Curse aeriene pe rutele Iaşi – Cluj şi Iaşi – Timişoara

aeroportul-iasi

Două noi rute aeriene, care leagă oraşul Iaşi de Cluj-Napoca şi, respectiv, Timişoara, au fost inaugurate sâmbătă, 1 octombrie, aceasta fiind o premieră în ultimii 25 de ani în contextul în care, până acum, Iaşiul a fost conectat pe linie internă doar cu Bucureştiul.

Marius Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi, a declarat într-o conferinţă de presă că zborurile sunt efectuate de compania Blue Air şi vor avea câte trei, respectiv, patru frecvenţe pe săptămână.

Conform acestuia, introducerea noilor zboruri spre Cluj-Napoca şi Timişoara face parte din strategia de dezvoltare a portofoliului de rute al Aeroportului Iaşi.

Lansarea celor două rute noi a fost marcată simbolic printr-un “botez” al aeronavei şi un spectacol folcloric românesc.

“Este un moment istoric pentru Iaşi şi pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pentru prima dată reuşim să conectăm Iaşiul de Vestul ţării. Sunt convins că, odată intrate în operare, aceste rute vor aduce prosperitate regiunii noastre, făcând posibil schimbul comercial între regiunile astfel legate. În plus, pasagerii vor avea ocazia să călătorească fie în interes personal, turistic sau în interes de serviciu, iar toate acestea vor genera un bulgăre de dezvoltare care treptat va ajuta Iaşiul şi zona noastră să se dezvolte mai uşor, iar oamenii să trăiască mai bine”, a susţinut Marius Bodea.

La rândul său, Tudor Constantinescu, director comercial al companiei aeriene Blue Air, a subliniat că aceste noi rute reprezintă nu doar podul aerian care leagă estul de vestul României, dar şi o şansă pentru dezvoltarea economică a Moldovei.

Acum un an lansam cursa Bucureşti — Iaşi, care pentru noi era Mica Unire, şi iată că în mai puţin de 12 luni am ajuns la Marea Unire. Practic, provinciile istorice ale României — Moldova, Ardealul şi Banatul — sunt unite pe calea aerului, printr-un zbor de calitate, operat cu o frecvenţă zilnică. (…) Conectivitatea cu vestul ţării, prin Cluj şi Timişoara, este o şansă în plus pentru dezvoltarea economică a Moldovei”, a spus Tudor Constantinescu. (Text si foto: Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *