Mp3

Tablete de canabis cu logo-ul Jocurilor Olimpice

RIO-2016-logo

Chiar şi traficanţii de droguri din Rio profită de Jocurile Olimpice pentru a face afaceri: tablete de canabis cu logo-ul “Rio 2016” – ale căror fotografii circulă pe internet – sunt deja de vânzare în unele favele din oraş, relatează AFP.

“Săptămâna trecută, poliţia a confiscat în favela Nova Holanda (zona de nord) etichete cu logo-ul Olimpiadei destinate lipirii pe ambalajul drogurilor”, a declarat marţi pentru AFP comisarul Felipe Curi, responsabilul brigăzii de stupefiante DCOD.

Cu puţin mai mult de o lună înainte de debutul competiţiei (care se va desfăşura în intervalul 5 — 21 august), pe internet au circulat fotografii cu o mică tabletă de canabis presat, învelită în celofan, cu o etichetă pe care se puteau vedea inelele olimpice, deasupra cărora scria “Rio 2016”.

Eticheta precizează că este vorba de marijuana “Hidroponica” şi că preţul său este de “30 de reali” (8,2 euro). De asemenea, se mai indică pe etichetă, “orice reclamaţie trebuie făcută la punctul de vânzare”.

Potrivit cotidianului O Dia, din Rio, canabisul ar urma să fie vândut în favelele unde nu au fost instalate Unităţi ale poliţiei de pacificare (UPP) şi unde traficanţii domină scena. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Rio 2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *