OSCAR 2017 – cel mai scăzut număr de telespectatori din ultimii 10 ani

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei americane de film din acest an, deja afectată de scandalul privind desemnarea eronată a unei alte pelicule la categoria cel mai bun film în locul adevăratei câştigătoare, a primit o nouă lovitură odată cu anunţarea faptului că gala a înregistrat cel mai scăzut număr de telespectatori din ultimii aproape 10 ani, relatează DPA.

Gala anuală a Oscarurilor de duminică seara, găzduită de actorul de comedie Jimmy Kimmel, a fost urmărită de 32,9 milioane de telespectatori, potrivit Hollywood Reporter, care citează datele publicate de postul de televiziune ABC. Din 2000, doar ceremonia din 2008 a avut un număr mai mai mic de telespectatori, atunci când gazda spectacolului a fost comicul Jon Stewart.

Ceremonia din 2017 s-a sfârşit cu una dintre cele mai mari gafe din istoria premiilor, atunci când actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au desemnat iniţial în mod fals “La La Land” drept filmul anului, în locul adevăratului câştigător, “Moonlight”.

Reprezentanţii PricewaterhouseCoopers, firma de consultanţă şi audit responsabilă pentru numărarea buletinelor de vot câştigătoare la Premiile Academiei, au afirmat că “regretă profund” eroarea, explicând într-un declaraţie postată pe Twitter că “prezentatorii au primit din greşeală plicul categoriei greşite, iar când acest lucru a fost descoperit, a fost corectat”.

Nu a fost însă singura gafă a galei: în cadrul unui montaj In Memoriam, care omagia personalităţile din industria cinematografică care au murit anul precedent, o fotografie a producătoarei australiene Jan Chapman, aflată în viaţă, a fost folosită în locul celei a designerului de costume Janet Patterson, care a murit într-adevăr anul trecut. (Text: Agerpres, Foto: shutterstock.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *