Mp3

Horoscopul lunii aprilie 2016

horoscopul-lunii-03-wBERBEC

E clar că e perioada ta favorită, când planetele dau năvală în zodia ta şi te încarcă de energie şi resurse pozitive. Soarele va sta în Berbec în primele două decade ale lunii, alăturându-i-se şi Mercur până pe 6 şi Venus după 5, deci nu se poate spune că te plictiseşti cumva. Primeşti multe influenţe benefice şi de la Saturn, din altă zodie de foc (din Săgetător), care te umple de idei, de vise, de planuri noi pe care merită să le şi pui în aplicare. Măcar să le dai startul şi pe urmă vei vedea tu…

Deşi Venus stă în zodia ta aproape toată luna, ceea ce e un avantaj ca dragostea să apară sau să capete un suflu nou, totuşi există şi un moment sensibil în a doua decadă a lunii. Soarele va primi de la Luna Neagră o opoziţie rarisimă (nu a mai avut loc în acest fel de vreo 9 ani) care pune cumva în pericol viaţa de cuplu. Ca atare, ştiind că ai asemenea inamic ascuns în umbră care te poate îndemna la greşeli impulsive, fii cu mai mare băgare de seamă luna aceasta în tot ce ţine de relaţia ta cu partenerul de viaţă.

Adu-ţi aminte de diplomaţie, sinceritate, amabilitate, toleranţă, fidelitate, reciprocitate, ascultare, egalitate, de valorile vieţii în doi, pentru că un gest nervos, necugetat, poate lăsa urme. Venus şi Uranus se vor întâlni cu scântei în zodia ta în a doua jumătate a lunii, ceea ce poate fi un beneficiu pentru o nouă poveste de dragoste, poate chiar la prima vedere, pentru o schimbare benefică în relaţia deja existentă, pentru reactivarea pasiunii şi reaprinderea iubirii. Fă ceva nou în relaţia cu cel drag, pentru că poate fi de succes! Dar ţine-ţi cumpătul toată luna, deoarece eşti cam nervos şi impulsiv (nu că ai fi altfel în alte luni), dar de data aceasta ai prea multă energie şi o poţi manifesta agresiv asupra celuilalt. Femeile sunt de data aceasta ceva mai curajoase, încât îi pot uimi pe partenerii lor că au devenit mai puternice, mai ferme, cu mai mult spirit de iniţiativă, pesemne că era nevoie să mai ia şi ele taurul de coarne şi să spună ce vor.

Se la finalul lunii martie, se formează pe cer un aspect ceva mai fragil care te face să-ţi cam pui întrebări existenţiale cu privire la jobul actual. Opoziţia dintre Jupiter şi Neptun intermediată şi de Saturn poate scoate de la naftalină vechi dorinţe, vechi vise, vechi planuri pe care nu le-ai atins cândva, ceea ce ori naşte frustrări puternice, încât te duci la serviciu ca la închisoare, fără nicio motivaţie sau satisfacţie, ori te obligă să sondezi adânc în mintea ta şi să scoţi de acolo idei sau planuri demult îngropate sau abandonate, cu şansa de a le reactiva.

Dorinţa de a învăţa ceva nou, şansa de a te înscrie la un curs, visul de a te apuca de studiu într-un domeniu care te atrăgea cândva, dar nu l-ai putut urma la vremea respectivă, sunt câteva din hopurile care nu prea te lasă să-ţi vezi serios de lucru la serviciu. Eşti mereu cu gândul în altă parte, ceea ce poate genera şi furtuni emoţionale intense, şi îndoieli, şi erori, tocmai pentru că sufletul sau mintea ta nu sunt pe deplin satisfăcute cu ceea ce faci în plan profesional. Nu cumva revine în actualitate un vechi vis profesional? Dacă da, adună informaţii, studiază, află, întreabă, nu-l începe deja, pentru că mai e încă o cale lungă până se va materializa. Important e că reînvie dorinţa şi ambiţia de a-l relua! Careul Uranus-Pluto ce vizează şi zona carierei, nu e prea bun pentru a da startul acum unor mari proiecte profesionale, dar măcar te încearcă serios dorinţa de a face ceva! Uneori chiar tu îţi pui beţe în roate spunând: nu pot, nu e momentul, nu sunt pregătit, nu e pentru mine. Ba da, va fi, dar într-adevăr, nu acum! Ai răbdare şi, până atunci… mai învaţă!

TAUR

Intrarea Soarelui în zodia ta în a doua decadă plus trecerea lui Mercur prin Taur timp de câteva luni de acum înainte te aşează şi pe tine în centrul atenţiei ceea ce iese în evidenţă e faptul că Mercur va intra în mers retrograd la finalul lunii chiar în ograda ta, ca abia la final de mai să revină la mersul lui direct. Dar pentru că e la tine în vizită, e posibil să-l resimţi mai intens ca pe un mic inamic în planurile tale. Aşteaptă-te la o serie de dezechilibre în domeniile patronate de Mercur: afaceri, relaţii, studii, călătorii… Guvernatoarea ta Venus intră în Berbec, ceea ce nu e o poziţie tocmai bună, ca atare ai putea simţi o mai mare nevoie de linişte, de izolare, de odihnă. Ba ai putea resimţi că orice iniţiativă, orice nou proiect pe care eşti gata să-l porneşti, mai degrabă stagnează sau se împotmoleşte, de parcă îţi lipseşte motivaţia sau ceva te opreşte din elan. Ia-o mai moale, nu renunţa la acele planuri, dar nu pretinde rezultate rapide. Ţine-le pentru lunile următoare!

Cu toate că în zona dedicată iubirii e agitaţie mare, parcă nu e cea mai bună lună pentru inima ta. Nu uita că Venus e într-o zonă mai rece, mai ternă, mai umbrită, Jupiter e retrograd în zona iubirii şi mai intervine şi opoziţia cu Neptun de luna aceasta, ceea ce cam tulbură apele prin viaţa ta sentimentală. Eşti nesigur pe tine, pe sentimentele celuilalt, dar şi pe ale tale, ai momente când, deşi, poate, iubeşti cu pasiune, nu ai curaj să arăţi sau să exprimi ce simţi. Ţi-e frică de ceva de aceea preferi să aştepţi momente mai prielnice iubirii.

Nu prea ai curaj să speri la un viitor alături de cel care ţi-a furat inima, te cam pasc îndoielile sau trăieşti mai mult din iluzii şi fantezii, decât să te bazezi pe evenimente concrete. Iubirea ta se desfăşoară acum, cumva, la un nivel imaginar, iluzoriu, lipsit de concreteţe, de parcă lipseşte ceva greu de explicat. Nu-ţi găseşti nici cuvintele, îţi înfrânezi emoţiile, te cenzurezi de unul singur, deci nu se prea poate vorbi de poveşti de iubire frumoase luna aceasta. Nici viaţa de cuplu nu merge mai bine, şi acolo te simţi cumva rupt în două, tras în mai multe direcţii, oscilant, nesigur pe tine, având impresia că nu ai voie să spui nimic, să faci nimic, de parcă ai fi între ciocan şi nicovală. Deoarece dialogul e defectuos, e mai bine nici să nu zici nimic, pentru că poate genera tensiuni şi neînţelegeri.

Luna Neagră e de câteva luni în zona legată de locul de muncă, ceea ce oricum a creat multe animozităţi şi un puternic dezechilibru, ca şi cum, orice ai face, tot nu e bine. Pe la mijlocul lunii, lucrurile se pot dezechilibra şi mai tare. Opoziţia dintre Luna Neagră şi Soarele din Berbec nu a mai avut loc de vreo 9 ani, ca atare se poate vorbi de un hop major, rarisim, care îţi dă peste cap planurile la serviciu. Nici vorbă de colaborare eficientă, nici urmă e colegialitate şi armonie la locul de muncă, deci înarmează-te cu mai multă energie decât de obicei pentru a face faţă vicisitudinilor acestei perioade. Dintr-o dată, ai impresia că nimeni nu mai ţine cu tine, că eşti atacat, lucrat pe la spate, că ai numai inamici la tot pasul, dar şi tu poţi fi de fapt sursa multor animozităţi.

Şi tu eşti mai dificil sau mai stresat, şi asta se resimte în relaţiile tale de serviciu. Unii, mai impulsivi din fire – cei care spun că le-a ajuns, că nu mai suportă – pot lua acum chiar decizii îndrăzneţe şi un pic riscante, de exemplu de a abandona un loc de muncă doar pentru că nu mai întrevăd nimic bun, în timp ce alţii pot să rămână fără loc de muncă din cauza unui gest necugetat, al unei erori sau al unei crize de personalitate, deci… mare grijă ce spui, cui spui, cum spui! Treci prin câteva momente în care nervii sunt întinşi la maximum şi te mai cuprinde şi o stare de impulsivitate riscantă, când ai putea strica multe. Eşti ca o oală sub presiune luna aceasta: taci tu şi suporţi, dar, la un moment dat, tot sare supapa!

GEMENI

Guvernatorul tău Mercur intră luna aceasta, în centrul atenţiei, nu pentru că ar avea un rol prea fericit, ci pentru că intră în Taur, într-o zonă cam sumbră pentru tine şi stă acolo până prin iunie. Ba, la final de lună, intră în mers retrograd, ceea ce se întâmplă cam de 3 ori pe an, deci iată că vine iar acea perioadă de care multă lume se sperie, poate mai ales tu, pentru că Mercur e “şeful” tău şi nu e în toane prea bune. Partea bună a acestei luni e că Mercur va forma un superb trigon de pământ cu Jupiter şi Pluto, ceea ce va fi ca o încărcare a rezervorului cu mult combustibil, ca să facă faţă cu brio retrogradării. Deci primeşti şi răbdare, şi luciditate, şi consecvenţă, şi rezistenţă, astfel încât Mercur al tău să nu se manifeste haotic pe perioada retrogradării.

Luna neagră e deja de câteva luni în sectorul iubirii pe harta ta, ceea ce face ca acest an să fie unul dintre cei mai dificili, dezechilibraţi sau tulburi ani pentru inima ta. Luna aceasta fii pregătit pentru un plus de confuzie, deoarece Luna Neagră va forma o opoziţie cu Soarele din Berbec, ceea ce poate genera dispute, conflicte, certuri, neînţelegeri mai mari în relaţia cu cel drag. Bărbatul e cel care poate tulbura mult apele iar femeia suferă în tăcere… Lipseşte comunicarea eficientă, sinceritatea, calmul, armonizarea energiilor, deci înarmează-te cu multă răbdare pe la mijlocul lunii, ca să nu suferi mai mult decât e cazul.

Trece! Nici în căsnicie lucrurile nu merg tocmai bine. Marte se află de ceva vreme în zona dedicată căsătoriei şi, colac peste pupăză, mai intră şi în mers retrograd, lucru care nu l-ai mai trăit poate niciodată de când eşti căsătorit… Ca atare, sub imperiul acestui dezechilibru de energii planetare, nu prea te poţi aştepta la poveşti frumoase de iubire, la declaraţii de amor, la o relaţie fericită cu jumătatea ta, iar sursa dezechilibrelor în relaţiile de iubire pare să fie, în majoritatea cazurilor, domnii. Vor fi momente când relaţia cu partenerul scapă de sub control, se ridică tonul, se încalcă regulile vieţii în doi, se apelează la minciună, se aduc acuze de genul “niciodată nu mă laşi să fac aia”, deci situaţii în care unul dintre parteneri are impresia că e sacrificat, persecutat, ţinut în frâu, deci ai grijă cum gestionezi astfel de momente!

Nici la serviciu nu te poţi aştepta la momente mai frumoase, pentru că retrogradarea lui Marte, începând cu 17 aprilie, strică ceva şi la locul de muncă. Are de suferit cooperarea, buna înţelegere, completarea reciprocă, de parcă unii uită că fac parte dintr-o echipă şi caută cu orice preţ, ori să se remarce, ori să facă opinie separată. Ba chiar sunt momente când îţi pui serios întrebări cu privire la viitorul tău profesional, de parcă simţi că nu mai merge aşa, că nu-ţi mai găseşti locul, şi toată această configuraţie astrală te îndeamnă de fapt la schimbare, dacă nu de loc de muncă sau de profesie, măcar de atitudine în faţa sarcinilor profesionale şi a colaboratorilor tăi.

Poate se naşte un proiect nou în mintea ta, te animă, te motivează, dar dacă e să-i dai drumul, fă-o repede, până la începerea retrogradării lui Marte, altfel, după această dată, porneşti cu frâna trasă şi, în loc de paşi mari înainte, mai degrabă faci paşi înapoi. Dacă porneşti ceva major după 17 aprilie, aşteaptă-te la hopuri, ocolişuri sau poate chiar te răzgândeşti total (mai ales după ce intră şi Mercur în mers retrograd) şi ceea ce te entuziasma la culme la începutul lunii, devine neimportant sau prea greu, gata să-l laşi pe linie moartă. Sentimentul că te dezumfli te poate însoţi în ultima parte a lunii, deci, dacă vrei să dai startul unui sens nou şi bun, profită de prima parte a lunii.

RAC

Poate tu eşti printre cei – oarecum – lăsaţi în pace de astre luna aceasta. A trecut eclipsa de Lună care te-a influenţat în martie şi nicio planetă nu bate încă la poarta ta, deci se poate vorbi de o perioadă calmă.

Pe la mijlocul lunii, Marte intră în retrogradare, şi acest eveniment are loc destul de rar, cam o dată la 2 ani, iar în cazul tău Marte se ocupă de inima ta. El e cel care-ţi aprinde călcâiele, el e cel care îţi atrage atenţia asupra vreunei persoane interesante, iar retrogradarea care începe să se resimtă luna aceasta (şi va dura şi luna viitoare) e ca un fel de ocol, de recapitulare, de reluare, de întoarcere în trecut. Oricum Marte a activat ceva în inima ta lunile trecute, dar acum dă înapoi, ca… Racul, şi tulbură un pic sentimentele. Priveşti înapoi, la începuturile relaţiei tale actuale şi duci dorul acelor vremuri sau întoarcerea în trecut e benefică pentru a repara ceva, pentru că se presupune că ai mai învăţat ceva între timp şi acum ştii să gestionezi mai bine situaţia.

Poate reînvie o fostă pasiune, poate e vremea împăcării cu cineva drag de care te-ai despărţit nu demult, poate e nevoie să priveşti cu maturitate şi claritate în trecutul relaţiei actuale şi ori să scoţi ceva la lumină ca să reparaţi totul aşa cum e mai corect, ori să reînviaţi ceva frumos de odinioară, ceva ce aţi uitat pe parcurs sau a alunecat în rutină. Aruncă deci o privire peste umăr, nu doar pentru a retrăi emoţia de atunci, ci pentru a lua şi măsurile care se cer! Poate primeşti o a doua şansă?

Cariera e pe val luna aceasta, poţi avea parte de câteva momente cu adevărat importante care te pot propulsa spre un nou ţel. E un moment bun să porneşti ceva, dar fă-o în prima jumătate a lunii, pentru că din a doua parte a lunii, apar şi hopurile, şi probele, şi întârzierile. Opoziţia dintre Soare şi Luna Neagră de la mijlocul lunii poate avea efecte şi asupra imaginii tale profesionale, ca atare sfatul principal e să laşi problemele personale la uşă când vii la serviciu. Niciun şef nu va aprecia că te lamentezi întruna, că ai probleme de familie, că nu te simţi bine sau cine ştie ce alte probleme te macină. Nu vorbi despre ele, nu cere zile libere pentru a le rezolva pentru că, dacă ai şefi mai severi, s-ar putea să ţină minte şi să te “amendeze” odată şi-odată. Viaţa personală nu trebuie să interfereze cu cea profesională, deci trage o linie clară între ele la: ce se petrece acasă, rămâne acasă şi ce se petrece la serviciu, rămâne la serviciu, nu le amesteca!

Retrogradarea lui Marte de după 17 aprilie te obligă să priveşti peste umăr şi la nişte sarcini de demult sau la nişte evenimente de odinioară în plan profesional. Poate ai învăţat ceva cândva şi nu ai folosit până acum, poate ai urmat un curs, dar niciodată nu ai folosit cunoştinţele acumulate, poate ai obţinut o diplomă, dar ai ţinut-o la sertar. Acum e un moment bun să umbli prin sertare şi să scoţi de la naftalină lucruri pe care şi tu le-ai uitat. Unii pot avea chiar şansa de a se întoarce la un fost loc de muncă sau resimt o uşoară retrogradare, fiind nevoiţi să se ocupe de aspecte de mai demult din cariera lor, deşi credeau că au depăşit demult nivelul acela. Trecutul, restanţele, sarcinile uitate sau abandonate pot reveni acum în prim plan, fiind nevoit să te ocupi repede de ele, de parcă nu ai învăţat tot ce trebuia din acele lecţii.

LEU

Aceasta e perioada din an în care te simţi motivat, mai dornic să ieşi în evidenţă, animat de planuri măreţe, când multe dorinţe se pot materializa, dar, pentru prima oară în ultimii 9 ani, dai piept cu un moment mai sensibil, când dialogul are de suferit, când simţi că nu te mai înţelegi cu nimeni, când ai impresia că lumea nu te ascultă şi nu ţine cont de tine. E un mic dezechilibru între ceea ce gândeşti şi ceea ce spui, între ce spun alţii şi cum interpretezi tu, ca atare evită, luna aceasta, să iei decizii, pentru că e posibil să fii dezinformat sau cam confuz. Poate nici tu nu crezi foarte mult în ceea ce vrei să faci şi, deşi ai putea da startul, să descoperi pe parcurs că nu merită, că nu e de tine, că nu duce nicăieri, că te-ai răzgândit, că te-ai dezumflat, ca atare gândeşte de o sută de ori înainte de a extrage concluzia.

De când Marte a intrat în Săgetător luna trecută – şi va tot sta aici anul acesta, aşezând deci iubirea în prim plan – viaţa sentimentală s-a activat, a prins viaţă! Profită de acest elan sentimental până pe 17 aprilie, pentru că din acea zi Marte – care ar fi trebuit să fie o locomotivă care trage vagoanele înainte – începe să dea înapoi, prin retrogradare, deci trenul tău care tocmai prinsese viteză maximă ce face? Frânează şi dă înapoi, de parcă a uitat ceva în ultima gară. Acesta e sentimentul pe care-l vei avea până luna viitoare, că trebuie să te întorci înapoi, să refaci, să reclădeşti totul, să repari, să ceri scuze, dar e bine să ai această a doua (sau a câta?) şansă. Poate fi un moment în care poţi relua o relaţie eşuată cândva, poţi bate la uşa unei foste iubiri ca să-i arăţi că te-ai maturizat şi acum ştii să-ţi asumi angajamente, ca atare orice ocol poate fi şi benefic, fie că trecutul aduce nostalgii şi suferinţe care revin în lumină, fie că trecutul îţi mai acordă o şansă de a relua totul.

Înveţi întruna în iubire, şi încă de anul trecut, de când Saturn a intrat în Săgetător şi a devenit profesor la şcoala iubirii, e clar că devii din ce în ce mai responsabil şi nu mai priveşti iubirea superficial, ca un joc, ci chiar vrei să construieşti ceva solid şi de perspectivă. Totuşi ai grijă la discuţiile mai aprinse cu persoana iubită, ca nu cumva să descoperi că tu crezi în ceva şi el în cu totul altceva şi de aici să apară o mare scindare, greu de readus apoi la un numitor comun. Afli, cu stupoare, că cel cu care au pornit la drum, în căsnicie, cândva, nici nu e pe aceeaşi lungime de undă şi un simplu cuvânt, o banală discuţie scoate la lumină marile diferenţe dintre voi: de educaţie, de mentalitate, de principii, de sens… Nu te grăbi la concluzii, stai şi analizează retrospectiv. Pune trecutul la locul lui, pentru că abia după aceea te poţi concentra asupra viitorului.

Munceşti cu pasiune şi cu entuziasm la serviciu, concentrat serios asupra unor proiecte care evoluează însă greu. Totuşi, depui toată energia în ceea ce ai început, deşi eşti conştient că mai vin şi probe pe parcurs. Luna aceasta, de exemplu vei avea impresia că munceşti fără rost, fără rezultate palpabile, că nu eşti plătit aşa cum trebuie, că roadele întârzie să apară, că nu eşti preţuit aşa cum meriţi. E o părere trecătoare, nu o pune la suflet, pentru că mai sunt şi astfel de momente când îţi pierzi stima de sine şi încrederea în propria valoare, ori alţii ridică din sprânceană la tot ce spui.

Ai răbdare, continuă ce ai început, pune în joc tot ce ştii, pentru că trece şi această perioadă tulbure, poate una dintre cele mai dificile, când te macină îndoiala, frica, auto-critica, inamici redutabili care se opun curajului, entuziasmului şi creativităţii de care dai dovadă de obicei… Poate altceva aşteptai de la proiectele începute la serviciu şi, când colo, rezultatele sunt mai modeste. Nu uita că tu eşti genul de om cu standarde foarte ridicate şi nu întotdeauna poţi obţine totul la acel nivel, deci învaţă să mai cobori uneori ştacheta, mergând mai uşor din succes mic în succes mic, decât aruncând săgeata direct la succesul cel mai mare!

FECIOARĂ

Nu e o lună tocmai uşoară pentru tine, de vreme ce Jupiter merge retrograd chiar în zodia ta şi, în plus, la final de lună, şi Mercur, guvernatorul tău zodiacal, retrogradează… Ca atare tu poţi fi printre cei care se vor simţi cei mai obosiţi şi demotivaţi, chiar dacă ai suficiente alte aspecte astrale care te pun în valoare. Cel mai tare te supără faptul că lumea nu-ţi dă atenţie, nu te ascultă, nu are încredere în tine, te critică, te persecută, te dă la o parte… dar e o senzaţie greşită. De fapt tu eşti cel care te priveşti în oglindă cu ochi foarte critic şi-ţi vezi toate defectele, având impresia că ceilalţi arată cu degetul la aceste puncte slabe. Dacă tu însuţi te vezi atât de deformat, crezi că lumea are ceva cu tine, dar te înşeli. Tu ai ceva cu tine!

Acelaşi spirit critic s-ar putea să-l reverşi şi asupra persoanei iubite care, deşi depune toate eforturile să-ţi fie pe plac, îşi asumă responsabilităţi, îţi arată concret că e cu tine şi vrea să clădiţi ceva împreună, primeşte de la tine suspiciuni şi tot felul de gesturi care trădează de fapt teama, nesiguranţa, neîncrederea în iubirea voastră. Poate exista chiar un moment critic spre final de lună când unul din voi poate răbufni într-un gest impulsiv, ce poate genera conflict, tensiune, despărţire. Mare atenţie deci până unde întinzi coarda unei banale dispute. Eşti un pic dezamăgit, aşa e, parcă altceva doreai, parcă altceva visai atunci când ai pornit la drum în povestea ta de iubire, şi acum ai tendinţa de a trece în revistă totul cu un ochi foarte critic, dar nu cumva exagerezi un pic?

Pentru că eşti supărat, începi să pui la index şi cele mai mici fleacuri, şi cele mai neînsemnate episoade din trecutul relaţiei voastre şi, cum tu eşti genul de om care se leagă de nimicuri, s-ar putea să răscoleşti tot bagajul vostru sentimental de la Adam şi Eva încoace. Abţine-te să sapi prea mult pentru că, dacă insişti, chiar vei găsi cine ştie ce chiţibuş care poate dezechilibra totul. Mai treci şi tu cu vederea, mai fă şi compromisuri, n-are rost să le scoţi la lumină. Vezi şi ce a fost bun şi demn de laudă în trecutul vostru, ce valori demne de laudă aţi pus la fundamentul relaţiei voastre. Nu mărunţişurile de ordine interioară pe care, oricât v-aţi strădui, oricum le vedeţi şi respectaţi diferit. Că partenerul nu păstrează ordinea în dormitor, că nu vine acasă la ora stabilită sau că nu apreciază mâncarea făcută de tine, nu sunt motive pentru a vă teroriza unul pe altul! Ia vedeţi şi lucrurile frumoase care v-au unit: principii de viaţă similare, plăceri şi pasiuni comune, copii sau o casă construită împreună! Astea da valori ce merită puse în evidenţă!

Te simţi bine la serviciu, îţi vezi de treaba ta, ba chiar se poate spune că te simţi mai bine acolo decât acasă, încât ai putea sta de multe ori şi peste program, cufundat în cine ştie ce sarcini importante. Sunt momente când trebuie să reiei unele sarcini, s-o iei de la capăt în cine ştie ce activitate care s-a împotmolit, dar retrogradarea tuturor acestor planete care te vizează şi pe tine poate avea şi efecte benefice, în sensul că mai arunci o privire înapoi descoperind că ai scăpat ceva din vedere, că ai greşit undeva şi mai poţi repara, că se putea face şi mai bine ş.a.m.d. Deci nu te speria dacă ceva te întoarce de unde ai plecat sau că ai senzaţia că faci un mare ocol înainte de a ajunge la scopul cel mare.

Toate au un rol, vei fi recunoscător pentru acest răgaz în care ai şansa de a revizui totul încă o dată. Nu te grăbi la rezultate imediate şi nici nu insista să termini repede. E posibil ca un succes profesional din prezent sau din viitor să necesite de fapt o recapitulare, de parcă ai învăţat ceva mai demult, dar ai uitat sau nu ai folosit suficient de mult, ca atare e vremea să mai umbli prin cursurile din facultate, prin cărţile citite cândva, prin experienţele trăite odinioară. Cheia succesului de acum se află în trecut, în bagajul deja acumulat sau în palmaresul tău de acum câţiva ani, în ceea ce ai învăţat odată. Uită-te la reluare, cum s-ar spune!

BALANŢĂ

Guvernatoarea ta Venus intră în zodia diametral opusă ţie, ca atare nu te simţi chiar în apele tale, de parcă nici tu nu te mai înţelegi pe tine însuţi, darămite ceilalţi? Există chiar un moment de-a dreptul dificil pe la mijlocul lunii când vei avea impresia ori că s-au aliat toţi împotriva ta, ori tu te ridici împotriva tuturor şi-i priveşti ca pe nişte inamici. Greu merge comunicarea, colaborarea, orice relaţie care înainte se desfăşura armonios, de aceea trebuie să fii mult mai atent, ca nu cumva să răneşti pe cineva cu o vorbă aruncată în vânt. Opoziţiile dintre Luna Neagră, în vizită prin zodia ta, cu Soarele şi cu Venus din partea a doua a lunii, pe lângă faptul că au loc extrem de rar, cam o dată la 9 ani, pot avea şi efecte neplăcute, dezechilibrând foarte mult lucruri care înainte mergeau bine.

De exemplu, viaţa de cuplul este printre planurile vizate de disarmonii, disonanţe, contradicţii, tensiuni, unele relaţii trecând acum prin momente dificile, periculoase. Dacă eşti tentat să calci strâmb, chiar şi din simplă curiozitate, efectele pot fi mai grave decât ai putea crede, ca atare adu-ţi permanent aminte de jurămintele făcute cândva, de angajamentele asumate, de declaraţiile pline de iubire pe care le-ai făcut odată. Sunt şanse să reactivaţi iubirea de odinioară, dar poţi să şi strici totul într-un moment nechibzuit, când ai impresia că adevărul e la tine.

Poate că nu, deci nu fi atât de sigur că tot ce faci e just, corect, sincer, onest. Celălalt s-ar putea să nu vadă lucrurile la fel. Pe de altă parte, o eventuală cerere în căsătorie făcută acum ar putea duce imediat la altar, dar, cu Luna Neagră acolo, în zodia ta, există riscul să te cam pripeşti, să regreţi mai apoi graba cu care ai spus da, de aceea ar fi bine să mai testezi relaţia, să nu crezi că fluturii din stomac simţiţi acum se vor menţine veşnic. Recomandarea acestei perioade e să nu te căsătoreşti hodoronc-tronc, nici să vă mutaţi împreună după ce abia v-aţi cunoscut, doar pentru că ţi s-au aprins călcâiele. Poate să se stingă focul mai repede decât ai putea crede, deci lasă flacăra să se consume şi vei vedea după aceea ce rămâne.

Eşti mai preocupat de serviciu în primele zile ale lunii, după care te gândeşti că ai muncit destul, că e vremea să te linişteşti un pic. Sentimentul pe care îl ai luna aceasta e acela că eşti (sau ai dori să fii)… invizibil. Vor veni momente obositoare la serviciu, când te vor încerca îndoielile, suspiciunile, poate chiar şi unele temeri păstrate doar pentru tine, pentru că intuiţia îţi atrage atenţia asupra unor aspecte ascunse vederii, dar pe care numai feelingul tău le presimte. Nici nu ştii să explici în cuvinte ce anume simţi, sau, dacă încerci, complici şi mai tare lucrurile, de aceea e bine să stai deocamdată în banca ta şi să aştepţi să se mai clarifice lucrurile la serviciu.

Nu e un moment de progres, nici de evoluţie, ci mai degrabă de stagnare sau chiar de retrogradare, din anumite puncte de vedere. Chiar dacă nu eşti în cea mai bun formă, chiar dacă nu reuşeşti să te remarci, să spui ce gândeşti, să arăţi lumii ce ştii, e mult mai bine să stai pe margine fără a atrage prea mult atenţia asupra ta. Când atragi atenţia, atragi şi invidiile, şi criticile, şi atacurile, or, luna aceasta nu eşti prea bine dotat cu energie ca să faci faţă eventualelor provocări. Simţi că toate stau pe loc, şi când vezi că nimic nu înaintează, cel mai bine e s-o laşi şi tu mai moale, aşteptând perioade mai prielnice.

SCORPION

Marte, unul din guvernatorii tăi, bate în retragere din a doua jumătate a lunii prin mers retrograd, ca atare să nu te miri că începi şi tu să resimţi unele hopuri, unele stări contradictorii, nemaiştiind încotro să mergi: înainte sau înapoi, să continui sau să te opreşti? Marte nu a mai retrogradat de mulţi ani, deci vei resimţi această perioadă într-un mod mai special, principalul punct unde îşi va lăsa amprenta Marte fiind planul financiar, unde te poţi trezi cu unele situaţii mai dificile.

Venus părăseşte zona dedicată iubirii, unde s-a simţit bine, răsfăţată, liniştită, şi lasă acest plan un pic debusolat. Parcă ceva îţi lipseşte, parcă singurătatea dă buzna peste tine, parcă nu mai eşti la fel de orbit de amor ca înainte (ceea ce poate fi un avantaj), ca atare, mai ales după ce şi Marte va intra în retrogradare, s-ar putea ca totul să capete o altă direcţie: lucruri care înainte îţi plăceau, te atrăgeau, îţi inspirau încredere, brusc nu mai sunt la acelaşi nivel. Inclusiv iubirea poate fi privită altfel acum decât în lunile trecute, de aceea trebuie să deschizi bine ochii şi să priveşti realist de cine te-ai îndrăgostit nu demult, ce promisiuni ai făcut, ce decizii iei sau ai luat de curând, ca nu cumva să pluteşti într-o mare de amăgire.

S-ar putea să ai parte de câteva momente revelatoare când, pur şi simplu, vei vedea adevărul cu ochii tăi şi-ţi vei da seama că te-ai cam lăsat dus de val, că iubirea nu e chiar aşa de frumoasă, că omul din faţa ta nu e chiar aşa cum l-ai crezut tu… Trebuie să faci un pas înapoi, cu detaşare şi discernământ, aşezând raţiunea pe primul plan chiar şi în chestiuni legate de dragoste, pentru că s-ar putea să te fi aprins un pic cam tare şi să trăieşti acum într-un balon de săpun. În schimb, în cuplurile căsătorite, femeile devin mult mai pline de iniţiativă, curajoase şi dornice de afirmare, ca atare bărbaţii vor aluneca (de voie sau de nevoie) pe un plan secund, de parcă femeile lor nu-i mai lasă să se manifeste cum ar dori sau, din comoditate, se complac în situaţia de a fi conduşi de soţiile lor, mai ales după 17 aprilie când Marte va avea mers retrograd.

Ai mult de lucru la serviciu, dar îţi place ceea ce faci, mai ales dacă e vorba de planuri noi, de proiecte îndrăzneţe pe care le aştepţi de ceva vreme. Eşti plin de energie, de creativitate, de dorinţă de a te afirma, ca atare momentul e perfect pentru a da startul unor iniţiative noi. Dacă începi lucrul la un nou loc de muncă, te vei implica din prima, cu bucurie, cu plăcere de a lucra, cu pasiune, şi când investeşti atâta energie, şi roadele vor fi dintre cele mai bune.

Că vor mai apărea, trecător, şi situaţii tensionate, asta e de neevitat, dar încearcă să nu tratezi drept un atac la persoană eventualele lupte de a se remarca ale altora cu mai mult tupeu sau cu pretenţii mai mari decât tine. Nimeni nu are nimic cu tine, deci nu-i critica şi nu te răzbuna pe vreun coleg care vrea şi el, cumva, să dea din coate. Şi tu o faci! Ceea ce porneşti acum la serviciu e pe placul tău, asta contează, şi simţi că e şansa ta la succes, de aceea profiţi de acest val ascendent care te duce mai repede spre un nivel superior. Ba chiar apar şanse excelente de afirmare, dar unde e loc de succes, fii sigur că se ivesc şi rivalii, şi invidioşii, şi colegii răutăcioşi pe la spate. Aşa e viaţa, nu te enerva, şi mai ales nu reduce viteza, pentru că retrogradarea lui Marte te poate face să-ţi mai pierzi elanul şi încrederea în forţele proprii.

SĂGETĂTOR

Eşti printre vedetele zodiacului şi luna aceasta pentru că proaspăt intratul musafir din ograda ta – Marte – merge cât merge şi apoi se opreşte din elan, dând înapoi o vreme… Da, e retrogradarea lui Marte în Săgetător care nu s-a mai produs de foarte multă vreme – pentru foarte mulţi poate fi prima oară când au parte de acest aspect astral – tocmai de aceea ar fi culmea să treacă neobservat. Se va simţi ca un recul, ca o uşă trântită în nas, ca o ghiulea de picior, ca un mare ocol din drumul tău spre succes, ca atare ia-o uşor şi nu trata momentul ca pe un eşec sau ca pe un ghinion, ci ca pe un efort în plus să faci faţă provocărilor. Nu uita cât de bine e susţinut Marte acum de Uranus, de exemplu, din Berbec, deci, deşi retrogradează şi de obicei o retrogradare nu vine cu succese, e posibil ca acest ocol al lui Marte să fie o reîntoarcere la ceva de altădată care n-a mers prima oară, dar care poate reporni acum cu alt elan. Nu te teme deci să o iei de la capăt, indiferent în ce plan al vieţii tale! Marte oricum va mai sta cu tine până la final de mai, urmând să revină aici la toamnă, deci obişnuieşte-te cu ideea că viaţa ta e mult mai animată acum.

Dragostea e unul din planurile cele mai activate de ceva vreme, pentru că zona dedicată inimii tale e traversată de mai multe planete. Cea mai aşteptată vizită e cea a lui Venus care, pe 5 aprilie, se va instala frumuşel în Berbec unde va forma conjuncţii cu toate planetele aflate aici. Dar, dacă ar fi doar Venus, Soarele şi Uranus acolo, ar fi prea frumos, iubirea ar da buzna în viaţa ta şi te-ar face să te îndrăgosteşti lulea peste noapte, dar de undeva din Balanţă, îşi bagă coada Lună Neagră, care poate destabiliza ceva în inima ta. Poate, da, te îndrăgosteşti lulea, dar celălalt e căsătorit… Poate te amorezezi cum nu ai mai păţit-o demult, dar nu de persoana potrivită…

Poate îţi pierzi minţile după noua apariţie atrăgătoare din calea ta, dar vai, ea nu-ţi împărtăşeşte sentimentele sau nu sunteţi compatibili. Poate simţi că-ţi ard călcâiele, dar nu cumva confunzi iubirea cu atracţia fizică? Stai puţintel şi linişteşte-te în vălvătaia aceasta periculoasă, ca nu cumva să te laşi atras într-o iubire periculoasă, imposibilă, nedemnă, sub aşteptări sau fără viitor. Testează-l pe cel care ţi-a furat inima şi minţile, lasă să treacă luna aceasta, şi ai să vezi tu ce rămâne în picioare luna viitoare. Dacă eşti deja căsătorit, e vremea unei reîntoarceri în trecut, de parcă aspecte nerezolvate cândva revin acum mai serios în discuţie. Retrogradarea lui Mercur te ajută să arunci o privire peste umăr să descoperi ce a rămas neterminat sau să începi din nou, cu alte instrumente şi cu ceva lecţii învăţate mai bine ca prima oară. Acest pas înapoi se va simţi major în relaţia cu partenerul, cu cel drag, dar nu considera că e un regres, ci doar acel pas înapoi necesar pentru a înţelege lucrurile imparţial, din afara cercului.

Ceva nu merge atât de bine pe cât ai dori în cariera ta. De fapt, merg toate, dar mult mai lent şi mai anevoios, de parcă faci un ocol, iei o pauză, treci pe linie moartă câteva proiecte. Ai obosit, ce-ar fi să iei o pauză sau un concediu, dar, dacă nu ţi le permiţi, nu aşeza cariera pe primul plan luna aceasta, ca să nu naşti decepţii. Îţi vezi de treabă cu energie atât c ai, cu motivaţie atât cât e, dar nu trage de tine ca de un elastic! Om eşti şi tu, ai limitele tale, ai momentele tale când clachezi, pur şi simplu, ca atare nu vei mai avea aceeaşi poftă de muncă, aceeaşi creativitate, aceraşi implicare în muncă.

Ceva lipseşte, ca atare munca e mai degrabă o obligaţie, nicidecum o plăcere, dar ţi-o asumi şi o duci mai departe cum poţi ţi tu. Nu te da prste cap, pentru că nu are rost, fă cât poţi! De luna viitoare lucrurile se vor calma şi în acest plan, dar acum e mai degrabă un moment în care trebuie să te retragi singur în planul doi, lăsând pe alţii în faţă. Nu poţi fi pe cei mari întotdeauna, nu? Ţi se mai termină şi ţie benzina… Nu uita de retrogradarea lui Marte din zodia ta: e indiciul cel mai bun s-oi laşi mai moale.

CAPRICORN

Guvernatorul tău Saturn este bine susţinut de alte planete din zodii de foc, deci nu te lăsa, chiar şi atunci când simţi că te lasă puterile, că nu eşti în cea mai bună formă psihică sau când nici tu nu crezi că ceva este posibil. Orice e posibil, nu uita că-l ai pe perseverentul Pluto în curtea ta de mulţi ani. Te-ai obişnuit cu hachiţele lui, cu crizele lui de personalitate, iar acum te bucuri de un Saturn în Săgetător, împins de la spate de un Uranus de zile mari în Berbec. E aspectul cel mai puternic pentru tine, deci întotdeauna, tu îţi vei găsi motivaţia, forţa şi energia pozitivă numai acasă, alături de cei dragi. Copiii, familia, rudele sunt cei care cred în tine şi te susţin indiferent ce ai face, deci primeşte-le stimulentele!

Pentru tine iubire înseamnă a te dedica celor dragi, a avea grijă de copii (sau a face un copil!), a face mâncare cu drag partenerului tău, a-l susţine la greu cu o vorbă bună, a-l împinge de la spate când îi este greu, ba chiar să-l şi cerţi dacă-l vezi că se lasă pe tânjale. Aşa îţi arăţi tu iubirea! Singurul aspect dificil al lunii, în ce priveşte iubirea este că nu prea ai… timp de ea! Probabil la serviciu ai atâtea probleme pe cap încât vii acasă nervos, stresat, obosit, şi numai la vorbe de amor nu ţi-e gândul.

Partenerul, deşi face tot posibilul să te înţeleagă şi să te suporte aşa cum eşti, tot va suferi ca atare, din doua parte a lunii te poţi aştepta la câteva animozităţi în plan sentimental. Dacă vii acasă şi îi împui capul celui drag cu grijile tale de la serviciu, fii sigur că se duce pe râpă tot echilibrul. Lasă problemele la uşă, nu veni cu ele acasă (tot aşa cum e bine să nu mergi nici la serviciu cu un bagaj plin de probleme de familie), ca atare învaţă să tragi o linie foarte clară între viaţa personală (iubire, familie, copii, căsnicie) şi viaţa socio-profesională. Nu le amesteca, nu le combina, pentru că nu vei reuşi să mulţumeşti nici pe una, nici pe alta. Războiul dintre sexe e gata-gata să izbucnească într-un moment de intoleranţă, iar gesturile agresive nu lipsesc din meniu.

Nici n-ai pornit bine un proiect nou care părea să prindă contur, că deja trebuie să te opreşti. A înaintat bine, ţi-ai pus talentele şi creativitatea la treabă, ai făcut paşi mari înainte, dar, spre final de lună, elanul îţi este brusc tăiat. Semn că ori trebuie să priveşti un pic înapoi, pentru că ai scăpat ceva din vedere, ori chiar s-o iei de la capăt, cu alte instrumente şi alte resurse la dispoziţie. Nu e chiar atât de rău să reporneşti maşinăria, e ideal să ţi se mai dea o a doua şansă după ce ai mai învăţat ceva, totul e să consideri tu însuţi că e corect ce faci. Stai departe de tentaţia de a greşi, de a crea o impresie falsă, de a te amăgi singur, pentru că Luna Neagră bine înfiptă în zona carierei nu e cel mai bun aliat pentru un om care pune preţ pe imaginea publică, pe succes, pe recunoaştere, tocmai de aceea trebuie să fii acum mai atent ca niciodată la gesturile pripite. Într-un moment de stres maxim, rişti să faci o greşeală ce se poate solda cu efecte nedorite în plan profesional. Profită de retrogradarea lui Mercur la finalul lunii (plus luna viitoare) pentru a mai trece odată în revistă unele lucruri (şi anume cei ai investit până acum) ca nu cumva să te avânţi într-o direcţie incomplet analizată.

VĂRSĂTOR

Guvernatorul tău, Uranus, este bine activat de prezenţa altor planete alături de el în Berbec. E dinamizat, stimulat, incitat să se apuce de lucruri noi, ca atare, dacă ai nişte idei în minte şi tot aşteptai momentul să le dai startul, acum e momentul! Partea mai dificilă e că, dacă ceva nu merge bine, atunci problema vine numai din propriile tale blocaje, temeri, inhibiţii. Luptă cu ele, nu are rost să-ţi tai singur elanul, pentru că momentul e mult prea bun ca să mai aştepţi.

Pui preţ pe viaţa de familie şi te dedici celor dragi cu multă bucurie, numai că şi acolo încep să mai apară unele animozităţi, mai ales după ce Mercur va începe să meargă retrograd. Atunci te poţi aştepta la tot felul de discuţii în relaţia de cuplu sau de iubire, nu te mai înţelegi la fel de bine cu cel drag, gelozia şi posesivitatea îşi vor spune şi ele cuvântul. Doar prima parte a lunii sună bine în cuplu, pentru că frumosul trigon dintre Soarele din Berbec şi Saturn din Săgetător animă într-un sens constructiv spiritele în relaţia cu partenerul, facilitează comunicarea şi vă aşează pe amândoi faţă în faţă să discutaţi despre viitor şi planuri comune. Chiar dacă sunteţi doi la căruţa aceasta, cineva va trebui să-şi aroge rolul de conducător al acestor planuri, deci nici unul nu trebuie să se supere că celălalt domină sau dă ordine.

Totul e să le dea în aşa fel încât partenerul să nu se simtă neglijat. Poate pe la mijlocul lunii resimţi un dezechilibru în relaţia cu jumătatea ta, dialogul e defectuos, ba chiar aţi putea avea amândoi surpriza să descoperiţi că nu mai credeţi în aceleaşi lucruri, că nu vă bazaţi pe aceleaşi principii de viaţă, că se resimt mari diferenţe între voi. Dar chiar şi în astfel de momente discrepante, amabilitatea, prietenia, toleranţa, diplomaţia trebuie să vă însoţească permanent, pentru că, în cazul acelor cupluri aflate deja pe marginea divorţului, riscul unei rupturi creşte.

Cariera intră şi ea, cumva, în centrul atenţiei luna aceasta, pentru că, în a doua decadă a lunii Marte intră şi el în retrogradare şi pentru tine Marte are un rol major. Proiectele tale de avansare, marile tale lupte pentru putere şi afirmare, marile ambiţii spre succes parcă vor mai încetini un pic, trec pe linie moartă, dar totodată această încetinire poate fi benefică în cazul în care ai trăit într-un iureş de evenimente în ultima perioadă. Detaşează-te un pic, vezi lucrurile de pe margine, ca nu cumva, prins în miezul acţiunii, să scapi din vedere unele aspecte. Posibil să fii frustrat pentru faptul că stai pe loc, ba chiar te întorci de unde ai plecat sau la un nivel anterior planurilor tale, dar poate nu e chiar aşa de rău.

Au rămas aspecte nerezolvate în urma ta şi acest pas înapoi îţi oferă şansa de a le revedea, de a le repara, poate chiar de a le lua de la capăt, pentru a le face mai bine. Poate primeşti o informaţie bună care te stimulează să te întorci la capitolul anterior şi să-l mai citeşti o dată, cu alţi ochi, mai matur, mai înţelept, având soluţii mai concrete. Nu e momentul să-ţi faci prea multe planuri de viitor, deocamdată, lasă-le în aşteptare, acum mai degrabă e bine să priveşti peste umăr şi să reorganizezi trecutul sau să scoţi la lumină ceva demult uitat, abandonat sau care, la vremea aceea, nu a avut rezultatele scontate. Acum ar putea avea!

PEŞTI  

Încă de luna trecută, parcă nu mai eşti în apele tale. Neptun şi Jupiter se află în contradicţie (o opoziţie unicat ce implică şi zodia ta), deci e clar că ai unele emoţii aparte, dar greu de înţeles şi de gestionat. Se nasc temeri, aşteptări, vise imposibile sau vise în care nici tu nu ai încredere, îţi pui multe întrebări, pe care le distrugi singur prin propriile îndoieli, deci eşti total confuz şi nu ştii nici tu ce vrei. Eşti oscilant, indecis, parcă ţi-e frică de orice, ca atare trebuie să te comporţi foarte prudent luna aceasta, pentru că nu eşti tu cel de până mai ieri. Conflictul celor două planete cu care tu, Peştele, ai o relaţie specială, nu poate trece neobservat şi, din păcate, va dura ceva vreme, nu se risipeşte uşor. Într-un astfel de moment, va fi greu pentru tine să discerni între vis şi realitate, între ce trebuie să faci şi ce ţi-ar plăcea să faci, între informaţii certe şi senzaţii neclare, deci inima şi creierul se vor război o vreme, iar tu eşti la mijloc. Pe care să-l asculţi?

O mai ai pe Venus în zodia ta până pe 5, ceea ce sună bine, pentru că te relaxează, te face să te simţi mai împăcat, mai mulţumit cu tine însuţi. E vremea multor vise frumoase, a multor unor momente de tandreţe şi intimitate, deci le poţi folosi din plin pentru iubire. Dar acea opoziţie unicat dintre Neptun şi Jupiter ce are loc şi luna aceasta vizează şi relaţia ta cu persoana iubită, şi te poţi aştepta, din păcate, la animozităţi şi aici. Dacă ai putea ţine sub control tendinţa spre critică, spre analiză mult prea detaliată a lucrurilor din cuplul vostru, dacă ai mai trece cu vederea unele fleacuri, furtuna ar trece mult mai uşor, dar greu de crezut că nu vei turna chiar tu un pic de gaz pe foc. Apar discuţii mai ales de la bani, de la confortul vostru casnic, şi de la ele până la adevărate drame sentimentale nu mai e decât un pas.

Ba chiar e un moment riscant pentru unele cupluri, care descoperă că nu mai vâslesc în aceeaşi direcţie şi sunt gata-gata să se despartă, dar aici e vorba mai ales de cei care trec prin momente fragile de ani de zile. Cum şi la serviciu apar unele hopuri, vii acasă împovărat de griji şi frici şi pe cine le reverşi pe cel drag, desigur, care are şi el problemele sale, limitele sale, încât nu se ştie cât va suporta. Comunicarea va avea mult de suferit, mai ales spre final de lună, deci să nu te mire disputele aprinse, multe din ele pe marginea viselor fiecăruia, a planurilor de viitor ale fiecăruia, şi ori le aduceţi la acelaşi numitor, ca să nu alergaţi fiecare pe alt culoar, ori luaţi nişte decizii ferme…

Retrogradarea lui Marte nu vine tocmai uşor pentru cariera ta, ca atare, din a doua parte a acestei luni şi până luna viitoare, te poţi pregăti pentru mici neplăceri legate de ceea ce faci în plan socio-profesional. Dacă tot e o perioadă dificilă, cel mai bine ar fi să accepţi ideea că nu le ştii tu chiar pe toate şi arată-te dispus să înveţi. Sau, dacă deja le-ai învăţat şi nu le-ai folosit, să le scoţi de la naftalină şi să le pui acum la treabă. Poate ai făcut vreun curs cândva sau ai obţinut o diplomă, dar, din comoditate sau dintr-un concurs de împrejurări defavorabil până acum, nici n-ai spus şefilor de ele, dar acum ar fi un moment bun să vorbeşti despre trecutul tău profesional. Dacă e vorba de trecut, de acolo pot apărea şi vechi erori, gafe, situaţii jenante, pe care trebuie să le repari, deci nu-ţi fie frică să dai piept cu cel care ai fost cândva.

Ai învăţat multe între timp, nu mai eşti cel de atunci, dar trebuie să pui în valoare palmaresul tău de odinioară. E un moment bun pentru a vorbi despre valoarea ta, despre bagajul tău de cunoştinţe, despre ambiţiile tale, un moment bun pentru a da examene (poate unele demult amânate) şi de a porni acţiuni noi în carieră pe care le-ai tot ţinut în aşteptare. Numai că ştii cum e acest început pentru tine? E ca atunci când te afli în faţa unei mari gropi în asfalt şi faci un pas înapoi ca să-ţi iei avânt şi să sari cu bine. La fel şi cu acest hop profesional: faci un mic ocol în etapele anterioare ca să poţi trece la următoarele.

Horoscopul va este oferit de acvaria.com

Horoscopul va este oferit de acvaria.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *