Cele mai atractive destinaţii urbane unde se poate face baie

Rio-copacabana

Multe destinaţii oferă numeroase posibilităţi de a face o baie pentru a scăpa de căldura verii. CNN a făcut o selecţie a unor astfel de locuri.

Rio de Janeiro, Brazilia

Cei care nu sunt profesionişti nu se vor putea bucura de noul şi spectaculosul bazin olimpic din Rio decât după terminarea Jocurilor Olimpice din această vară.

Cine se află în oraş pentru cel mai mare eveniment sportiv de pe planetă nu va fi însă dezamăgit: două dintre cele mai bune plaje din lume, Copacabana şi Ipanema, sunt locul perfect pentru cei care vor să se relaxeze după o noapte petrecută bând caipirinha. De asemenea, priveliştea stâncii Păo de Açúcar din apă merită văzută.

Copenhaga

Copenhaga, Danemarca

Înconjurată de ape, Copenhaga este o bucurie pentru înotători mai ales la mijlocul verii, atunci când iarna devine o amintire îndepărtată. Amager Beach Park, zona de plajă a oraşului, este o insulă artificială cu o lungime de doi kilometri, a cărei lagună pare ideală pentru o plimbare cu caiacul. Iar dacă ieşirea din oraş poate părea o corvoadă, piscinele amenajate în port în zonele Islands Brygge şi Fisketorvet sunt o bună alternativă.

Zurich

Zurich, Elveţia

Pasiunea elveţienilor pentru băile în râuri şi lacuri nu se limitează doar la cele din Alpi. Zurich are 18 ştranduri oficiale, toate cu apă limpede şi privelişti uluitoare. O altă opţiune este plaja Tiefenbrunnen, pe malul lacului Zurich, populară datorită piscinei sale pentru copii, a trambulinelor şi a serviciilor de masaj. De asemenea, bărbaţii au la dispoziţie piscina de pe canalul Schanzengraben, care datează din 1864, iar femeile piscina Stadthausquai, o bijuterie Art Nouveau, cu vedere spre oraşul vechi.

Stockholm

Stockholm, Suedia

Dacă înotătorii îndrăzneţi pot plonja direct în apă de pe unul din cheiurile oraşului, trebuie ştiut că există şi o mulţime de plaje frumoase şi de golfuri liniştite pentru cei care vor să se relaxeze. Încântătoarea Smedsuddsbadet, populară în rândul familiilor, beneficiază de o peluză pentru bronzat şi de o plajă cu nisip. Iar cei care vor să descopere o atracţie cu adevărat locală pot lua autobuzul numărul 1 şi merge până la Oxhalsbadet pe insula Stora Essingen, unde vizitatorii au la dispoziţie trei debarcadere cu trambuline şi scări care coboară în apă.

Londra

Londra, Marea Britanie

Chiar dacă planurile de a înota în Tamisa nu se vor concretiza prea curând, Londra dispune de o mulţime de opţiuni pentru cei care doresc să facă o baie atunci când temperatura în capitală creşte. Spre nord, Hampstead Heath oferă amatorilor de baie posibilitatea de a se scălda în cele trei iazuri ale parcului. De asemenea, Tooting Bec Lido, în sud-vestul oraşului, este o piscină de 91 de metri, colosală, iar în sudul Londrei piscina în aer liber Brockwell Lido are şi o cafenea elegantă. În Hyde Park există posibilitatea de a face o baie la Serpentine Lido, iar cei care nu au prea mult timp pot încerca o vizită la Pond Club din zona King’s Cross, la o scurtă distanţă de mers pe jos faţă de centru.

Hong-kong

Hong Kong

Din cauza căldurii umede din Hong Kong, o baie răcoritoare devine o necesitate vara. La Repulse Bay, intrarea în apă este lină, ceea ce face din acest loc destinaţia perfectă pentru cei care doresc o baie liniştită. Pentru o baie mai plină de peripeţii, dar şi de distracţii, Shek O oferă vederi uimitoare înotătorilor care se aventurează dincolo de plajele pline de vizitatori. Cei care nu pot ieşi în afara oraşului, pot profita de mai multe piscine cochete amenajate în hoteluri, cum ar fi cea de la etajul 76 a hotelului W, care oferă o privelişte superbă asupra portului şi un bogat meniu de cocktailuri.

Vancouver

Vancouver, Canada

Obsesia Vancouverului pentru toate activităţile în aer liber face din acest oraş locul cel mai bun din Canada pentru cei care doresc să facă o baie. Plajele de aici sunt minunate, iar pentru o baie liniştită, departe de aglomeraţie, Third Beach este locul ideal. În Stanley Park, apele calme sunt potrivite pentru practicarea stilului bras, iar vizitatorii îşi pot aduce propriul lor grătar. O altă alternativă este plaja de pe malul Lacului Trout (Trout Lake Beach), unde există plute pe care vizitatorii se pot relaxa.

Berlin

Berlin, Germania

Chiar dacă Berlinul este departe de apă, cei care vor să facă o baie au la dispoziţie o serie de lacuri în peisaje pitoreşti. Unul dintre aceste locuri este celebra plajă de la Wannsee, deschisă publicului în 1907, care se bucură încă de succes datorită apei dulci de aici şi a toboganului. În est găsim lacul Muggelsee, iar în oraş avem ştrandul Badeschiff a cărui piscină este amplasată într-o veche barjă, legată printr-un podeţ de zona barului, unde vizitatorii se pot relaxa în hamace şi bea o bere rece ca gheaţa.

Sydney

Sydney, Australia

Cu cel mai mare port natural din lume şi unele dintre cele mai bune plaje din Australia, Sydney este un oraş care trăieşte pentru apă. Înotătorii trebuie însă să evite surferii pe celebra plajă Bondi şi să opteze în schimb pentru Clovelly Bay. Cu o lungime de 350 de metri şi doar 60 de metri lăţime, această plajă, cu un dig care temperează valurile, este locul ideal pentru o baie la malul mării. Cine doreşte însă o baie într-o locaţie mai retrasă poate alege South West Arm Pool, o piscină naturală cu apă sărată, loc unic în acest colţ din Australia.

Lisabona

Lisabona, Portugalia

Deşi vremurile în care îl puteai imita pe Lordul Byron şi face o baie în apele râului Tagus au apus, cei care îşi doresc să se răcorească găsesc în capitala ultra trendy a Portugaliei o mulţime de opţiuni. De-a lungul liniei de cale ferată care leagă centrul oraşului de staţiunea Cascais se află nenumărate locuri cu plaje şi valuri turcoaz. Pentru cei care nu sunt tentaţi să ia trenul, hotelul Inspira Santa Marta pune la dispoziţie autobuze către plajele de la Carcavelos şi Guincho. Hotelul oferă şi prosoape de plajă, astfel încât oaspeţii să nu fie nevoiţi să le pună în bagaje.

Paris-plaja

Paris, Franţa

Evenimentul Paris Plages, care se desfăşoară în capitala Franţei timp de patru săptămâni în perioada 19 iulie şi 17 august, transformă anual malurile Senei. Pe malul râului sunt amenajate plaje şi o piscină temporară pentru o răcorire în inima oraşului. Pentru o baie mai şic, există Molitor. În trecut cele mai populare băi din Paris, Molitor a rămas în paragină timp de 25 de ani, până în 2014, atunci când a fost redeschis ca unul dintre cele mai moderne hoteluri din oraş. Fiecare dintre cele 124 de camere de aici are vedere către ştrandul din interior.

New-York

New York

Oraşul are piscine în aer liber superbe, esenţiale pentru orice în timpul lunilor toride de vară. Oraşul oferă vizitatorilor un ansamblu de 50 de piscine, deschise din 29 iunie. Cine pleacă din Manhattan şi ia metroul spre Astoria, în Queens, se poate relaxa într-un bazin vast, de 50 de metri lungime, de dimensiuni olimpice. Nu în ultimul rând, pentru cei care nu mai pot suporta căldura din Greenpoint sau Williamsburg, există piscina din McCarren Park, unul dintre locurile de întâlnire ale hipsterilor, deschis în 1936. (Text: Agerpres, Foto: edition.cnn.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *