Mp3

Suporterii români vor avea un sector propriu la Fanzone-ul de lângă Turnul Eiffel

Le Champ-de-Mars-Turnul-Eiffel

Suporterii români vor avea pentru prima oară în istoria participărilor echipei naţionale de fotbal la turneele finale un sector propriu în cadrul Fanzone-ului de lângă Turnul Eiffel din Paris, loc unde aceştia vor putea urmări pe un ecran gigantic partidele de la EURO 2016, informează site-ul oficial al FRF.

Vineri, în ziua meciului de deschidere cu Franţa, începând cu ora locală 16,00, dar şi pe 15 iunie, când România va evolua împotriva Elveţiei, fanii români se vor putea întâlni cu foştii internaţionali Jean Vlădoiu şi Miodrag Belodedici. Aceştia se vor fotografia cu suporterii prezenţi şi vor oferi autografe. Distracţia va fi asigurată de prezenţa lui Smiley şi Pavel Bartoş, care vor exersa cu fanii scandările de pe stadion şi vor întreţine atmosfera.

Primăria Parisului a pus la dispoziţia organizatorilor EURO 2016 parcul “Le Champ-de-Mars”, situat în spatele Turnului Eiffel. Aici se va afla, pe perioada turneului final, Fanzone-ul,  locul în care toţi fanii naţionalelor calificate la Euro îşi pot da întâlnire. Acesta îşi va deschide porţile pe 10 iunie, odată cu începerea turneului, şi se va închide pe 10 iulie, după finala de pe Stade de France.

Fanzone-ul din Paris are 130.000 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de 92.000 de persoane. Intrarea va fi gratuită, iar în interior suporterii vor avea acces la internet wireless şi vor putea urmări meciurile de la EURO pe un ecran gigantic de 420 de metri pătraţi.

Va fi de asemenea amenajată o zonă de restaurante şi magazine de unde fanii îşi vor putea procura suveniruri cu turneul final sau cu echipa naţională favorită. În plus, se va găsi şi un teren sintetic de fotbal ce se va putea închiria. Tot aici vor fi organizate şi diferite concursuri de către sponsorii competiţiei, dar şi diferite concerte.

Fanzone-ul va fi închis în zilele în care nu sunt programate meciuri la EURO 2016.

Echipa naţională de fotbal a României, calificată la un turneu final după opt ani, va juca meciul de deschidere la EURO 2016, contra Franţei, echipa gazdă (10 iunie, ora 22,00, Stade de France). România va mai întâlni în Grupa A reprezentativele Elveţiei (15 iunie) şi Albaniei (19 iunie). (Text: Agerpres, Foto: commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *