Mp3

FIFA a extins suspendarea lui Marius Şumudică

marius sumudica

FIFA a extins la nivel internaţional sancţiunea antrenorului Marius Șumudică, tehnician suspendat două luni de către Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal, astfel încât acesta nu va putea sta pe banca formaţiei Astra Giurgiu în cele două partide din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 2016-2017.

Conform site-ului oficial al FRF, FIFA a dispus ca suspendarea internaţională de două luni a antrenorului să înceapă la 8 iunie.

“FIFA a extins la nivel internaţional sancţiunile dispuse împotriva antrenorului Marius Şumudică de către Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal. Decizia Preşedintelui Comisiei de Disciplină a FIFA a venit ca urmare a solicitării Federaţiei Române de Fotbal. Precizăm că, în conformitate cu decizia anterior menţionată, sancţiunea la nivel internaţional se aplică în condiţiile precizate în Decizia Comisiei de Recurs a FRF, respectiv cu începere din data de 08.06.2016. În ceea ce priveşte executarea sancţiunii pe teritoriul României sunt aplicabile prevederile Regulamentului Disciplinar al FRF”, se menţionează pe site-ul oficial al FRF.

Perioada suspendării tehnicianului este diferită în România deoarece Regulamentul Disciplinar al FRF prevede că sancţiunile sunt suspendate în pauza competiţională. Astfel că în competiţiile interne Marius Şumudică nu va putea sta două luni pe banca echipei Astra Giurgiu începând cu Supercupa României din 16 iulie sau cu prima etapă a Ligii I din 24 iulie. În mod uzual, un nou sezon începe cu Supercupa României, dar oficialii FRF susţin că acesta debutează cu prima etapă a Ligii I.

Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, a fost sancţionat, în 29 februarie, de Comisia de Disciplină a FRF, cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de şase luni şi 100.000 de lei penalitate sportivă, pentru că a jucat la pariuri, lucru interzis de regulamentele în vigoare.

Ulterior, la 8 martie, Comisia de Recurs din cadrul Federaţiei Române de Fotbal i-a redus sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină. Astfel Şumudică a fost sancţionat cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 luni şi o penalitate sportivă de 50.000 lei. Tot atunci, Comisia de Recurs a suspendat executarea sancţiunii pentru o perioadă de 3 luni. (Text: Agerpres, Foto: prosport.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *