Mp3

Nicuşor Stanciu, transferat la Anderlecht pentru 9,8 milioane de euro

Nicolae-Stanciu

Fotbalistul Nicolae Stanciu a fost transferat de clubul Steaua Bucureşti la gruparea belgiană Anderlecht Bruxelles în schimbul sumei de 9,8 milioane de euro, a anunţat duminică, 28 august, finanţatorul grupării roş-albastre, Gigi Becali.

În urma acestui transfer, mijlocaşul stelist devine cel mai scump jucător vândut vreodată de un club din România, el urmând să semneze un contract valabil cinci ani cu gruparea belgiană. Steaua va încasa 4 milioane de euro la semnarea contractului, 3,8 milioane peste 10 luni şi încă două milioane dacă fotbalistul va juca în cel puţin 50 la sută din meciuri în două sezoane din următoarele cinci.

“Negocierile nu au fost atât de grele pentru că mi-am dat seama că dacă ei la telefon mi-au spus 7 milioane plus 2 milioane, condiţionate de 50 la sută din meciurile jucate în două sezoane, atunci la Bucureşti o să dea opt plus două. Ei au zis până la urmă că dau opt milioane plus două, dar plătibili în doi ani. Și atunci le-am zis că mai scad, dar să dea banii în 10 luni. Adică acum 4 milioane şi peste 10 luni 3,8 milioane. Oricum, eu nu voi lua mai puţin de 9,8 milioane, sigur nu iau. Eu m-am gândit că Stanciu joacă la Anderlecht cel puţin 50 la sută din meciuri dintr-un sezon”, a spus Becali la postul Digi Sport.

Finanţatorul e convins că Stanciu va fi vedeta formaţiei belgiene, unde evoluează un alt fotbalist care a jucat la Steaua, Alexandru Chipciu.

“Cei de la Anderlecht mi-au zis că n-au dat niciodată 10 milioane pe un jucător, ci doar 4-5. Şi m-am interesat şi eu, aşa e, Stanciu va fi vedetă la Anderlecht. Aşa că nu are cum să nu joace el 50 la sută din meciuri. Și nu se iau în calcul astea 4-5 meciuri deja jucate, ci din momentul în care pleacă”, a adăugat el.

Gigi Becali a dezvăluit faptul că l-a vândut pe Nicolae Stanciu şi pentru a-i elibera postul, tricoul cu numărul zece al echipei Steaua urmând să îl poarte de acum înainte Florin Tănase.

“Nu mai voiam să-l mai ţin pe Stanciu, dar MM mi-a zis că băiatul nu îmi spune mie că vrea să plece pentru că îi e ruşine de mine. Și când am auzit aşa, am zis să îi dau drumul să plece. I-am dat drumul lui Stanciu pentru a elibera postul. Tănase nu e nouar, e decar. Iar numărul lui Stanciu îl va lua Tănase, numărul 10. Deci numărul 10 i-l dau lui Tănase”, a precizat Becali.

În vârstă de 23 de ani, Nicolae Stanciu a mai evoluat până acum la Unirea Alba Iulia şi FC Vaslui. La 1 iulie 2013, gruparea FC Steaua l-a achiziţionat pe Stanciu de la FC Vaslui în schimbul sumei de 1 milion de euro. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Nicolae Stanciu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *