriind primele zile ale lui Janet în calitate de mamă.

Janet Jackson se alătură astfel unei galerii de vedete care au decis să-şi mărească familia la o vârstă destul de avansată. Metodele alese au fost diverse, de la fertilizare in vitro, mame purtătoare, adopţii şi până la mici miracole, notează site-ul francez www.gala.fr.

Ocupate cu cariera, viaţa trepidantă sau pur şi simplu pentru că nu şi-au găsit jumătatea, multe vedete nici nu se gândesc să devină mămici înainte de 40 sau 50 de ani. O lovitură dată naturii care împiedică de multe ori femeile să nască după 45 de ani.

Pentru a concepe natural, medicii insistă ca viitoarele mame să ducă o viaţă cumpătată, să urmeze un regim alimentar sănătos, bogat în vitamina C pentru a se detoxifia şi a crea un mediu favorabil fecundării: portocale, kiwi, tomate, lămâi şi mai ales broccoli.

Desigur acestea nu rezolvă problemele de infertilitate. Însă uneori natura potriveşte bine lucrurile şi înfăptuieşte minunea în pofida vârstei. Aşa cum i s-a întâmplat actriţei Alessandra Martines care a născut un băieţel la vârsta de 49 de ani.

După cum a mărturisit actriţa în 2013, ea a întrerupt contracepţia şi s-a lăsat în voia sorţii fără să facă apel la medici. Minunea s-a produs, prin urmare, fără asistenţă medicală pentru actriţa franco-italiană care a avut o sarcină fără complicaţii.

Pentru altele însă fecundarea in vitro (FIV) este obligatorie pentru a rămâne însărcinate. Sarcinile gemelare sunt în acest caz frecvente: Geena Davis a născut gemeni la 48 de ani, la fel ca Marcia Cross sau prezentatoarea Carole Rousseau, ambele la vârsta de 45 de ani.

Sunt foarte frecvente şi cazurile mamelor-purtătoare la care au recurs, de exemplu, actriţa Sarah Jessica Parker, prin care i-a avut pe gemenii Marion Loretta Elwell şi Tabi­tha Hodge în iunie 2009, sau mai recent protagonista din serialul Grey’s Anatomy, Ellen Pompeo, care a devenit mămică la 47 de ani prin aceeaşi metodă.

Există însă şi cazuri mai triste în care lucrurile nu merg aşa cum s-a sperat, după cum este cazul prezentatoarei franceze Laurence Boccolini, care a dezvăluit în cartea sa autobiografică apărută în 2008 dificultăţile cu care s-a confruntat pentru a deveni mamă. Ea a povestit că prima oară când s-a dus la medic acesta i-a spus sec: “Doamnă, sunteţi prea în vârstă. Iar fecundarea in vitro are la dumneavoastră şanse de 2 la sută. Aveţi aici un dosar pentru adopţii şi adresa unei clinici din Barcelona pentru donatoare de ovocite”.

Laurence a povestit apoi numeroasele inseminări la care s-a supus, toate fără succes. Adopţia a fost până la urmă preferată şi ea a devenit mamă la 50 de ani. A împărtăşit pe Instagram vestea şi o poză cu fetiţa.

Pentru că aşa cum spunea Françoise Dolto, “nu noi alegem momentul când să avem un copil, copilul este cel care alege pentru noi“.

Alte vedete care au devenit mame după vârsta de 40 sunt Halle Berry, la 47 de ani, Monica Bellucci la 45 de ani sau Susan Sarandon, în vârstă de 70 de ani acum, care a născut ultimul copil la 46 de ani. (Text: Agerpres, Foto: Visual Press Agency, ildecoder.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *