Dietoterapia cu apă

dieta-apa

Mai mult de jumătate din greutatea noastră corporală este reprezentată de apă, ea fiind prezentă în fiecare celulă şi în fiecare ţesut, procesele biologice – circulaţia, digestia – depinzând într-o enormă măsură de apă. Tot apa este substanţa de bază a sângelui şi a limfei, întreţine masa musculară şi pielea tinere, reglează temperatura corporală.

„Pe măsură ce creştem şi înaintăm în vârstă, devine vital să dăm atenţie consumului de apă. Câtă apă? Undeva între 35 — 45 ml de apă minerală naturală pe zi. Constipaţia, crampele abdominale, balonarea sunt doar câteva dintre complicaţiile care ar putea apărea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apă. Aşadar, apa are un efect terapeutic major şi ajută la prevenirea şi tratarea a numeroase afecţiuni. Apa previne şi tratează hiperaciditatea gastrică. Această afecţiune are drept cauză majoră deshidratarea. Administrarea medicaţiei fără o hidratare completă va duce în timp la inflamarea stomacului şi a duodenului, la ulceraţii şi chiar la cancere ale tractului gastrointestinal”, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

Potrivit acesteia, apa previne şi tratează artrita şi durerile lombare, durerile reumatice articulare putând fi un semn de apă insuficientă în organism.

De asemenea, durerile şi anchilozarea lombară pot avea drept cauză principală existenţa insuficientă a apei în structura coloanei şi a discurilor vertebrale.

Lygia Alexandrescu precizează că apa previne şi tratează migrenele, durerea de cap fiind un semn prin care creierul şi ochii atenţionează asupra unui grad ridicat de deshidratare a organismului şi dispare în totalitate atunci când hidratarea este completă.

Totodată, apa previne şi tratează astmul bronşic, această patologie care afectează anual 14 milioane de copii fiind şi o complicaţie a deshidratării organismului.

„În astm trecerea liberă a aerului este împiedicată şi de aceea apa nu părăseşte corpul sub formă de vapori. O hidratare completă poate preveni crizele astmatice. Aceşti pacienţi au nevoie şi de o serie de săruri care să ajute la descompunerea mucusului pulmonar ce se opune trecerii libere a aerului”, explică nutriţionistul.

Ea arată că apa previne şi tratează diabetul aflat în fază incipientă la adulţi.

„Diabetul de maturitate este o altă afecţiune rezultată ca urmare a unei stări de deshidratare severă a organismului uman. Necesarul de apă al creierului, precum şi necesarul de apă din circulaţie influenţează producerea de insulină din organism. Aşadar, apa şi sărurile pot trata diabetul incipient al adultului”, precizează nutriţionistul, menţionând că apa ajută şi la scăderea colesterolului. (Text: Agerpres, Foto: healthyfoodhouse.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *