Mp3

Facebook s-a mutat într-un nou sediu, construit anume “fără fantezie”

sediu-Facebook

Facebook s-a mutat într-un nou sediu în Silicon Valley, conceput de arhitectul Frank Gehry, cu un parc pe acoperiş şi “cel mai mare birou deschis din lume”. Noua clădire a reţelei de socializare este “destul de simplă şi fără fantezie“, a afirmat fondatorul şi PDG-ul Facebook, Mark Zuckerberg, explicând că acest lucru a fost “voit“.

“Vrem ca spaţiul nostru să fie ca o lucrare în curs. Când intraţi în spaţiile noastre, am vrea să simţiţi tot ceea ce rămâne de făcut pentru a conecta lumea”, a scris pe contul de Facebook Mark Zuckerberg. Şi compania Apple construieşte un nou sediu, care seamănă cu o navetă spaţială, iar Google şi-a dezvăluit de curând planul de realizare a unui campus futurist cu faună, floră şi cursuri de apă.

Obiectivul Facebook a fost “crearea unui spaţiu perfect din punctul de vedere al ingineriei, pentru ca echipele să poată lucra împreună”, adaugă Zuckerberg.

“În acest scop, am imaginat cel mai mare birou deschis din lume, adică o singură «cameră» în care lucrează mii de oameni. Există spaţii mici unde se poate lucra împreună şi astfel oamenii se pot deplasa uşor şi colabora cu toţi”, afirmă el. Parcul de patru hectare amenajat pe acoperiş cuprinde “poteci şi multe spaţii naturale unde oamenii se pot aşeza şi lucra, mai scrie fondatorul Facebook.

Reţeaua de socializare şi-a asigurat în 2012 serviciile canadianului Frank Gehry, care a proiectat, între altele, Muzeul Guggenheim din Bilbao (Spania) sau sala de concerte Walt Disney din Los Angeles.

Gehry, cunoscut pentru stilul lui destructurat şi construcţiile care par neterminate, a mai conceput şi Stata Center al Massachusetts Institute of Technology (MIT, nord-estul Statelor Unite) şi Cinemateca franceză din Paris.(Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Mark Zuckerberg)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *