5,8 milioane de persoane au mers spectacole şi teatre

concert-01

Instituţiile şi companiile de spectacole au susţinut anul trecut peste 22.500 de reprezentaţii, urmărite de 5,8 milioane spectatori, cei mai mulţi mergând la teatre, potrivit datelor publicate joi, 30 iunie, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În anul 2015, numărul spectatorilor la instituţiile şi companiile de spectacole şi concerte care a revenit la 1.000 locuitori a fost de 292 de spectatori, spune INS.

“Cultura unui popor este reprezentată de valorile materiale şi spirituale pe care le-a creat de-a lungul timpului şi pe care le transmite din generaţie în generaţie prin instituţiile culturale. În anul 2015, activitatea principalelor unităţi cultural-artistice a inclus activităţi ale bibliotecilor, muzeelor şi colecţiilor publice, instituţiilor şi companiilor de spectacole sau concerte, editurilor, cinematografelor, activitatea de radiodifuziune şi cea de televiziune”, spune INS, într-un comunicat.

Reţeaua instituţiilor şi companiilor de spectacole şi concerte a cuprins, în anul 2015, un număr de 254 de unităţi, din care 174 unităţi de bază şi 80 filiale şi secţii.

Instituţiile şi companiile de spectacole au susţinut peste 22.500 de reprezentaţii, urmărite de 5,8 milioane spectatori.

În funcţie de tipul instituţiilor şi companiilor de spectacole, în anul 2015, cei mai mulţi spectatori s-au înregistrat la teatre, unde au mers peste 2,4 milioane persoane (41,7%) şi la spectacolele susţinute de ansamblurile artistice, trupele de dans şi de divertisment, unde s-au înregistrat 1,8 milioane spectatori (31,6%).

Personalul de specialitate existent la sfârşitul anului 2015 în cadrul instituţiilor şi companiilor de spectacole şi concerte a fost de 11.701 persoane. (Text: Agerpres, Foto: wallpampers.ru)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *